رئیسجمهوری روسیه در مصاحبه ای ضمن اعلام اینکه مسکو به طور کامل از توافقنامه مینسک در مورد بحران اوکراین حمایت می کند اما دولت کییف مانع از حصول پیشرفت در اجرای این توافقنامه شده است، تصریح کرد که مسکو در حال تقویت ظرفیتهای نظامی و تهاجمی برونمرزی خود نیست و تنها به تهدیدهای امنیتی ایجاد شده از سوی آمریکا و توسعه نظامی ناتو در مرزهایش واکنش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با روزنامه "کوریرا دلاسرا" ایتالیا خاطر نشان کرد: مسکو تمایل به اجرای این توافقنامه در مورد بحران اوکراین دارد و خواهد داشت.
این اظهارنظر پوتین چند روز پس از تشدید درگیری ها در شرق اوکراین مطرح شده است.
رئیس جمهور روسیه افزود: زمان آن فرا رسیده که این توافقنامه برای برقراری صلح در اوکراین به طور کامل اجرا شود. مشکل اینجاست که مقامات فعلی کی یف حتی نمی خواهند پشت میز مذاکره بنشینند و با مقامات جداییطلبان گفتوگو کنند. کاری نیست که ما بتوانیم انجام دهیم. فقط شرکای آمریکایی و اروپایی ما می توانند بر این اوضاع نفوذ داشته باشند.
رئیسجمهوری روسیه در این مصاحبه گفت، مسکو در حال تقویت ظرفیتهای نظامی تهاجمی برونمرزی خود نیست و تنها به تهدیدهای امنیتی ایجاد شده از سوی آمریکا و توسعه نظامی ناتو در مرزهایش واکنش نشان میدهد.
وی گفت: فکر میکنم تنها یک فرد دیوانه و تنها در رویا میتواند تصور کند که روسیه به صورت ناگهانی به ناتو حمله میکند. فکر میکنم برخی کشورها به راحتی از نگرانیهای مردم درخصوص روسیه سوءاستفاده میکنند. آنها تنها میخواهند نقش کشورهای خط مقدم را بازی کنند که باید تجهیزات نظامی، کمکهای اقتصادی و مالی دریافت کنند.
وی افزود: برخی کشورها عمداً به چنین نگرانیها و ترسهایی پروبال میدهند. فرضا آمریکا برای حفظ رهبریاش در جامعه آتلانتیک به یک تهدید خارجی و ظاهری نیاز دارد.
پوتین همچنین از خبرنگاران دعوت کرد تا بخش نظامی روسیه را با آمریکا، ناتو و همچنین سطح هزینههای نظامیشان مقایسه کنند.
رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد: سیاست نظامی روسیه جهانی، تهاجمی یا تعرضی نیست و مسکو در اصل هیچ پایگاهی در خارج از این کشور ندارد و آن تعداد اندکی که وجود دارند از زمان جماهیر شوروی باقی ماندهاند.
وی توضیح داد، لشکرهای کوچکی از نیروهای مسلح روسیه در تاجیکستان در مرز با افغانستان به خاطر تهدید تروریستی در این منطقه وجود دارد. یک پایگاه هوایی در قرقیزستان وجود دارد که به درخواست مقامات این کشور برای مقابله با تهدید تروریستی باز شده است. روسیه همچنین یک یگان نظامی در ارمنستان دارد که برای کمک به حفظ ثبات در این منطقه و نه مقابله با تهدیدهای خارجی در این کشور قرار دارد.
پوتین تاکید کرد: در حقیقت روسیه در حال کاهش حضور نظامی جهانیاش است. در حالی که آمریکا مخالف آن را انجام میدهد. ما پایگاههایمان در مناطق مختلف جهان از جمله کوبا و ویتنام را منحل کردهایم. من از شما دعوت میکنم تا نقشه جهان را در روزنامه خود منتشر کرده و بر روی آن تمامی پایگاههای نظامی آمریکا را مشخص کنید. آن موقع تفاوت را احساس خواهید کرد.
وی همچنین گفت: هزینه نظامی ترکیبی کشورهای ناتو 10 برابر بیشتر از هزینه نظامی فدراسیون روسیه است. هر کاری که ما انجام میدهیم تنها برای واکنش نشان دادن به تهدیدهای به وجود آمده علیه ما است. به علاوه آنچه که ما انجام میدهیم از نظر مقیاس و میزان کم است اما به همان اندازه برای تضمین امنیت روسیه کافی میباشد.
رئیسجمهوری روسیه در ادامه این مصاحبه گفت: درگیریها در اوکراین به صورت بینالمللی و به دنبال اقدامات غیرحرفهای غرب به وجود آمده است. من معتقدم این بحران به صورت عمدی ایجاد شده و نتیجه اقدامات غیرحرفهای شرکای ما است. پوشش خبری از وضعیت اوکراین کاملاً غیرقابل قبول است. یکبار دیگر تاکید میکنم این انتخاب ما نبود و ما چنین چیزی را نمیخواستیم. ما تنها به آنچه که رخ میدهد واکنش نشان میدهیم.
پوتین افزود: نگرانی ما نسبت به تکرار احتمالی سناریو کریمه در منطقه دونباس بیپایه و اساس است چراکه ساکنین کریمه به پیوستن مجدد به روسیه رای دادند در حالی که مردم دونتسک و لوهانسک خواستار استقلال هستند. سناریو کریمه بیانگر موضع روسیه نیست بلکه بیانگر موضع مردمی است که در کریمه زندگی میکنند.
وی تاکید کرد: هدف اقدامات ما جدایی این مناطق از اوکراین نیست بلکه هدف ما دادن فرصتی به مردم این مناطق است تا نظر خودشان را درباره اینکه چطور میخواهند زندگی کنند، بیان کنند. مردم مناطق دونتسک و لوهانسک خواستار استقلال از اوکراین هستند و دولت کییف را به رسمیت نمیشناسند. اگر کسی میخواهد این مناطق بخشی از اوکراین باقی بمانند باید به مردم این مناطق ثابت کنند که زندگی آنها در چارچوب یک کشور متحد بهتر، راحتتر و امنتر است.
پوتین گفت: روسیه هر کاری انجام میدهد تا طرفداران استقلال جنوب شرق اوکراین را برای رسیدن به یک راهحل صلاحآمیز برای درگیریهای این کشور متقاعد کند. من از شرکایمان در اتحادیه اروپا و آمریکا نیز میخواهم تا همین کار را در ارتباط با کییف انجام دهند. اتحادیه اروپا باید کمک مالی بیشتری برای اوکراین فراهم کند چراکه وضعیت منطقه دونباس یک بحران بشری است.
پوتین در ادامه گفت، اتحادیه اروپا با استفاده از معیارهای دوگانه در سیاستهای یکپارچهسازیاش، به صورت خودخواهانه منافع خود را در ارتباط با روسیه در اولویت قرار میدهد.
وی افزود: هنگامی که حرف از یکپارچهسازی در اروپا است، تمامی سیاستها و اقدامات مربوط به آن درست است اما اگر بخواهیم همین اقدام را در جماهیر شوروی سابق انجام دهیم آنها آن را تمایل روسیه برای ایجاد امپراطوری توصیف میکنند. من دلایل چنین رویکردی را درک نمیکنم.
پوتین همچنین تاکید کرد، روابط میان روسیه و غرب باید بر پایه همکاری باشد نه مقابله.
انتهای پیام
نظرات