پرواز آزمایشی چترفراصوت ناسا که قرار بود روز گذشته (پنجشنبه) از پایگاه Pacific Missile Range نیروی دریایی آمریکا در هاوایی انجام شود، به دلیل بارندگیهای شدید لغو و به روز دیگری موکول شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پرواز فضاپیمای «سرعتگیر فراصوت با تراکم پایین» (LDSD) بر روی یک بالن ارتفاع بالا که برای عصر دیروز به وقت گرینویچ طراحی شده بود، به دلیل بارشهای پیاپی باران در نزدیکی محل پرتاب و شرایط ناپایدار باد در نزدیکی سطح که میتوانست از پرواز بالن جلوگیری کند، لغو شد.
ناسا قصد دارد امروز فرصت بعدی پرتاب را بررسی کند و به گفته کارشناسان، احتمالا این فرصت برای روز شنبه (16 خرداد) مهیا خواهد بود.
فضاپیمای بشقابی شکل LDSD برای نمایش فناوریهایی طراحی شده که احتمالا برای انتقال بارهای سنگین به سیاره مریخ مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این فضاپیمای عجیب به یک سپر دوناتی شکل قابل تورم و همچنین یک چترنجات فوقالعاده قدرتمند مجهز است که سرعت بسیار بالای LDSD را در زمان فرود به سطح سیاره کاهش خواهد داد.
چون جو مریخ بیش از اندازه نازک است، هر نوع چتری که به فرودآمدن یک فضاپیمای سریع و سنگین کمک کند، نیاز به استحکام بالایی دارد.
چتر پیشرفته و فناورانه جدید، «چتر فراصوت Ringsail» نام دارد و مقامات آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا به دنبال بررسی این نکته هستند که آیا این چتر قادر است در پرواز فراصوت با موفقیت باز شده و سرعت سامانه فضایی آزمایشی را کاهش دهد یا خیر.
فضاپیمای آزمایشی که مجهز به این چتر است، 3088 کیلوگرم وزن دارد و وزن آن دو برابر وزن کاوشگری است که ناسا در حال حاضر میتواند بر روی سطح مریخ فرود آورد. قطر چتر فراصوت، 30 متر اعلام شده و بزرگترین چتری است که تاکنون باز شده است.
این آزمایش شامل ارسال سامانه آزمایشی، یک سرعتگیر ویژه و چتر مزبور به ارتفاع 37 کیلومتر و بر فراز اقیانوس آرام با کمک یک بالن عظیم است.
بالن، فضاپیما را رها خواهد کرد و موشکهای فضاپیما، آن را حتی به ارتفاع بالاتر و تا 55 کیلومتری بالا خواهند برد تا این که به سرعت فراصوت برسد.
فضاپیما با سه برابر سرعت صوت حرکت خواهد کرد تا این که سرعتگیر، سرعت آن را کاهش داده و سپس چتر فراصوت، با سرعت 2.35 برابر سرعت صوت باز شده و فضاپیما بر سطح اقیانوس فرود خواهد آمد.
چتر دیگری موسوم به «Disksail فراصوت» در سال 2014 آزمایش شد اما آن طور که امید میرفت عمل نکرد و در سرعت و ارتفاع بالا تکه پاره شد.
انتهای پیام
نظرات