معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت میزان داراییهای دانشی ایران را 20 درصد ذکر کرد و گفت: کشورهای پیشرفته 80 درصد داراییهای فکری و دانشی و 20 درصد داراییهای فیزیکی دارند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا دکتر علی اصغر توفیق در نشست تخصصی آشنایی با قانون، آییننامه و فرآیند حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان با اشاره به اقدامات حمایتی بنگاههای صنعتی در کشور افزود: به منظور توسعه فناوری در کشور بعد از انقلاب اسلامی قانون صرف دو در هزار فروش شرکتها در تحقیقات را مصوب کردیم که در اجرای آن با مشکلات زیادی مواجه شدیم چرا که در آن زمان اعتقاد داشتند که برای داراییهای بنگاههای اقتصادی نمیتوان تعیین تکلیف کرد.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر ریشه نهال پژوهش و فناوری در کشور خشک نشده است، خاطرنشان کرد: ما در مقطعی هستیم که دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری در حال به ثمر رسیدن هستند و اگر بازار نباشد موجب دلسردی محققان این مراکز خواهد شد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت با تاکید بر این که برای جلوگیری از دلسردی محققان باید چند موضوع در دستور کار قرار گیرد، گفت: مهمترین اقدامات شفاف کردن سیاستهای کلان کشور در حوزه علم و فناوری است که تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دانش بنیان این سیاستها را روشن کرده است.
توفیق در ادامه میزان داراییهای کل دنیا را 708 هزار میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این داراییها شامل معادن، کارخانه ها، زمین و ساختمانها و همچنین داراییهای دانشی و سرمایه فکری است.
وی به بیان نسبتهای این داراییها در کشورهای مختلف پرداخت و اضافه کرد: نسبت این داراییها در کشورهای پیشرفته شامل 20 درصد داراییهای فیزیکی، معدنی و ساختمانی و 80 درصد سرمایههای فکری، اندیشه، پتنت و دانش است. البته این نسبت در ایران به صورت معکوس است به طوری که 80 د رصد داراییها شامل ساختمان و تجهیزات فیزیکی و 20 درصد سرمایههای دانشی و فکری است.
انتهای پیام
نظرات