• شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94030905083
  • خبرنگار : 71467

سودهای 28 درصد وام بانکی 24 درصد نشد

سودهای 28 درصد وام بانکی 24 درصد نشد

با وجود گذشت حدود یک ماه از تصویب و در ادامه ابلاغ مصوبه کاهش نرخ سود تسهیلات، شعب بانکها همچنان بخشنامه‌ای در این رابطه دریافت نکرده‌اند و سودهای کلان بانکی همچنان پابرجاست.

با وجود گذشت حدود یک ماه از تصویب و در ادامه ابلاغ مصوبه کاهش نرخ سود تسهیلات، شعب بانکها همچنان بخشنامه‌ای در این رابطه دریافت نکرده‌اند و سودهای کلان بانکی همچنان پابرجاست.

به گزارش خبرنگار ایسنا، هشتم اردیبهشت ماه امسال و به دنبال وعده مدیران بانکی و اقتصادی دولت برای ساماندهی سود بانکی، شورای پول و اعتبار در مصوبه ای ضمن کاهش نرخ سود سپرده از 22 درصد سالانه به 20 درصد، سقف سود تسهیلات را نیز کاهش داده و از معمول 28 به 24 درصد کاهش داد.

البته این مصوبه به تسهیلات دریافتی در قالب عقود مشارکتی یعنی عقدی که معمولا عمده تسهیلات دهی بانکها در قالب آن انجام می شود اختصاص داشت تا راهی برای کاهش هزینه تولیدکنندگان از دریافت منابع بانکی بوده و بتواند در تقویت تولید و رشد اقتصادی اثر گذار باشد.

در عین حال که نرخ سود تسهیلات در عقود مبادله‌ای که عمدتا برای تسهیلات خرد کاربرد داشته اما بانکها تمایلی به استفاده از آن ندارند نیز از 22 درصد مصوب سال گذشته به 21 درصد کاهش یافت.

با این وجود هر چند که مصوبات شورای پول واعتبار 15 اردیبهشت ماه به بانکها ابلاغ و به فاصله کوتاهی نرخ های جدید سود سپرده روز پیشخوان بانکها قرار گرفت ولی در این مدت سود تسیهلات 24 درصدی در بانک‌ها دیده نمی شود.

این در حالی است که در بررسی و پرس و جو از شعب اغلب بانکها پاسخی جز عدم دریافت بخشنامه دریافت نمی شود و عنوان می کنند که علی رغم اجرایی شدن سود سپرده دستورالعملی برای سود تسهیلات نداشته و همچنان همان سودهای قبلی یعنی بین 25 تا 28 و حتی گاهی 30 درصد در دستور کار آنها قرار دارد.

اگر چه بانکی‌ها عنوان می کنند که احتمالا طولانی شدن ابلاغ بخشنامه سود تسهیلات به دلیل ایجاد سازوکاری برای اجرای آن است ولی بر این باورند که کاهش حداقل چهار درصدی سود چندان نمی تواند با شرایط فعلی بانک‌ها و بهای تمام شده پول و سایر هزینه‌های آنها انطباقی داشته باشد، در عین حال که این مصوبه بیشتر سیاست دستوری است که بانکها به راحتی نمی توانند با آن کنار آمده و کاملا اجرایی کنند چرا که منابع موجود آنها به حدی نیست که پاسخگوی افزایش تقاضای دریافت تسهیلات باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۷

در اقتصادهاي مدرن پول کالايي است مانند ساير کالاها که قيمت آن نيز بايد مانند ساير کالاها در يک بازار کاملا آزاد و رقابتي تعيين شود. مادامي که نرخ تورم در کشور کاملا کنترل شده و منطقي نشود، دولت و يا سيستم بانکي حق ندارند به صورت دستوري و فرمايشي نرخ سود سپرده را به ضرر سپرده گزاران که عموما توده مردم هستند و به نفع وام گيرندگان و استفاده کنندگان از تسهيلات که اصولا نورچشمي‌ها و برخورداران از رانت و سفارش و توصيه ميباشند، کاهش دهند. وقتي صفهاي طويلي پشت درهاي بانکها براي دريافت تسهيلات با بهره 28 درصد و بيشتر وجود دارد خيلي مضحک است که صبحت از کاهش نرخ سود سپرده کنيم.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۵۰

در برخي بانکها اجرا شده است از همان روز ابلاغ . بهتر است در چنين مواردي تفکيک قايل شويد بين بانکهاي اجرا کننده و بانکهايي که اجرا نمي کنند

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۶:۲۵

وقتي دچار قحطي زدگي منابع هستيم حتماً بانکها برايشان صرف مي کند که چنين سودي بدهند. بانکهاي کشور ما فقط بانک نيستند خودشان بنگاه اقتصادي هستند و موتور اقتصاد کشور را روشن نگه داشته اند حتي در وضع رکودي امروز. به محض اين که اقتصاد از مرز بحران خارج بشود سود بانکي خود به خود کاهش پيدا مي کند .