روز گذشته گروه تروریستی داعش، مسجد امام علی بن ابیطالب (ع) در منطقه القدیح در شهر شیعه نشین "القطیف" در شرق عربستان را مورد حمله انتحاری قرار داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این حمله انتحاری که همزمان با اقامه نماز جمعه در این مسجد اتفاق افتاد بر اساس گزارشهای منتشر شده 21 تن به شهادت رسید و 123 تن دیگر نیز زخمی شدند.
داعش در بیانیهای اعلام کرد: "ابوعامر النجدی" یکی از اعضای این گروه که تصاویرش توسط داعش منتشر شده کمربند انفجاری خود را در میان نمازگزاران منفجر کرده است.
این گروه تروریستی در ادامه بیانیه خود تهدید کرده که دست به عملیاتهای دیگری علیه شیعیان خواهد زد.
در حالی که وزارت کشور عربستان اعلام کرده تمام کسانی که در این جنایت دست داشتهاند تحت پیگرد قرار داده و آنها را بازداشت و تحویل دستگاه قضایی میدهد کاردار پیشین ایران در عربستان معتقد است که داعش این حمله تروریستی را با حمایت خود عربستان انجام داده است.
کاردار پیشین ایران در عربستان در مورد این حمله تروریستی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: طبق اسنادی که منتشر شده است گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از متمولان سعودی و بخشهای دولتی عربستان مورد حمایت لجستیکی، مالی و امنیتی قرار دارد و این چیزی نیست که از دید جهانیان پنهان مانده باشد.
احمد دستمالچیان با بیان اینکه از مدتها قبل مثلث اسرائیل، عربستان و آمریکا برای ایجاد درگیری طایفهای و قومی در منطقه تشکیل شد و این درگیریها را تئوریزه کرد، اظهار کرد : اکنون این مثلث به اهداف خود برای ایجاد درگیری طایفهای و قومی در منطقه رسیده است.
وی با اشاره به حمایت این مثلث به خصوص عربستان از درگیریها و فعالیت گروههای تروریستی در عراق و سوریه، اظهار کرد: عربستان به دو دلیل از این گروه تروریستی حمایت میکند. اول اینکه به نوعی از بحران داخلی و درگیریهای داخلی در کشور خود رهایی پیدا کند و از سوی دیگر منطقه به خصوص محور مقاومت را متزلزل کند.
سفیر پیشین ایران در لبنان، تصریح کرد: دولت عربستان برای اینکه منطقه شیعه نشین قطیف را ناامن کند خود نمیتواند مستقیم وارد عمل شود به همین دلیل داعش را زیر چتر امنیتی و حمایتی خود به جان شیعیان در این منطقه انداخته است.
وی با اعتقاد بر اینکه حمله روز گذشته به مسجد شیعیان در این منطقه توسط گروه داعش تحت حمایت خود عربستان صورت گرفته در مورد اهداف عربستان از این موضوع، گفت: عربستان با این کار میخواهد درگیریهای قومی در آن منطقه ایجاد کند و شیعیان را تضعیف کند، همان کاری که در بحرین انجام میشود. البته در بحرین حاکمیت به طور مستقیم با شیعیان درگیر شده ولی عربستان در این منطقه از گروه تروریستی داعش استفاده کرده است.
کاردار پیشین ایران در عربستان گفت: عربستان در پوشش کنترل بحران در آن منطقه ،حضور امنیتی خودش را در این منطقه شیعه نشین افزایش میدهد و در واقع از این بحران ساختگی استفاده میکند تا آن منطقه را از نظر امنیتی تحت کنترل هرچه بیشتر خود درآورد.
وی با تأکید بر اینکه داعش دستپرورده مستقیم خود عربستان و شخص بندر بن سلطان (دبیر سابق شورای امنیت ملی عربستان ) است در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام عربستان باعث ایجاد درگیریهای مذهبی در خود این کشور نخواهد شد، افزود: شیعیان در منطقه محدودی در عربستان هستند و هیچ ارتباطی با منطقه سنینشین ندارند و به نوعی محصور هستند. بنابراین حاکمیت عربستان از این موضوع خیالش راحت است. از سوی دیگر باید در نظر داشت که دولت عربستان کاملاً بر امور مسلط است و اجازه چنین موضوعی را نمیدهد.
تا پیش از این ادعا میشد عربستان با انسداد مرزها مانع از ورود داعش به کشورش شده است حال به نظر می رسد سعودی ها از این کشتار به عنوان ابزاری برای سرکوب بیشتر مردم و حملات بیشتر به یمن استفاده خواهد کرد.
دستمالچیان افزود: درواقع عربستان با ایجاد بحران در این منطقه توسط داعش از طرفی شیعیان را قلع و قمع میکند و از سوی دیگر نفوذ امنیتی خود را در آن منطقه افزایش میدهد و به نوعی مانع از ایجاد ارتباط و تعامل بین شیعیان این منطقه و شیعیان در مناطق مرزی یمن خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات