• پنجشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94023118380
  • منبع : مطبوعات

سلیمی‌نمین:

باید تجربه‌های ایران در مبارزه با تروریسم مکتوب شود

باید تجربه‌های ایران در مبارزه با تروریسم مکتوب شود

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تاکید بر لزوم مکتوب‌کردن تجربیات ایران در امر مبارزه با تروریسم گفت: در زمینه مکتوب‌کردن تجربه‌های جمهوری اسلامی در مقابله با تروریسم، کوتاهی‌های بسیاری انجام داده‌ایم.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تاکید بر لزوم مکتوب‌کردن تجربیات ایران در امر مبارزه با تروریسم گفت: در زمینه مکتوب‌کردن تجربه‌های جمهوری اسلامی در مقابله با تروریسم، کوتاهی‌های بسیاری انجام داده‌ایم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) عباس سلیمی‌نمین با تشریح تاریخچه ترور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیان کرد: ترور در ایران به فاصله اندکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور آغاز شد. این اقدامات نمی‌توانست انگیزه داخلی داشته باشد؛ زیرا حکومت جدید جمهوری اسلامی در آن زمان هنوز عملکردی نداشت که مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی ادامه داد: در آن دوران اقدامات تروریستی عمدتاً در حوزه فکر و اندیشه انجام می‌گرفت. به عبارت دیگر در آن دوران نیروهایی که هدف قرار می‌گرفتند، نیروهایی بودند که در ارتقای دانش سیاسی و تولید فکر در ایران بعد از انقلاب نقش جدی داشتند؛ بنابراین دشمنان ایران رشد جامعه فکری کشور را مورد هدف قرار دادند. شخصیت‌هایی مانند شهید آیت‌الله بهشتی مورد هدف قرار گرفت که نیروی نظامی نبود ولی با همه جریان‌های سیاسی کشور ارتباط یکسان و فعالی داشت.

وی با تاکید بر این‌که «امروز سردمداران حاکم بر جهان نسبت به رشد فکری ملت‌ها حساسیت دارند»، افزود: غرب قبل از انقلاب نیز تلاش می‌کرد شخصیت‌هایی مانند آیت‌الله طالقانی را به هر نحوی از دسترس مردم خارج کند که بعد از انقلاب این مسئله حادتر شد.

این پژوهشگر با تاکید بر لزوم همگرایی کشورهای قربانی ترور و انتقال تجارب به یکدیگر در جهت مبارزه با تروریسم گفت: تا زمانی‌که کشورها در کنار یکدیگر قرار نگیرند و تجارب خود را در این زمینه به یکدیگر منتقل نکنند، نمی‌توانند با سلطه‌ای که سال‌ها قوام یافته و ریشه دوانده، مقابله کنند. انتقال تجربیات برای ملت‌هایی که به اقدامات تروریستی دچار هستند، می‌تواند آرامش‌بخش باشد؛ زیرا آن‌ها احساس می‌کنند که دستشان پر است.

وی افزود: این تصور غلط است که اعلام شود به تنهایی می‌توان از زیر سلطه (تروریسم) خارج شد. اگر ایران تاکنون مورد هجمه گسترده اقدامات تروریستی قرار نگرفته است، به این دلیل است که توانست آگاهی‌هایی در سطح جهان بوجود آورد. این اقدامات عامل بازدانده در برابر تروریست‌ها بوده است. بر همین اساس ما می‌بایست تجربه‌های خود را در این‌باره منتقل کنیم و شناخت خود را از امپریالیسم به دیگران انتقال دهیم. این یک وظیفه است و نباید بگذاریم غرب ما را در داخل تحت فشار قرار دهد.

وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره بین‌المللی 17000 شهید ترور که قرار است 9 شهریورماه با حضور میهمانان داخلی و خارجی برگزار شود، بر اهمیت بالای برگزاری این چنین گردهمایی‌هایی در جهت ارتقای جایگاه قربانیان ترور در عرصه جهانی تاکید کرد و گفت: در زمینه مکتوب‌کردن تجربه‌های جمهوری اسلامی در مقابله با تروریسم کوتاهی‌های بسیاری کرده‌ایم. درست است که در برخی مواقع فشارها بر ما بسیار زیاد بوده است اما اگر بخواهیم از فشارها بکاهیم، باید در این زمینه تلاش کنیم.

سلیمی‌نمین با تاکید بر «لزوم انجام اقدامات لازم در عرصه جهانی در رساندن صدای قربانیان ترور به همه جهان و فعال‌کردن سازمان‌های بین‌المللی منفعل در برابر تروریسم» اظهار کرد: این‌که بگوییم در عرصه بین‌المللی در جهت حمایت از قربانیان ترور و مبارزه با تروریسم نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم، نشانه سستی وکم‌کاری است اگرچه مکانیزم حاکم بر جهان امروز، مکانیزمی ناعادلانه و به تعبیری ظالمانه است.

وی ادامه داد: قوانین حاکم بر جهان از سوی کشورهای معدودی تنظیم شده است؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توانیم در این‌باره کاری انجام دهیم. متاسفانه ما تاکنون از تروریست‌ها شکایت نکرده‌ایم در حالی‌که برخی از مقامات آمریکایی به صراحت اعلام کردند که برخی اقدام‌های تروریستی توسط رژیم صهیونیستی انجام گرفته است. حتی اگر این شکایت‌ها به‌دلیل لابی قدرتمند صهیونیست‌ها در کشورهای سرمایه‌داری به نتیجه نرسد، مهم نیست، مهم این است که ما دراین‌باره بر روی افکار عمومی کار کنیم و تاثیرگذار باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: ما باید شکایت خود را طرح کنیم تا افکار عمومی بداند غرب، سازمان ملل را در چنگال گرفته است. ما باید اقدامات خود را انجام دهیم البته نه برای اینکه انتظار داشته باشیم که آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و دیگر کشورها، رژیم صهیونیستی را محکوم کنند؛ بلکه ملت‌های این کشورها بدانند که وضعیت تاسف باری بر آن‌ها حاکم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha