• دوشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 94022816068
  • منبع : نمایندگی گیلان

کاهش ضایعات برنج دستاورد مدرن شدن کارخانه‌های شالیکوبی

کاهش ضایعات برنج دستاورد مدرن شدن کارخانه‌های شالیکوبی

ایسنا/گیلان کاهش ضایعات برنج و افزایش درآمد کشاورزان از دستاوردهای مدرن شدن کارخانه‌های شالیکوبی است.

کاهش ضایعات برنج و افزایش درآمد کشاورزان از دستاوردهای مدرن شدن کارخانه‌های شالیکوبی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، اقتصاد گیلان‌ بر پایه کشاورزی، دامداری، صید ماهی و پرورش زنبورعسل و کرم ابریشم استوار است. برنج یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی این استان است. در حال حاضر 238 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گیلان به کشت برنج اختصاص دارد.

۶۰ درصد تولید برنج استان در ناحیه دلتای سفیدرود انجام می‌شود، ولی در جلگه‌های حاشیه‌ای غربی و شرقی تولید برنج با محصولات متنوع دیگری ترکیب شده‌ است.

علیرضا شعبان‌نژاد رییس جهاد کشاورزی گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ منطقه گیلان، از روند خوب نشای برنج در شالیزارهای استان خبر داد و گفت: امسال نوید سال پربرکتی را در محصول برنج گیلان خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه کاهش هزینه‌های تولید برنج یکی از اهداف مهم جهاد کشاورزی گیلان است، خاطرنشان کرد: مکانیزاسیون یکی از راهکارهای اصلی برون رفت از هزینه‌های بالای تولید در گیلان است.

وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید برای تسریع در یکپارچه‌سازی شالیزارهای استان گیلان برنامه‌های خوبی دارد، گفت: مدرن شدن کارخانه‌های شالیکوبی موجب می‌شود که شکستگی دانه‌های برنج به حداقل برسد و به این ترتیب سود بیشتری از فروش برنج نصیب شالیکاران خواهد شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمدعلی نجفی استاندار گیلان نیز با بیان اینکه برای جلوگیری از ضایعات برنج باید کارخانه‌های برنجکوبی نوسازی شوند، گفت: 4 هزار و 200 کارخانه برنجکوبی در کشور و یک ‌هزار و 875 کارخانه در گیلان وجود دارد.

وی اضافه کرد: فرآوری بخش کشاورزی با وجود اهمیتی که دارد، بعضا رها شده است.

استاندار گیلان با اشاره به وجود 20 تا 30 درصدی ضایعات برنج در کارخانه‌های برنجکوبی، گفت: 77 درصد زراعت گیلان به برنج اختصاص دارد و همه دستگاه‌های مرتبط تلاش کنند تا شالیکاران دغدغه‌ای در مراحل مختلف تولید برنج نداشته باشند.

استاندار گیلان با بیان اینکه قیمت واقعی برنج سبب ماندگاری کشاورز در مزرعه می‌شود، تاکید کرد: برنج باید قیمت واقعی خود را به دست آورد.

مهندس یوسفی مدیرکل استاندارد گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه بسته‌بندی برنج طبق استاندارد ملی به شماره 127 از سال 1392 مشمول مقررات استاندارد اجباری قرار گرفته است که در این مدت بیش از 5 پروانه برای واحدهای بسته‌بندی برنج صادر شده است، گفت: 19 واحد نیز قبل از مشمول استاندارد اجباری شدن، پروانه خوداظهاری دریافت کرده‌اند.

وی افزود: گیلان دارای حدود 1800 کارخانه شالیکوبی است که اهمیت استانداردسازی آنها بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

یوسفی با بیان اینکه برنج محصول اصلی و راهبردی استان محسوب شده و گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور نیز هست که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم از نظر تولید کشور را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: سالیانه بیش از 700 هزار تن برنج در گیلان تولید می‌شود که نیاز 20 میلیون ایرانی به این محصول را تامین می‌کند، به عبارتی 36 درصد برنج کشور از گیلان وارد چرخه بازار مصرف می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، پوربصیر مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات اعتباری واحدهای تولیدی شالیکوبی، بسته‌بندی را حلقه مفقوده زنجیره کاشت تا سفره غذایی دانست و این زنجیره را شامل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازار عنوان و تصریح کرد: اقداماتی طی پنج سال گذشته برای ارتقای واحدهای شالیکوبی و نوسازی آنها انجام شده تا برای ایجاد ارزش افزوده، واحدهای شالیکوبی نقش موثری داشته باشند.

وی با بیان اینکه 69 درصد بسته‌بندی جهانی در بخش غذا و آشامیدنی است، افزود: اکنون واحدهایی که صرفا بسته‌بندی هستند، در کشور کم داریم و در زنجیره کاشت محصول تا سفره، در هر بخش که کار سیستماتیک انجام دهیم، بخش دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: ایجاد انگیزه و رقابت میان صاحبان صنعت شالیکوبی و تشویق آنها به ادامه فعالیت‌های سازنده، آشناسازی جامعه و صنعت با استانداردهای برنج و شالیکوبی، معرفی شاخص‌های برنج و شالیکوبی استاندارد، ایجاد انگیزه و ارج گذاشتن به تلاش‌های تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی و ارتقاء شأن و جایگاه و اهمیت صنعت شالیکوبی در جامعه از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.

پوربصیر تعداد واحدهای فعال شالیکوبی گیلان را حدود یک هزار و 480 واحد عنوان و اضافه کرد: سالانه حدود یک میلیون تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که سهم هر واحد تولیدی حدود 600 تا 700 تن شلتوک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha