یک کارشناس مسئول زراعت چغندر قند سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: پیشبینی میشود امسال 40 هزار تن چغندر پاییزه در استان برداشت شود.
مهندس مجتبیحاتمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه با بیان اینکه امسال 78 هکتار از اراضی سه شهرستان گرمسیری گیلانغرب، سرپلذهاب و قصرشیرین زیر کشت چغندر قند پاییزه رفته است، گفت: این اولین باری است که در سطح استان کرمانشاه چغندر به صورت پاییزه کشت میشود.
وی افزود: پیش بینی میشود متوسط عملکرد چغندر پاییزه در استان کرمانشاه 50 تن در هکتار باشد و رکورد تولید تا 70 تن هم برسد همچنین پیشبینی میشود امسال 40 هزار تن چغندر پاییزه در استان برداشت شود.
حاتمی در ادامه در خصوص مزایای کشت پاییزه چغندر قند گفت: کشت پاییزه چغندر قند باعث میشود تا چغندر کشت شده از بارندگیهای فصلهای پاییز، زمستان و بهار استفاده کرده و نیاز به آبیاری کمتری داشته باشد.
وی افزود: استفاده از آب باران سبب میشود تا چغندر کشت شده نیاز کمی به آبیاری داشته و همین اتفاق باعث خواهد شد تا میزان استفاده از سفرههای آب زیرزمینی کاهش یابد که باعث افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی خواهد شد.
این کارشناس مسئول زراعت چغندر قند سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: ارزش تناوبی بالا از دیگر مزایای کشت چغندر قند بهصورت پاییزه است؛ چرا که کشت پاییزه چغندر قند در تناوب با ذرت و گندم باعث بهبود حاصلخیزی خاک میشود.
حاتمی در ادامه با بیان اینکه کشت پاییزه چغندر قند باعث درآمدزایی بیشتر کشاورزان و نیز فعالیت کارخانههای قند میشود، گفت: این به این معنا است که کشت پاییزه چغندر قند باعث میشود تا کارخانههای قند شیفت بهاره فعال داشته باشند.
به گفته حاتمی فصل کاری کارخانه قند بیستون هرسال از 20 شهریور ماه آغاز و به مدت 100 روز ادامه مییابد و این در حالی است که در حال حاضر کارخانه قند بیستون در حال فرآوری چغندر قند پاییزه برداشت شده از استانهای کرمانشاه، ایلام و خوزستان است.
وی با بیان اینکه چغندر پاییزه از 18 مهر ماه تا 15 آبان ماه سال گذشته در استان کشت شده است، گفت: برداشت این چغندر در استان چند روزی است که آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه مییابد.
انتهای پیام
نظرات