رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان در رابطه با نگهداری حیوانات در منازل گفت: در مناطق شهری بالای 50 هزار نفر، نگهداری هرگونه دام، حیوان اهلی و طیور ممنوع است بویژه اگر باعث مزاحمت و ایجاد مشکلات بهداشتی برای همسایگان و ساکنان منطقه شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، دکتر "سید جعفر ترابی" با بیان این مطلب اظهار کرد: بر اساس بند 20 ماده 55 قانون، شهرداریها مکلف شدند از هرگونه پرورش و نگهداری دام و طیور در محدوده شهرهای با جمعیت بیش از 50 هزار نفر ممانعت کنند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی هر جا صحبت از نگهداری حیوانات ودام در کنار انسان باشد، موظف هستند آئین نامههای بهداشتی مرتبط با شرایط را اعلام کنند و بر ضوابط بهداشتی نیز نظارت میکنند.
وی ادامه داد: در روستاها نگهداری دام و طیور هیچ مجوزی نیاز ندارد و روستاییان میتوانند دام را نگه دارند اما با شرایطی ازجمله جدا بودن محل سکونت انسان از محل نگهداری دام و ایجاد شرایط بهداشتی لازم برای دفع بهداشتی زبالههای آنها به گونهای که باعث از بین رفتن بهداشت نشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان اظهار کرد: شکایتهایی که در این رابطه اعلام میشود ما از طریق شهرداری پییگیری میکنیم و شهروندان میتوانند شکایت خود را از طریق شماره تلفن 137 شهرداری اعلام کنند و مسلم بدانند هرگونه شکایت که از جانب مراجع قضایی به ما اعلام شود به جد مورد بررسی قرار میگیرد.
ترابی افزود: عرضه خرید و فروش حیوانات باید در میادین و مکانهای مشخصی که از طریق دامپزشکی تایید میشود باشد ومردم باید از خرید دامها در حاشیه شهر جلوگیری کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان در پاسخ به این سئوال که نگهداری حیوانات، مرغ و کبوتر در منزل از نظر بهداشتی چه مشکلاتی را ایجاد میکند، افزود: آنچه در این باره میتوان گفت بیماریهای مشترک انسان و دام است که باعث انتقال یک سری از عفونتها میشود و این بیماریها انواع مختلفی دارد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که حیوان در منزل نگهداری میکنند باید کلیه اقدامات بهداشتی و درمانی مورد نیاز را انجام دهند اما آنچه ما توصیه میکنیم این است که افراد از نگهداری حیوانات در منزل پرهیز کنند.
انتهای پیام
نظرات