• شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94021910752

سهامداران معترض در انتظار معجزه

سکان‌دار بازار سرمایه به داد بورس می‌رسد؟

سکان‌دار بازار سرمایه به داد بورس می‌رسد؟

ادامه کاهش سودآوری سهامداران، افت روزانه قیمت سهام شرکت‌ها و زیان اهالی تالار شیشه‌ای در کنار حاشیه هایی که برای سهام تازه وارد پتروشیمی مبین به وجود آمده است، موجی از اعتراض را در بین حافظ نشینان رقم زده و موجب نگارش نامه اعتراضی به مسئولان مختلف شده است.

ادامه کاهش سودآوری سهامداران، افت روزانه قیمت سهام شرکت‌ها و زیان اهالی تالار شیشه‌ای در کنار حاشیه هایی که برای سهام تازه وارد پتروشیمی مبین به وجود آمده است، موجی از اعتراض را در بین حافظ نشینان رقم زده و موجب نگارش نامه اعتراضی به مسئولان مختلف شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، تشدید روند نزولی بورس در هفته های اخیر و کاهش دارایی سهامداران، در کنار عرضه‌های سنگین توسط حقوقی ها و جلوگیری از رشد قیمت سهم و معاملات مبهم پتروشیمی مبین در هفته گذشته موجب شد تا سهامداران خسته و معترض با نگارش نامه ای مراتب اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند به طوری که هزاران نفر از سهامداران بورس با ارسال نامه ای به کمیسیون اصل 90 مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت بورس و انجام بازرسی‌های قانونی از این بازار شدند.

معترضین مدعی هستند که در بورس تهران باطلاعات پنهانی، دستکاری‌های غیر قانونی، نشت اطلاعات شرکتها و ایجاد رانت‌های گوناگون وجود دارد که ردیابی معاملات چند سهم شاخص و شناسایی کدهای خاص و رصد معاملات همان کدها به خصوص در دو سهم عرضه اولیه فولاد هرمز و پتروشیمی مبین این موضوع را روشن می کند.

به این ترتیب حاشیه های ایجاد شده برای سهام تازه وارد پتروشیمی مبین و اختصاص سهام این شرکت به برخی افراد، کاسه صبر سهامداران را لبریز کرد و موجب شد تا حاشیه های ایجاد شده برای این شرکت در کنار خرابی سیستم معاملات مشکلات مضاعفی را برای بازار ایجاد کند.

عبدی از سهامداران فعال بورس تهران در خصوص اتفاقات بورس به ایسنا گفت: دستکاری در بورس تهران آشکار است زیرا حقوقی ها اگر نخواهند سهمی رشد کند و سرمایه خودشان در آن سهم نباشد، اجازه رشد سهم را نمی دهند و با عرضه سهم یا شفاف سازی های بی دلیل جلوی رشد قیمت را می گیرند.

وی مدعی است، برخی افراد به اطلاعات نهانی شرکت‌ها دسترسی داشته و قبل از بقیه سهامداران به خرید و فروش اقدام می‌کنند و به این ترتیب خود سود کرده و کسانی را که پشتوانه ندارند،دچار زیان می کنند.

عبدی معتقد است دستکاری قیمت و رانت اطلاعاتی از موارد آشکار بورس است زیرا کاهش قیمت 400 شرکت حاضر در بورس و اتفاقات رخ داده در پتروشیمی مبین این موضوع را تایید می کند این در حالی است که علی رغم وجود تورم در کشور، صنایعی مانند بانکداری و سیمان هنوز به قیمت های سال 1383 خود نرسیده اند.

یکی دیگر از سهامداران هم در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: اتفاقات رخ داده در پتروشیمی مبین و اختصاص بخشی از سهام این شرکت به برخی افراد تاکنون در بورس تهران سابقه نداشته است، بنابراین این موضوع با نارضایتی سهامداران رو به رو شد و صدای آنها را درآورد.

وی با بیان اینکه تاخیر در ارسال اطلاعات در سایت کدال، وجود اختلال در سامانه معاملات ، دخالت سازمان بورس در روند بازار از طرق صندوق توسعه موجب نارضایتی سهامداران شده است، گفت: بورس در خصوص پتروشیمی مبین سیاست مناسبی اتخاذ نکرد زیرا معاملات این شرکت و دادن 20 میلیون سهم به برخی افراد توسط یک کارگزاری هدفمند بود که با کم لطفی کارگزاران آغاز شد.

این اتفاقات در حالی صدای سهامداران را درآورده است که رئیس سازمان بورس هرگونه تخلفی در افشای اطلاعات بازار سهام را رد کرده و می گوید، هرگونه دخالت غیرمبتنی بر اصول و خارج از قانون و بخشنامه‌های سازمان را رد می‌کنیم و به‌هیچ‌وجه نمی‌پذیریم. فطانت می‌گوید: افت و خیز در بازار سهام تابع شرایط شرکت‌ها و بخش واقعی اقتصاد است. بنابراین آنچه در بازار رخ می‌دهد انعکاس عملکرد بخش واقعی اقتصاد است .

با این حال اتفاقات رخ داده در بورس تهران و افشاگری برخی نمایندگان مجلس در خصوص ایجاد رانت در بورس تهران موجب شده است تا از رئیس بورس برای توضیح این موضوع دعوت شود به این ترتیب به گفته نمایندگان مجلس رئیس سازمان بورس این هفته برای ارائه توضیحات بیشتر در خصوص معاملات بورس به مجلس می رود تا شاید گره ای از نحوه معاملات بورس باز شود.

به این ترتیب از آنجایی که بورس تهران بازاری شفاف بوده و عده ای از افراد سرمایه محدود خود را به امید کسب سودهای ناچیز وارد این بازار می کنند، باید به این موضوع سریعا رسیدگی شده و افراد متخلف شناسایی شوند برخوردهای جدی با آنها صورت گیرد تا معاملات بورس به دور از هر گونه شائبه ای انجام شده و نحوه معاملات این بازار موجب خدشه دار شدن اعتماد و سرمایه سهامداران نشود.چرا که سهامداران جزء خواسته ای جز شفافیت معاملات و توضیع عادلانه اطلاعات ندارند و شائبه وجود رانت اطلاعاتی و دستکاری در بورس آسیب های جبران ناپذیری به پیکره بورس تهران وارد می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۴

به افتخارمردان اقتصادي دولت هورا

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۸

تحقيق و تفحص از بورس و پشت پرده آن وظيفه نمايندگان مجلس هست.

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۸

سال 92 با تشويق رييس جمهور اندک سرمايه زندگي که پس انداز کرده بوديم را با دعوت رييس جمهور وارد بورس کردم و بعد از 18 ماه همان سرمايه يک سوم شده و جلوي خانواده شرمسار شدم ، و زندگيم در استانه فروپاشي ، اميدوارم رييس جمهور جوابي داشته باشند

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۸

از 2سال پيش با تبليغات صدا سيما که مدام از رشد شاخص ميگفت وارد بورس شدم ولي اکنون سهم هايي که خريدم تا 50 درصد در زيان هستم ضمن اينکه از سود بانکي جا مانده انده ام

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۵:۵۰

راه حل تشکيل کانون سهامداران هست در دفاع از خانواده بزرگ بورس، خوش بختانه تمامي معاملات سهام و کدهاي خريدار و فروشنده و گره رفتن هاي سليقه اي قابل رديابي ست

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۲۳

به خدا نامرديه ... يه اقتصاددان تو اين کشور نيست آسيب اين افت بورس رو بررسي کنه با اين مديريت اميد به 1404 بستيم. تو دبي زمين خريده بودم سودش چند برابر بورس ايران بود.حالا دوستان بگن ايران وطن ماست

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۶

واقعا جاي تاسفه . سازمان بورس سال قبل سهمي رو با31500 ريال بسته و امسال با 3000 ريال و اون هم بعد از يک و نيم سال باز مي‌کنه.

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۹

احتمالا ميخوان نقدينگي رو جمع کنن