سید حسین موسویان در نشست پانل بین المللی سوخت هسته ای جهان (international Panel for Fissile Material) در سازمان ملل گفت: نتانیاهو و لابی صهیونیست، اولین دلواپسان توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی هستند.
نتانیاهو و لابی صهیونیست اولین دلواپسان
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) وی ادامه داد: اصل برای لابی صهیونست جهانی این است که توافق هستهای با ایران، هرچه هم خوب باشد، صورت نگیرد. حتی به فرض محال اگر توافقی صورت گیرد که ایران غنی سازی هم نداشته باشد، باز هم صهیونیست جهانی مخالف خواهد بود زیرا آنها میخواهند به هر قیمتی تحریمها علیه ایران را حفظ کنند و مانع بهبود روابط ایران و آمریکا شوند.
در این نشست که در جریان کنفرانس بازنگری معاهده ان. پی. تی در سازمان ملل برگزار شد، دهها تن از متخصصان هسته ای و نمایندگان مختلف کشورهای جهان حضور داشتند.
اعراب متخاصم با ایران دومین دلواپسان و نگران فروپاشی ساختار تحریم ها علیه ایران هستند
موسویان که خود هم اکنون عضو هیات رئیسه پانل بین المللی سوخت جهانی است، دومین گروه دلواپسان توافق هستهای را اعراب متخاصم ایران به رهبری عربستان معرفی کرد و گفت: مسئله اصلی این گروه از دلواپسان هم برنامه هسته ای ایران نیست، اینها چند دهه در کنار 400 بمب هسته ای رژیم اسرائیل زندگی کرده و حتی پاکستان را برای ساخت بمب هسته ای کمک کرده اند.
حتی آنها نگران اینکه ایران چند بمب هسته ای هم داشته باشد نیستند. نگرانی اصلی آنها فروپاشی ساختار تحریم ها جهانی علیه ایران است. آنها نگرانند که سیاست امریکا از "تغییر رژیم" به "تعامل و همکاری با ایران " در حال تغییر است.
وی ادامه داد: آمریکا و غرب دریافتهاند که تروریسم کور وهابی ها که در قالب القاعده و داعش و جبهه النصره و بوکو حرام و امثالهم ظهور کرده، تهدید اصلی صلح و ثبات منطقه و جهان است و متحدان عرب آمریکا هم پشتوانه اصلی مالی و تسلیحاتی و ایدئولوژیک تروریستهای تکفیری هستند، آمریکا و قدرت های جهانی خوب می فهمند که ایران متحد طبیعی انها در مبارزه با تروریسم تکفیری است.
قدرت های جهانی نگران جایگزین شدن القاعده به جای حوثی ها هستند
این دیپلمات با سابقه پیشین ایران اظهار کرد: آمریکا درک میکند که با ایران در تأمین ثبات و امنیت عراق و افغانستان منافع مشترک دارد. قدرت های جهانی با اینکه از تجاوز عربستان به یمن حمایت می کنند اما نگرانند که در نهایت القاعدة جایگزین حوثی ها خواهد شد. آمریکا به این نتیجه رسیده که شعار" اسد باید برود" ، شعار بی ربطی بود، اسد از داعش بهتر است و اسد بخشی از راه حل سوریه است.
موسویان گقت: عرب های متخاصم ایران وقتی چنین روندی را در منطقه می بینند، دلواپس توافق هسته ای و امکان همکاری های منطقه ای آمریکا و ایران هستند.
معاون پیشین سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران، سومین گروه دلواپسان توافق هسته ای را جناح بازهای آمریکا معرفی کرد و گفت: جناح بازها در کنگره امریکا نفوذ وسیع دارند و انها هم نگران فروپاشی سیاست " تغییر رژیم" امریکا در مورد ایران هستند و معتقدند که توافق هسته ای بنیان سیاست "تغییر رژیم" آمریکا را متلاشی خواهد کرد.
دلواپسان در ایران می گویند چرا در بیانیه لوزان، ما تعهداتی فراتر از ان پی تی پذیرفته ایم
سخنگوی وقت تیم مذاکره کننده هستهای ایران با اشاره به دلواپسان توافق هسته ای در ایران گفت: اما دلواپسان ایران، مخالف تعهدات ایران فراتر از معاهده ان پی تی هستند. البته هستند افرادی که دلواپس بهبود روابط ایران با آمریکا و غرب هستند، لکن عمده مخالفتها بر این است که معاهده ان پی تی مبنای توافق (ژنو) بوده و چرا در بیانیه لوزان سوییس ایران فراتر از ان پی تی را پذیرفته است.
موسویان که هم اکنون محقق و مدرس دانشگاه پرینستون آمریکاست گفت: مذاکرات هستهای از ١٣٨٢ تا ١٣٩٢ به نتیجه نرسید چون ایران و آمریکا مذاکره مستقیم جدی هستهای نداشتند. تنها شهریور ٩٣ مذاکرات تهران و واشینگتن آغاز شد، آمریکا اصل غنی سازی را پذیرفت و اوباما هم بلافاصله در سخنرانی خود در سازمان ملل تصریح کرد که اول، سیاست تغییر رژیم در ایران را ندارد، دوم به فتوای هسته ای رهبر معظم ایران احترام می گذارد، سوم برای مذاکره بدون پیش شرط جهت بهبود روابط بر أساس احترام متقابل اماده است و در نهایت وزیر خارجه اش را مامور مذاکره کرد.
شانس توافق تا تیر یا مرداد امسال بالاست
موسویان گفت: با وجود اختلافات موجود در مورد کم و کیف رفع تحریم ها ، بازرسی ها و تحقیق و توسعه، به توافق جامع نهائی خوشبین هستم و معتقدم شانس توافق نهایی تا تیر یا مرداد امسال بسیار بالاست چون هزینه های عقبگرد برای دو طرف خیلی سنگین است .
وی با اشاره به اینکه ایران از دهه 1970 پیشنهاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای را مطرح کرده است گفت: تا زمانیکه رژیم اسراییل خلع سلاح هستهای نشود، طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای به نتیجه نخواهد رسید، آمریکا و قدرت های غربی اراده و تصمیمی برای فشار به این رژیم جهت خلع سلاح هسته ای ندارند، همه فشارها علیه ایرانی صورت گرفته که بمب هسته ای نداشته و ندارد و هیچ فشاری به اسراییل نیامد در حالیکه 400 بمب هسته ای دارد، اگر یک دهم فشارهایی که آمریکا و غرب در طول یک دهه به ایران آوردند را به رژیم اسراییل می آوردند، طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای تاکنون تحقق یافته بود.
انتهای پیام
نظرات