کتاب سیدحسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با عنوان «ایران و آمریکا، گذشته شکستخورده و مسیر صلح» که به بررسی تاریخ روابط میان دو کشور، ریشهها و عوامل بیاعتمادی و خصومت دو کشور در دوران بعد از انقلاب و ارایه "نقشه راه" جامع برای رفع خصومتها و بهبود روابط واشنگتن و تهران پرداخته است به فارسی ترجمه و در نمایشگاه کتاب امسال عرضه شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کتاب با ارایه مستندات، دلایل بیاعتمادی ایران به آمریکا را تجزیه و تحلیل کرده و تاثیرات منفی خصومتهای آمریکا در 35 سال گذشته را برشمرده است.
این کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شده است. این کتاب در خردادماه سال 1392 توسط انتشارات بلومزبری در آمریکا به زبان انگلیسی منتشر شد.
انتشارات بلومزبری به نقل از کسانی که همگی از دیپلماتها و شخصیتهای برجسته پیشین و اساتید و محققان برجسته آمریکا هستند و این کتاب را مطالعه کردهاند، در تعریف آن مینویسد: سیدحسین موسویان در طول 35 سال دشمنی تلخ میان آمریکا و ایران، تجربههای زیادی را کسب کرده که سبب شده وی درکی درست و دقیق از دلایل بیاعتمادی، سوءتفاهمها و فرصتهای از دست رفته داشته باشد که توجه به نظرات او میتواند موجب بهبود روابط ایران و آمریکا شود.
موسویان به عنوان یک مذاکرهکننده پیشین ایران در این کتاب یک بینش منحصر به فرد در مورد چشمانداز سیاست ایران به همراه نقشه راه معتبری برای بهبود روابط ارائه داده است.
وی در کتاب ایران و آمریکا با بررسی تاریخ دو کشور، ابعاد مفیدی را مطرح کرده که جدید، خواندنی و سرشار از دیدگاهها و برداشتهای درست و واقعبینانه است.
بررسی تاریخ روابط ایران و آمریکا توسط یک ایرانی با تجربه از درون هر دو کشور، به آمریکاییها و ایرانیهای علاقهمند اجازه میدهد درک درستتری از عواملی که سبب شده روابط میان دو کشور بهبود پیدا نکنند، به دست آورند.
موسویان در این کتاب به تحلیل نگرش ایرانیها نسبت به تاریخ کشورشان، سیاستها و روابطشان با آمریکا از جمله مذاکرات هستهای پرداخته است.
این انتشارات به نقل یکی از سفیران برجسته پیشین آمریکا مینویسد: دیدگاههای مطرح شده نویسنده این کتاب کمتر از سوی تماشاگران غربی مورد توجه قرار گرفته است و میتواند برای کسانی که علاقهمند درک مشکلات موجود در روابط میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا هستند، جالب باشد.
موسویان از دیپلماتهای قدیمی ایران است که روابط بسیار خوبی با دیپلماتهای کنونی و پیشین این کشور دارد و علاوه بر این به دلیل گذراندن چندین سال در آمریکا، درک درستی نیز از این کشور دارد. افراد بسیار کمی میتوانند چنین دیدگاهی را در مورد روابط دو کشور مذکور ارائه کنند. چه موافق و چه مخالف، همه باید این کتاب را بخوانند.
به گزارش ایسنا، این کتاب شامل هشت فصل «تاریخچه»، «بحران گروگانگیری»، «دهه جنگ و تثبیت انقلاب»، «عملگرایی که رییسجمهور شد (۱۹۹۷-۱۹۸۹)»، «برخاستن جنبش اصلاحی در ایران (۲۰۰۵ – ۱۹۹۷)»، «پایان ۱۶ سال میانهروی»، «دو دیدگاه در مناقشه اصلی» و «نقشه راه به سوی صلح» است».
انتهای پیام
نظرات