• چهارشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 94021609303
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

یک کارشناس مسائل خاورمیانه:

شیوه‌های راهبردی داعش در اتاق‌های فکر آمریکا و اسرائیل طراحی می‌شود

شیوه‌های راهبردی داعش در اتاق‌های فکر آمریکا و اسرائیل طراحی می‌شود

یک کارشناس مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه و دیپلمات سابق ایران در لبنان گفت: شیوه های راهبردی داعش در اتاق‌های فکر آمریکا و اسرائیل طراحی می‌شود.

یک کارشناس مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه و دیپلمات سابق ایران در لبنان گفت: شیوه های راهبردی داعش در اتاق‌های فکر آمریکا و اسرائیل طراحی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، سید هادی سید افقهی در جمع دانشجویان دانشگاه تبریز با اشاره به اهداف آمریکا از ایجاد و هم چنین حمایت از داعش در منطقه خاورمیانه اظهار کرد: داعش در ابتدا توسط زرقاوی به صورت گروهی کوچک با نام جماعت توحید و جهاد در عراق فعالیت داشت و سپس به القاعده افغانستان پیوست.

وی با بیان اینکه پس از کشته شدن زرقاوی، ابوعمر بغدادی با تغییر نام این گروه با عنوان دولت اسلامی عراق(داع) سرکرده این گروه شد، افزود: سرانجام به سرکردگی ابوبکر بغدادی، شام نیز به انتهای نام این گروه اضافه شده و گروهی جنایتکار با نام داعش به قلع و قمع در کشورهای اسلامی به بهانه تشکیل حکومت اسلامی همچون حکومت های بنی امیه به مرکزیت شام و بنی عباس به مرکزیت عراق پرداخت.

وی همچنین گفت: داعش از توحش دوران جاهلیت اعراب الگو گرفته است و هدفش نیز این است که چهره‌ای خشن از اسلام و اینکه ایران و داعش هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند به جهانیان نشان دهند.

وی با بیان اینکه شیوه های راهبردی داعش در اتاق های فکر آمریکا و اسرائیل طراحی می شود، گفت: داعش تبدیل به گروهی خون‌خوار شده است که شیوه نبرد نقطه ای آن توسط ماهواره های آمریکایی هدایت می شود.

سید افقهی با اشاره به راه‌های نابودی این گروه گفت: باید در سطح بین المللی شورای امنیت به خود آمده و قطعنامه ای علیه این گروه صادر نماید و طرحی بین المللی برای نابودی آن به جهان ارائه دهد و همچنین در سطح منطقه نیز اجماعی امنیتی ایجاد شده و خرید نفت از داعش را تحریم نمایند.

کارشناس مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه با اشاره به اهداف امریکا از ایجاد خاورمیانه ای جدید در این منطقه گفت: امنیت و اقتدار رژیم صهیونیستی در منطقه، استفاده از انرژی‌های موجود در این منطقه و کشاندن ایران به زمین بازی آمریکا که قواعد آن را نیز خودشان ترتیب داده اند از اهداف این طرح است.

وی با اشاره به بحران ایجاد شده در یمن افزود: کارشناسان نفتی اعلام کرده اند که دو برابر ذخایر نفت خلیج فارس در چند استان یمن چون تعز خوابیده است و از این جهت مشخص می شود که هدف آمریکا از حمله به یمن برای تصرف این استان های به خصوص، به چه دلیلی می باشد.

سید افقهی در رابطه با هدف سوم آمریکا از تسلط در منطقه چنین توضیح داد: آمریکا این گونه تحلیل می کند که ایران بعد از امضای توافقنامه هسته ای در حل پرونده های چالش برانگیز منطقه دخالت داده می شود ، حال اگر ایران این دخالت را بپذیرد به شعارهای انقلاب اسلامی پشت کرده است و اگر نپذیرد متهم به مخالفت با برقراری صلح در منطقه خواهد شد و در واقع آن‌هابه دنبال این هستند که ایران را به زمین بازی خود کشانده و مجبور به قبول قواعد آن ها بکنند و در این حالت خواهد بود که ایران مجبور به حرکت در راستای خط مشی های جامعه جهانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه آمریکا هیچ وقت نخواسته و نمی خواهد که با ایران رابطه دوستی برقرار کند، تاکید کرد: ریگان وزیر دفاع آمریکا می گفت باید ریشه مردم ایران خشکانده شود که پس از گذشت سال‌ها مشاهده کردند که نمی توانند مستقیما این کار را بکنند بنابراین ابتدا از تغییر رفتار و هم چنین مدیریت انقلاب اسلامی آغاز کردند تا بعدها بتوانند ضربه نهایی را به ایران بزنند.

وی رسیدن آمریکا به این اهداف را نیازمند بسترسازی دانست و اظهار کرد: آمریکا برای رسیدن به اهداف خود در منطقه پنج بستر را تعیین و شروع به اجرای آن در منطقه کرد، اختلاف افکنی بین شیعه و سنی، اختلاف افکنی بین مسلمانان و مسیحیان و اختلاف افکنی بین قومیت های مختلف از جمله مهم ترین این بسترها هستند.

سید افقهی در توضیح چگونگی بسترسازی آمریکا در منطقه گفت: ظهور عالمانی که به ترویج اسلام آمریکایی پرداخته و تخم نفاق را بین سنی و شیعه به راه انداختند، سر بریدن ۲۱ کارگر مسیحی در لیبی توسط گروه داعش و همچنین ایجاد اختلاف بین قومیت های مختلف در کشورهای اسلامی از جمله اقداماتی است که آمریکا در سال های اخیر انجام داده است.

وی با بیان اینکه آمریکا برای تحقق نقشه خاورمیانه جدید نیاز به ساز و کارهای تخصصی دارد، تاکید کرد: هم پیمان کردن برخی کشورهای عربی منطقه، ایجاد منظومه نظامی و امنیتی وحشتناک در منطقه و همچنین ایجاد یک منظومه عظیم فرهنگی و رسانه ای در منطقه از جمله ساز و کارهایی است که آمریکا در منطقه پیاده کرده است تا بتواند به اهداف شوم خود دست پیدا کند.

وی با اشاره به پایگاه های متعددی که آمریکا در منطقه اشغال کرده است، افزود: چندین پایگاه نظامی هوایی از قبرس گرفته تا کشورهای واقع در سواحل خلیج فارس و همچنین افغانستان و پاکستان یعنی در حقیقت دورتادور مرزهای ایران را در اختیار گرفته است و این می تواند هم تهدیدی نظامی بوده و هم فرصتی برای تجهیز و هم چنین تلاش برای خودکفایی در داخل کشور خودمان باشد.

سید افقهی با اشاره به تحریم هایی که بر ایران تحمیل شده است، گفت: طبق بررسی کارشناسان اقتصادی داخلی و خارجی در صورت برداشته شدن یکجای همه تحریم ها تنها ۲۰ درصد از مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد و این نشان می‌دهد که منبع مشکلات اقتصادی ما جای دیگری است که باید در صدد در رفع این مشکلات بر آییم.

وی بر لزوم دقت و عمل به دستورات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی تاکید و اظهارکرد: رهبری همواره در سخنرانی های خود به بحث خوداشتغالی و هم چنین اقتصاد مقاومتی و سیاست های آن تاکید می کنند اما دریغ از توجه مسئولان! ما باید تلاش نماییم تا بنیه اقتصادی و نظامی خود را در داخل کشور تقویت کنیم و نواقص موجود در این بخش ها را با اتکا به نیروها و ظرفیت های داخلی برطرف کنیم.

وی هم چنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایجاد منظومه ای فرهنگی و رسانه ای در منطقه توسط آمریکا گفت: مجموعه ای از علما سربر آورده اند که علنا به ترویج اسلام آمریکایی پرداخته و روایات و آیات قرآنی را تحریف می‌کنند و با پاشیدن تخم نفاق در بین مسلمانان جنگیدن با ایران شیعی را وظیفه ای دینی قلمداد می کنند!

وی افزود: در کنار این علمای به ظاهر اسلامی غولی از رسانه های پر پوشش عربی و غیر عربی را در منطقه و هم چنین شبکه های ماهواره ای ایجاد کرده اند تا سخنان و هم چنین اعتقادات انحرافی تکفیری و وهابیون را در جهان پخش کنند و به این ترتیب چهره ای منفور و کافر از ایرانیان در جهان نشان دهند.

سید افقهی هم چنین تاکید کرد: اگر جنگی در یکی از کشورهای مقاومت صورت گیرد قطعا در راستای تحقق دکترین خاورمیانه جدید آمریکاست .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha