• سه‌شنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94021508213
  • خبرنگار : 71456

نظارت بر آپنه خواب با تلفن‌ همراه هوشمند

نظارت بر آپنه خواب با تلفن‌ همراه هوشمند

دانشمندان دانشگاه واشنگتن برنامه نرم‌افزاری گوشی هوشمندی را ارائه داده‌اند که می‌تواند آپنه خواب را با دقت مشابه شیوه‌های کنونی شناسایی کند.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن برنامه نرم‌افزاری گوشی هوشمندی را ارائه داده‌اند که می‌تواند آپنه خواب را با دقت مشابه شیوه‌های کنونی شناسایی کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، بیش از 25 میلیون آمریکایی از مشکل آپنه خواب رنج می‌برند. این عارضه به دلیل مسدود شدن گذرگاه گلو در طول خواب رخ می‌دهد و تنفس را دشوار می‌سازد؛ در صورت عدم درمان، آپنه خواب می‌تواند به مشکلات قلبی، سکته مغزی و دیابت ختم شود.

شیوه‌های تشخیص کنونی شامل بستری‌شدن در بیمارستان و نظارت بر تنفس بیمار، بررسی فعالیت مغزی، حرکات چشم، فشار خون و ضربان قلب هستند. همچنین، شیوه polysomnogram شامل قراردادن مجموعه‌ای از حسگرها و سیم‌ها در بالاتنه و سر بیمار است که این روش نیز بسیار پرهزینه است.

محققان دانشگاه واشنگتن برنامه‌ نرم‌افزاری جدیدی به نام ApneaApp طراحی کرده‌اند که گوشی هوشمند اندروید را به سیستم سونار تبدیل کرده و تغییرات موجود در تنفس را از طریق رهگیری حرکات پا، شکم و دیگر بخش‌های بدن مشخص می‌کند.

درست مانند خفاش‌ها که با ساطع‌کردن امواج فراصوت و گوش‌دادن به پژواک‌های منعکس‌شده، راه خودشان را در تاریکی می‌یابند، برنامه‌ نرم‌افزاری جدید بر صداهایی که از بدن در حال خواب ساطع می‌شوند، نظارت می‌کند.

امواج صوتی در فرکانسی ساطع می‌شوند که بزرگسالان قادر به شنیدن آن‌ها نیستند و ApneaApp می‌تواند نویزهای دیگر از جمله صدای مردم و ترافیک را فیلتر کند. چنانچه بتوان حسگرهای موجود در تلفن‌های هوشمند را به‌روز کرد، می‌توان از آن‌ها برای نظارت بر آپنه استفاده کرد.

محققان دانشگاه واشنگتن در آزمایش‌های بالینی، برنامه جدید را بر روی 37 بیمار آزمایش کردند. آن‌ها تلفن‌همراه هوشمند را در طول 300 ساعت آزمایش، در کنار تخت بیماران قرار دادند و مشاهده کردند که برنامه نرم‌افزاری جدید، رخدادهای تنفسی آن‌ها را در طول شب و با دقت 95 تا 99 درصدی شکار کرد.

تیم علمی مدعی است، این برنامه در فاصله تا 0.91 متری از کاربر و صرف‌نظر از وضعیت خوابیدن یا زیر پتو بودن به درستی عمل می‌کند.

دانشمندان به آزمایش‌های بیشتری برای گرفتن تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای این نرم‌افزار نیاز دارند. با این حال، تیم علمی مدعی است که می‌توان ظرف دو سال آینده این برنامه را در اختیار داشت.

جزئیات طراحی برنامه نرم‌افزاری جدید ماه می در کنفرانس MobiSys 2015 در فلورانس ایتالیا و همچنین ماه ژوئن در نشست انجمن‌های حرفه‌ای مرتبط با خواب 2015 در سیاتل آمریکا ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha