• دوشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94021407729
  • خبرنگار : 71132

باهنر: صالح مقبول را به اصلح غیرمقبول ترجیح می‌دهیم

باهنر: صالح مقبول را به اصلح غیرمقبول ترجیح می‌دهیم

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، فتنه و انحراف را دو خط قرمز اصلی ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات آینده دانست.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، فتنه و انحراف را دو خط قرمز اصلی ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات آینده دانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا باهنر در یک نشست خبری که در محل جامعه مهندسین برگزار شد، اظهار کرد: ما در انتخابات در ائتلاف‌هایمان دو خط قرمز داریم؛ فتنه و انحراف و مراقبت می‌کنیم که این دو جریان وارد ائتلاف نشوند و در آن نفوذ نکنند اما مابقی قابل مذاکره هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره وحدت اصول‌گرایان در انتخابات آتی و احتمال ائتلاف اصول‌گرایان با جریان منسوب به احمدی نژاد، تصریح کرد: حرف کلی ما و سیاست راهبردی ما این است که وحدت اصول‌گرایان را به حداکثر برسانیم، هدف ما هم وحدت صددرصدی اصول‌گرایان است. البته این یک وحدت فلسفی و ایدئولوژیک نیست بلکه یک ائتلاف برای رسیدن به هدف مشترک است و این احتمال هم ضعیف است که به صددرصد هدفمان برسیم اما تلاش می‌کنیم به آن نقطه نزدیک شویم.

باهنر ادامه داد: درباره آقای احمدی نژاد باید گفت گروه‌هایی که با ایشان همراه بودند یک شخصیت حقوقی واحد ندارند، کسانی بودند که زمان دولت آقای احمدی نژاد با ایشان اختلاف پیدا کردند ولی تا پایان کار با ایشان کار کردند اما اکنون با ایشان ارتباط ندارند. برخی هم به شرط اصلاح برخی مواضع با آقای احمدی نژاد ارتباط دارند و برخی هم با پذیرش همین مواضع ارتباطشان را حفظ کرده‌اند.

باهنر در پاسخ به سوال دیگری در مورد ائتلاف اصولگرایان، اظهار کرد: گفت‌وگو درباره ائتلاف زیاد است و جلسات و رفت و آمدهایی هست که خیلی‌ها رسانه‌ای می‌شود و خیلی‌ها نه. اما جبهه پایداری و جبهه پیروان به طور رسمی با هم مذاکره‌ای نداشته‌اند.

البته موتلفه به عنوان عضو جبهه پیروان با پایداری مذاکراتی داشته اما ما در رابطه با ائتلاف اصول‌گرایان علاقمندیم که جامعتین محور و میزبان باشند و فعالان جریان اصول‌گرایی را دعوت کنند و به نظام‌نامه و اساسنامه نحوه همکاری برسند. هفته گذشته هم بنا بود اولین جلسه رسمی در حضور آیت‌الله موحدی کرمانی برگزار شود که برگزار نشد و ما منتظریم در هفته جاری این دعوت انجام شود که در این جلسه هم جبهه پیروان و هم جبهه پایداری حضور دارند و مذاکرات جلو می‌رود.

اگر بگم بگم کار خوبی بود محکوم نمی‌شد

نایب رئیس مجلس در پاسخ به سوال دیگری اظهار کرد: متأسفانه برخی بداخلاقی‌ها وقتی به انتخابات نزدیک می‌شویم شایع می‌شود. البته انتخابات در کشور ما یک فرصت است و از افتخارات بزرگ ما این است که انتخابات‌ متنوع و متعددی بعد از پیروزی انقلاب انجام شده که شادابی و طراوت ایجاد می‌کند، اما برخی بداخلاقی‌ها اوضاع را کدر می‌کند. ما توصیه می‌کنیم این کارها انجام نشود و هیچ کس برای بیرون بردن رقیب دنبال روش‌های غیراخلاقی نباشد، اگر بگم بگم کار خوبی بود محکوم نمی‌شد.

دبیرکل جامعه مهندسین در پاسخ به سوال دیگری در مورد احتمال ائتلاف طیف نزدیک به علی لاریجانی با طیف نزدیک به دولت، تصریح کرد: ما هنوز تشکیلات رسمی سیاسی و انتخاباتی ناشی از دولت را نمی‌شناسیم و خودشان هم چنین چیزی معرفی نکرده‌اند. حال اینکه معاون اول یا فرد دیگری در دولت دبیرکل حزبی باشند یا در جمع افراد حزب صحبت کنند اشکالی ندارد اما دولت به ماهو دولت حزب ندارد و حتی ستادهای انتخاباتی آقای روحانی که بعضاً در استان‌ها و شهرستان‌ها فعال هستند از سوی نهاد ریاست جمهوری مورد تأیید نیستند لذا ائتلاف با دولت معنایی ندارد چرا که اعتدالیون شخصیت حقوقی تعریف شده ندارند و حزبی به نام اعتدالیون وجود ندارد.

جز موسسین حزب لاریجانی نیستم

نایب رئیس مجلس خاطرنشان کرد: طیف آقای لاریجانی در مجلس هم فراکسیون رهروان ولایت است که زمانی بحث‌هایی شد که می‌خواهند حزبی در خارج از مجلس تشکیل بدهند، من جز موسسین آن نیستم. از آقای لاریجانی هم سوال کردم و ایشان گفت من جز حزب نیستم. اما به هر حال این فراکسیون طیف وسیعی است که عدد بالایی در مجلس دارد و می‌تواند در انتخابات آینده تأثیرگذار باشد. ما اینها را جز طیف اصولگرایی می‌دانیم و اینها حتماً توسط جامعه روحانیت برای مذاکرات دعوت می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور علی لاریجانی در جلسات اصولگرایان نیز خاطرنشان کرد: هنوز جلسه جامع اصول‌گرایی تشکیل نشده اما نشست‌های دوجانبه و سه جانبه‌ای بوده و خود روحانیت با آقای لاریجانی همانند دیگران مذاکراتی داشته‌اند.

نایب رئیس مجلس در پاسخ به سوال دیگری ادامه داد: در زمان انتخابات افراد بعضا حقیقی و بعضا حقوقی فعال می‌شوند اما وزارت کشور بارها گفته تشکل‌هایی که مجوز ندارند نمی‌توانند تحت نام تشکل فعالیت کنند. ما هنوز در کشور دو سه حزب جامع فراگیر ملی نداریم که شناسنامه نداشته باشند و موضع روشن تعریف شده و مکتوبی داشته باشند. البته گروه‌هایی نزدیک انتخابات شکل می‌گیرند و بعد انتخابات تعطیل می‌شوند تا انتخابات بعدی.

نایب رییس مجلس با تاکید بر اینکه در زمان انتخابات نیازمند شور انتخاباتی هستیم در عین حال گفت: توصیه ما به گروه‌ها و جریاناتی که فقط در زمان انتخابات فعالیت می‌کنند این است که بدانند گلی که شب آخر باز می‌شود و روز بعد بسته می‌شود بهاری را برایشان به وجود نمی‌آورد.

وی با بیان اینکه مذاکرات، رفت و آمدها و گفت‌وگوها بین اصولگرایان مقدمات ائتلاف است، ادامه داد: چشم‌انداز ما ائتلاف و اجماع صدرصدی است اما می‌دانیم نمی‌توانیم به صددرصد برسیم ولی من فکر می‌کنم این بار ائتلاف جدی‌تر و جامع‌تر خواهد بود.

باهنر خاطرنشان کرد: در تهران عموما دو لیست بیشتر وجود ندارد البته شاید ده‌ها لیست باشد اما لیست‌های مطرح لیست اصلاح‌طلبی یا اعتدالیون و لیست اصولگرایان خواهد بود، اگرچه ممکن است یک لیست هم تلفیق این دو جریان باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره حضور یک فرد اعتدالی در نشست جامعه اسلامی مهندسین، گفت: ما جلسات ماهیانه داریم که افرادی را برای سخنرانی دعوت می‌کنیم. ممکن است در این جلسات بعضی کسانی حضور یابند که در حزب ما نباشند اما مشخصا مذاکره‌ای با اعتدالیون نداشته‌ایم.

صالح مقبول را به اصلح غیرمقبول ترجیح می‌دهیم

نایب رییس مجلس درباره یکی از گفته‌های پیشین خود یادآور شد: ما معتقدیم کاندیداها باید کسانی باشند که ضمن داشتن صلاحیت بتوانند از مردم رای بگیرند چرا که شرط لازم برای ورود به مجلس کسب رای مردم است، ما هم می‌گوییم فرد صالح مقبول را به اصلح غیرمقبول ترجیح می‌دهیم البته برای نماینده شدن نه کار دیگر. اوایل برخی از اعضای پایداری می‌گفتند ما به وظیفه شرعی خود عمل می‌کنیم حالا ممکن است فرد معرفی شده رای نیاورد اما در این دوره مشکلی با دوستان پایداری نداریم.

باهنر درباره اینکه آیا اصولگرایان از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات واهمه دارند، گفت: به هر حال رقابت، دلهره، دلواپسی و نگرانی دارد اما معنایش این نیست که رقیب حتما برنده خواهد بود. ما همواره اصلاح‌طلبان را دعوت می‌کنیم با طراوات، شاداب و امیدوار با رقابت جدی با ما شرکت کنند اما اگر کسی می‌خواهد در انتخابات حضور یابد باید قانون اساسی، قانون انتخابات و فرآیند انتخابات را قبول داشته باشد و اگر به نتیجه اعتراض داشت در چارچوب‌های قانونی آن را پیگیری کند.

وی درباره مطرح شدن نام سعید جلیلی به عنوان یکی از سرلیست‌های انتخابات مجلس آینده، تاکید کرد: آقای جلیلی به عنوان یک شخص حقیقی در لیست کاندیداها قابل بررسی است و ما او را فردی اصولگرا می‌دانیم اما اینکه سر لیست باشد یا ته لیست، مشخص نیست، نکته مهم این است که هنوز نام هیچ کس به عنوان نامزد انتخاباتی در بین اصولگرایان مطرح نشده است.

باهنر در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا لاریجانی مخالف دیدار مصباح یزدی و جامعتین بوده، گفت: من این خبر را ندارم و بعید می‌دانم کسی با صرف نشست جامعتین با مصباح مخالفتی داشته باشد.

افشای نام 170 نماینده مساله‌ای را حل نمی‌کند

نایب رییس مجلس در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که آیا شما مانع انتشار اسامی نام 170 نماینده‌ای بودید که از علی رحیمی پول گرفته بودند؟ افزود: من مانع نبودم اما معتقدم افشای این اسامی هم مساله‌ای را حل نمی‌کند. به هر حال همه کسانی که کاندیدا می‌شوند برای تبلیغات نیازمند هزینه هستند. در هر دوره سه هزار نفر وارد تبلیغات انتخاباتی می‌شوند اما شاید از این تعداد 290 نفر بیشتر انتخاب نشوند، درصد پایینی هم هستند که از جیب خود هزینه می‌کنند و اغلب کمک می‌گیرند.

وی یادآور شد: اینکه تعدادی نماینده چهار پنج میلیون تومان از آقای رحیمی در کسوت رییس دیوان محاسبات یا معاون اول کمک گرفته باشند که بخش کمی از هزینه‌های تبلیغاتی‌شان می‌شود اشکال و مانعی ندارد و اتهامی به این نمایندگان وارد نیست اما اینکه آقای رحیمی از کجا این پول را گرفته باید روشن شود.

باهنر با تاکید بر لزوم پرهیز از بداخلاقی‌های سیاسی، ادامه داد: کسانی که در انتخابات کمک می‌گیرند باید دقت کنند منبع این کمک پول کثیف نباشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره استانی شدن انتخابات و موضع مجمع تشخیص مصلحت در این رابطه، گفت: از نظر قانونی این موضوع ارتباطی به مجمع تشخیص ندارد. این طرح بعد از تصویب در مجلس به شورای نگهبان می‌رود و در صورت ایراد شورا برای اصلاح به مجلس بازگردانده می‌شود و اگر مجلس بر آن اصرار کرد در مجمع تشخیص مطرح خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح مجلس هم استانی شدن انتخابات است به این معنا که حوزه‌های انتخابیه بر سر جای خود باقی می‌مانند تنها پیش از این رای‌گیری در محدوده حوزه انتخابیه بوده اما اکنون رای‌گیری در سطح استان خواهد بود.

انتخابات کشور باید به سمت حزبی و تشکیلاتی شدن برود

باهنر با بیان اینکه این طرح در هفته آینده جزو اولین دستور کارهای مجلس خواهد بود، یادآور شد: البته من طراح این طرح نبودم و آن را امضا هم نکردم اما معتقدم انتخابات کشور باید به سمت حزبی و تشکیلاتی شدن برود. در برخی حوزه‌های انتخابیه در 9 دوره انتخابات مجلس، 9 نماینده انتخاب شده است. به اعتقاد من هر قدر دوره‌های یک نماینده تکرار شود برای مجلس مفیدتر خواهد بود.

نایب رییس مجلس با بیان اینکه تکلیف استانی شدن انتخابات تا نیمه خرداد مشخص می‌شود، اضافه کرد: ما می‌خواهیم انتخابات را به سمت حزبی شدن ببریم تا افراد ملی‌تر انتخاب شوند. در این صورت خود نمایندگان هم در پیگیری کار مردم سطح کارشان بالا می‌آید، وقت‌شان آزاد می‌شود و می‌توانند بیشتر به کار مجلس برسند. از سویی اینکه انتخابات کاملا استانی نشده دلیلش این است که 80 درصد وقت نماینده‌ها به پاسخگویی به ارباب رجوع می‌گذرد که این یک سرمایه اجتماعی است و نباید آن را از دست داد.

پرونده صحبت‌های رحمانی فضلی در مورد پول‌های کثیف بسته شد

وی درباره اظهارات رحمانی فضلی وزیر کشور در مورد پول کثیف نیز خاطرنشان کرد: آقای رحمانی فضلی گفته بود پول کثیف وارد مباحث انتخاباتی می‌شود و برخی رسانه‌های بین‌المللی هم این موضوع را برجسته کرده بودند. مجلس از ایشان دعوت کرد و ایشان در جلسه مجلس گفتند رسانه‌ها حرف من را بد منعکس کردند. اگر این موضوع بد منعکس شده بود باید وزارت کشور سریعا به این موضوع واکنش نشان می‌داد اما به هر حال آقای رحمانی فضلی در مجلس عذرخواهی کرد و به نوعی پرونده صحبت ایشان در این موضوع بسته شد.

نایب رییس مجلس در عین حال تاکید کرد: البته ما حتما باید نگران باشیم و دغدغه داشته باشیم که پول کثیف وارد انتخابات نشود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز امیدواری نسبت به جمع‌بندی سیاست‌های کلی برنامه ششم در مجمع تشخیص مصلحت و ارجاع آن به مقام معظم رهبری، ابراز امیدواری کرد که مجمع بعد از این روی سیاست‌های کلی انتخابات و مسائلی از این دست متمرکز شود.

اگر توافق نشود اتفاق جدیدی نمی‌افتد

وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته‌ای و وضعیت معیشت مردم در صورت عدم توافق تاکید کرد: من معتقدم مشکلات داخلی مملکت اعم از عدم رونق اقتصادی، تورم و بیکاری حداکثر 30 تا 40 درصد مربوط به تحریم‌هاست ضمن اینکه ما دو سه سال با تحریم زندگی کردیم و اگر توافق نشود اتفاق جدیدی نمی‌افتد.

نایب رییس مجلس با تاکید بر لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی، اضافه کرد: ما راه‌های زیادی داریم که بتوانیم حتی با استمرار تحریم‌ها وضع معیشتی، اشتغال و رونق اقتصادی را بهبود ببخشیم بنابراین منتظر قطعی انجام تفاهم نیستیم اما معتقدیم طرف‌های قضیه می‌توانند از تفاهم نهایی سود ببرند. ما هم به دنبال بازی برد برد هستیم و اگر رقیب بخواهد بازی را به برد باخت تبدیل کند ما مجرب‌تر هستیم که دشمن را به عقب برانیم و خودمان پیشرفت کنیم اما نهایتا خط قرمزهای ما هم مشخص است.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار شد آنها زور بگویند ما نشان داده‌ایم که زیر بار زور نمی‌رویم. همچنین هر زمانی که آقا در مورد مذاکرات بحث کردند اعتماد خود را به گروه دیپلماتیک‌مان اعلام کردند و از طرفی ما دغدغه داریم زیرا دشمن غدار، مکار و بی‌رحم است.

نایب رییس مجلس با اشاره به تحمیل تحریم‌های ظالمانه ضدبشری توسط کشورهای دیگر به ایران نیز گفت: ما تلاش می‌کنیم مسائل را با گفت‌وگو حل کنیم تا تحریم‌ها برداشته شود. همچنین اگر کسانی در زمان تحریم کمک کردند که تحریم‌ها را دور بزنند و به کشور کمک کنند معتقدیم روال اقتصادی بعد از برداشته شدن تحریم‌ها باید برگردد و دولت و مجلس باید طرح آماده‌ای داشته باشند تا اقتصاد را مدیریت کنند.

باهنر درباره انتشار فکت‌شیت که از سوی برخی منتقدین دولت مطرح شده، اظهار کرد: فکت‌شیت در واقع برداشت هر طرف از مذاکره است که برای طرف مقابل تعهدی ایجاد نمی‌کند اما آنچه تعهد ایجاد می‌کند چیزی است که اکنون طرفین در حال نگارش آن هستند اما فکت‌شیت منتشر می‌شود که طرفین نشان دهند چقدر ذهن‌هایشان به هم نزدیک است. متاسفانه آمریکایی‌ها فکت‌شیتی را منتشر کردند که تیم مذاکره‌کننده ما خیلی از آن را قبول ندارد. همچنین آنها معتقدند ممکن است انتشار فکت‌شیت از سوی ایران ضررهای برای منافع ملی داشته باشد.

اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی دولت نیاز به رای مجلس ندارد

وی درباره پیوستن ایران به پروتکل الحاقی نیز گفت: ما تاکنون به این پروتکل نپیوسته‌ایم و اگر بخواهیم آن را بپذیریم مجلس باید این را تصویب کند البته دولت‌ها می‌توانند داوطلبانه و به صورت موقت به برخی پروتکل‌های بین‌المللی بپیوندند اما اگر مجلس این را تصویب کند پیوستن کشور به پروتکل دائمی خواهد شد. در حال حاضر دولت با شرایطی که در مذاکرات مطرح کرده اعلام آمادگی کرده که حاضر است داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا کند. به هر حال اگر قرار باشد مجلس پیوستن به پروتکل الحاقی را تصویب کند باید از تحریم‌ها و قطعنامه‌ها مطمئن باشیم اما اگر داوطلبانه باشد به صورت طبیعی نیاز به رای مجلس ندارد.

نایب رییس مجلس ادامه داد: البته دو سه سال قبل این اتفاق افتاده بود و مجلس، دولت را منع کرده بود که بخواهد داوطلبانه به پروتکل الحاقی بپیوندند اما اگر اکنون بخواهد این اتفاق بیفتد مسائل حقوقی آن را حل می‌کنیم.

باهنر درباره اوضاع یمن نیز گفت: این مساله از چند بعد قابل بررسی است. یمن کشور باسابقه، بافرهنگ و مسلمانی است که در گذشته جنگ‌های زیادی داشته و جزو کشورهای موثر اسلامی است. مردم هم در آنجا یکسری اعتراضاتی داشتند. ما هم معتقدیم دوران حکومت‌های قبیله‌ای و طایفه‌ای به سر رسیده اما کشور سعودی کار بی‌ربطی کرد و افراد ماجراجو ادعای پدرخواندگی کردند که باعث شد هزاران میلیارد دلار خسارت وارد شود و بی‌گناهان و غیرنظامیان کشته و شهید شوند.

رفتار آل‌سعود در یمن محکوم به شکست قطعی است

وی دفاع از مظلوم را موضع جمهوری اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: آل‌سعود جواب این سبوعیت و تجاوز آشکار خود را به مردم مظلوم یمن خواهد گرفت. موضع اصلی ما یکپارچه ماندن همه کشورهای اسلامی است و با تجزیه و جدا شدن تکه‌هایی از این کشورها مخالف هستیم و معتقدیم رفتار آل‌سعود در یمن هم محکوم به شکست قطعی است. جمهوری اسلامی ایران در این زمینه طرفدار گفت‌وگوی یمنی یمنی برای صلح و آتش‌بس است و دخالت عربستان را قابل قبول نمی‌داند.

نایب رییس مجلس در ابتدای این نشست خبری بیانات اخیر رهبری در روز کارگر را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایشان بر لزوم حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان توسط حاکمیت تاکید کردند و به مردم و مسئولین توصیه کردند از تولیدات داخلی استفاده کنند. به هر حال بسیاری از خانواده‌ها از بیکاری فرزندان‌شان رنج می‌برند و تنها راه برون رفت از این وضعیت رونق اقتصادی و تغییر فرهنگ کار و مصرف است.

باهنر مصرف هر کالای خارجی را مساوی با از بین رفتن یک فرصت شغلی دانست و اظهار کرد: طراز بازرگانی ما باید به شدت مثبت باشد. در حال حاضر صادرات کالاهای نفتی ما در حد قابل قبولی است اما بخش عظیمی از آن به صنایع پتروشیمی بر می‌گردد. امیدواریم بتوانیم صادرات کالاهای غیرنفتی را با واردات به نقطه صفر برسانیم و بعد از آن صادرات بر واردات پیشی بگیرد.

وی در پایان ضمن گرامیداشت روز معلم، خواستار تصویب قوانین حمایتی از این قشر و ایفای نقش موثر وزارت آموزش و پرورش در حمایت از معلمین وظیفه‌شناس و تلاشگر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۲۲

درود بر شما اصولگرايان حافظان حقوق مردم

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۰۸

شما بهتر بود همون موقع محکومش مي‌کرديد تا اين همه خسارت به بار نياد...