• پنجشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94021005924
  • منبع : مطبوعات

سیدحسن خمینی:

به تعبیر امام «همه با هم» کار کنید

به تعبیر امام «همه با هم» کار کنید

یادگار گرامی امام با بیان این‌که «توانمندی و امانت دو شرط برعهده‌گیری مسئولیت‌هاست»، گفت: اگر برای مردم که ما را انتخاب کرده‌اند کار کنیم امین هستیم. اما اگر برای حزب و گروه خودمان کار کرده باشیم این خروج از امانت است.

یادگار گرامی امام با بیان این‌که «توانمندی و امانت دو شرط برعهده‌گیری مسئولیت‌هاست»، گفت: اگر برای مردم که ما را انتخاب کرده‌اند کار کنیم امین هستیم. اما اگر برای حزب و گروه خودمان کار کرده باشیم این خروج از امانت است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از جماران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به یکی از آیات قرآن در خصوص صفات لازم برای افراد مسئول اظهار کرد: قدرت و امانت دو شرط لازم برای یک مسئول است و همانطور که در آیه 26 سوره قصص آمده است که «قالت احداهما یا ابت استاجره ان خیر من استاجرت القوی الامین پدرم! او را استخدام کن، زیرا بهترین کسی را که می‌‏توانی استخدام کنی آن کسی است که قوی و امین باشد.»

وی با بیان این‌که «صفاتی چون توانمندی و امانتداری قابلیت تشکیکی دارند»، افزود: وقتی می‌خواهید مسئولی را انتخاب کنید فرد توانمندتر را انتخاب کنید. علاوه بر این انسان باید توانمندی خود را لحظه به لحظه بیشتر کند که یکی از راه های تحقق این هدف بهره‌گیری از مشورت است؛ زیرا ذهن ما هرچه قدر هم توانمند باشد، نمی‌تواند در همه امور به یک اندازه خود را توانمند کند. از کارکردهای شوراها نیز مشورت در اداره امور کشور و رسیدن مدیریت کشور از فردگرایی به جمع‌گرایی است. تا به تعبیر امام «همه با هم» کار کنید.

وی بهره‌گیری از روش‌های جدید عملکرد را یکی دیگر از راه‌های افزایش توانمندی خواند و گفت: اگر مانند زمان ناصرالدین شاه می‌خواستید شهر را اداره کنید با حضور قدرت‌مندترین افراد باز هم کار فلج بود؛ لذا هم باید توانمند بود و هم در حین کار باید ان را تقویت کنیم و این تقویت در گرو این دو عامل است که حوزه فردگرایی را از بین برده و کار را به حوزه های وسیع تری متصل کنیم و در نوع مدیریت تحول ایجاد کنیم.

یادگار گرامی امام یکی دیگر از شروط به عهده گیری مسئولیت بر اساس آیه ذکر شده را امانت خواند و یادآور شد: فرد امین یعنی کسی که شروط اولیه اش صداقت است و درحوزه کاری شوراها نیز امانت به عنوان یک مسئولیت در این است که انسان ببیند هرچه عمل می کند آیا بیشترین نفع را به حال مردم دارد یا خیر؟ اگر این‌گونه باشد به امانت عمل کرده‌ایم اما اگر نفع من یا گروه، رفیق یا جریان من در میان باشد آن فرد از امانت فاصله گرفته است.

وی گفت: این که گفته می شود ریا عمل را از بین می برد فکر نکنید که یک امر تعبدی است بلکه نکته‌ای بسیار عقلایی است؛ اگر کسی هنگام نماز خواندن تحسین دیگران را در نظر داشته باشد نمی‌تواند انتظار خیر و ثواب از جانب خداوند را داشته باشد؛ لذا اگر برای مردم که ما را انتخاب کرده‌اند کار کنیم امین هستیم. اما اگر برای حزب و گروه خودمان کار کرده باشیم این خروج از امانت است.

وی خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر تهران گفت: سعی کنید نفع مردم و جامعه را هدف قرار دهید که ریشه این کار به دوری از «من» بر می‌گردد؛ زیرا تمام گرفتاری‌ها از «من» است و مادر بت‌ها بت نفس است.

یادگار امام با ذکر خاطره ای از ملاقات امام و آیت الله العظمی حکیم در نجف اظهار کرد: امام خطاب به آیت‌الله حکیم در مورد نهضت اسلامی گفتند که من یک طلبه ساده بودم که این کار را انجام دادم اگر شما این کار را امروز به دست بگیرید حاضرم به عنوان یک سرباز پشت سر شما حرکت کنم. این سخن امام یعنی من مهم نیستم بلکه مهم انجام کار است.

وی ادامه داد: یکی از گرفتاری‌ها این است که ما در کارها خودمان را قید عمل می‌بینیم؛ اگر ما کاری را انجام دهیم آن کار خوب است اما اگر دیگری آن را انجام دهد با تمام توان به آن اشکال وارد می‌کنیم و «من» خود را در قالب حسد و کینه جلوه می‌دهد که مخل امانت است.

وی در ابتدای سخنان خود از مسئولان شهری تهران به خاطر توفیق در برگزاری انتخابات شورایاری شهر تهران به عنوان کاری بزرگ و پسندیده تقدیر کرد و گفت: واگذاری هرچه بیشتر امور به مردم باید اهتمام مسئولین در تمام نقاط و بخش ها باشد.

سیدحسن خمینی با تقدیر از مدیریت شهر تهران گفت: مردم به اعضای شورای شهر اعتماد کردند و آن‌ها نیز به برادر عزیز آقای قالیباف اعتماد کردند که بحمدالله از مدیران توانمند و بسیار قابل احترام در جمهوری اسلامی هستند و تا جایی که تهران را می‌بینیم تحولات بزرگی در شهر تهران ایجاد کرده‌اند که ثواب عمده آن متوجه ایشان و همکاران‌شان است. اما این توفیق و توان را باید تشدید کنید؛ زیرا اگر توان مندی روزی پیشرفت نکند توان مندی در جا زده ای است و ممکن است امانت به خوبی ادا نشده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۰۱

«توانمندي و امانت دو شرط بر عهده‌گيري مسئوليت‌هاست» پس به خاطر همين بود که رييس جمههور سابق، اين سمت رو قبول کرد، چون اين دو تا شرط رو در حد اعلا داشت. البته به نظر من صداقت و راستگويي هم خيلي مهمه که ايشون اين خصيصه رو هم دارا بودند.