• سه‌شنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 94020804955
  • خبرنگار : 71443

واکنش رسانه‌های خارجی به دیدار ظریف و کری در ساختمان دیپلماتیک ایران

واکنش رسانه‌های خارجی به دیدار ظریف و کری در ساختمان دیپلماتیک ایران

وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در کنفرانس بازنگری معاهده ان.پی.تی بایکدیگر دیدار کردند. این دیدار که در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام شد بازتاب گسترده‌ای در میان رسانه‌های خارجی داشته است.

وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در کنفرانس بازنگری معاهده ان.پی.تی بایکدیگر دیدار کردند. این دیدار که در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام شد بازتاب گسترده‌ای در میان رسانه‌های خارجی داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی با انتشار خبر دیدار وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در عصر روز دوشنبه نوشت:‌ جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با محمدجواد ظریف همتای ایرانی‌اش در ساختمان دیپلماتیک ایران در نیویورک دیدار و گفت‌وگو کرد.

این دو دیپلمات ارشد ایرانی و آمریکایی برای اولین‌بار پس از دستیابی ایران و 1+5 به چارچوب سیاسی یک توافق هسته‌ای در لوزان سوییس با یکدیگر در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل ملاقات کردند.

به گزارش بلومبرگ ایران و آمریکا از سال 1979 در پی وقوع انقلاب جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند. بنابراین حضور کری در ملک دیپلماتیک ایران می‌تواند به عنوان یک رویداد تاریخی در طول بیش از سه دهه گذشته محسوب شود.

هم‌چنین دیدار آن‌ها در این مکان می‌تواند توجه منتقدان آمریکایی را که مخالف توافق هسته‌ای با ایران هستند به خود جلب کند. هر چند محل اقامت نماینده ایران جزو حوزه استحفاظی و قانونی این کشور محسوب می‌شود، طبق توافقات بین‌المللی همانند تمام محل‌های اقامت دیپلماتیک در سازمان ملل از محافظت‌های ویژه‌ای برخوردار است.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت:‌ بنابراین می‌توان گفت محل برگزاری این دیدار در خاک آمریکا و تحت کنترل این کشور بوده است.

این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود هم‌چنین گفت: از دادگاه‌های آمریکا و قوانین بین‌المللی اینگونه برداشت می‌شود که سفارت یا محل یک هیأت خارجی به عنوان خاک خارجی محسوب نمی‌شود.

بر اساس این گزارش این دیدار یک ساعت به طول انجامید و دو طرف درباره چگونگی برداشتن موانع دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

جف راسکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره این دیدار گفت: وزیر احتمالا مساله شهروندان آمریکایی که در ایران بازداشت یا ناپدید شده‌اند را در دیدارش با محمدجواد ظریف مطرح کرده است.

پایگاه خبری المانیتور نیز با اعلام خبر دیدار کری و ظریف در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان.پی.تی) نوشت: وزیر امور خارجه آمریکا در اقدامی تاریخی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کرد. این اولین باری است که در طول چند دهه گذشته یک دیپلمات ارشد آمریکایی وارد ملک دیپلماتیک ایران می‌شود.

به گزارش المانیتور، وندی شرمن و عباس عراقچی معاونان وزیران امور خارجه آمریکا و ایران نیز در این دیدار حضور داشته‌اند و اولین دیدار میان کری و ظریف پس از حصول تفاهم لوزان میان ایران و گروه 1+5 محسوب می‌شود.

گفته می‌شود این دیدار روی مذاکرات هسته‌ای و چگونگی حل اختلافات باقی‌مانده برای دستیابی به توافق نهایی متمرکز بوده است.

وندی شرمن روز دوشنبه پیش از دیدار وزیران امورخارجه ایران و آمریکا از دورنمای یک توافق هسته‌ای با ایران دفاع کرد و آن را بهترین راه برای تضمین ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران دانست.

هم‌چنین خبرگزاری رویترز گزارش داد: جان کری و محمدجواد ظریف عصر روز دوشنبه در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار و درباره راه‌هایی که حصول توافق نهایی میان ایران و قدرت‌های جهانی تا پایان ماه ژوئن را تضمین می‌کند گفت‌وگو کردند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد: دیدار کری و ظریف سازنده بود. دو طرف درباره دستاوردهای مدیران سیاسی و کارشناسان در مذاکرات هفته گذشته در وین به علاوه مسیر پیش‌رو در این مذاکرات گفت‌وگو کردند.

وزیر امور خارجه آمریکا پیش از دیدار با همتایش در سازمان ملل گفت:‌ آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی بیش از هر زمان دیگری به حصول یک توافق با ایران که بتواند به بیش از 12 سال اختلاف بر سر برنامه هسته‌ای ایران پایان دهد نزدیک هستند اگرچه مسائل کلیدی هنوز حل نشده باقی مانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha