• یکشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 94020603419
  • منبع : نمایندگی قم

غذای غیرخانگی عامل افزایش فشار خون

غذای غیرخانگی عامل افزایش فشار خون

ایسنا/قم صرف غذا در رستوران خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد به طوری که صرف هفته‌ای یک بار غذا در رستوران و یا خوردن غذای غیرخانگی این خطر را 6 درصد افزایش می دهد.

صرف غذا در رستوران خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد به طوری که صرف هفته‌ای یک بار غذا در رستوران و یا خوردن غذای غیرخانگی این خطر را 6 درصد افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه قم، محققان دریافتند که خطر ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که مرتب در رستوران‌ها غذا می خورند و یا در خانه از غذای آشپزخانه‌های بیرون استفاده می کنند، بیشتر است که خطر ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که تنها یک روز در هفته از غذاهای خارج از خانه استفاده می کنند نیز شش درصد بیشتر است.

بر این اساس، مصرف غذاهایی که در خارج از منزل درست می شود با مصرف کالری، چربی اشباع شده و نمک بیشتر که همگی آنها موجب ابتلا به فشار خون بالا می شود، ارتباط دارد.

تغییر شیوه زندگی، شهر نشینی و ماشینی شدن در عصر تکنولوژی بر تغذیه مردمان نیز بی تأثیر نبوده و باعث گذار تغذیه‌ای از سمت غذاهای سنتی با ارزش تغذیه‌ای بالا به سمت غذاهای آماده یا فست فود با ارزش تغذیه پایین شده است.

در این میان شیوع بالای بیماری‌های مرتبط با تغذیه از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی، سرطان و دیابت نیز خارج از انتظار نیست. به طوریکه مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی رتبه اول و سرطان‌ها رتبه دوم مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده‌اند. مصرف غذاهای سنتی می تواند به عنوان مرهمی بر عوارض و استرس‌های زندگی مدرن باشد.

در جامعه امروزی تغذیه نادرست یکی از مهمترین علل وقوع مرگ و میر و ناتوانی می‌باشد و تغذیه مناسب به عنوان یکی از ابزارهای کنترل اکثر بیماری‌ها به شمار می آید. اصلاح رژیم غذایی می‌تواند در پیشگیری از وقوع بسیاری از این بیماری‌ها موثر باشد.

مصرف غذای سالم را که برای بدن ضرر نداشته و حلال باشد عامل اصلی حفظ سلامتی افراد است که دارای چند جنبه بوده علاوه بر تامین انرژی بدن برای رشد، ترمیم بدن و حفظ و تنظیم سیستم‌های مختلف بدن نیز موثر است و در این راستا هیچ غذایی به تنهایی قادر به تامین شرایط مورد نیاز بدن نیست.

**اهمیت غذاهای سنتی در حفظ سلامت افراد

یکی از متخصصان و کارشناسان تغذیه در خصوص اهمیت غذاهای سنتی در حفظ سلامت افراد، گفت: طبخ غذا در ایران از اصالت خاصی برخوردار است که باید با معرفی آن سبک زندگی را تغییر دهیم تا از غذاهای فست فود نیز در جهت حفظ سلامت خود و خانواده فاصله بگیرند.

علی اکبر حق ویسی در ارتباط با اهمیت گرایش به غذاها و نوشیدنی‌های سنتی تصریح کرد: این غذاها و نوشیدنی های سنتی از هر گونه افزودنی‌های غیر مجاز مصون بودند از این رو سلامت افراد را به مخاطره نمی‌انداختند از طرفی مردم برای انجام امور زندگی از تحرک بیشتری در گذشته برخوردار بودند به همین دلیل خوردن غذاهای سنتی چاقی به همراه نداشت.

وی افزود: وجود انواع سبزیجات و گروه‌های غذایی و حتی میوه در غذاهای سنتی یکی دیگر از مولفه‌های مهم در سلامت غذاهای سنتی بود برای نمونه غذایی همچون آلبالو پلو و یا آلو اسفناج سرشار از مواد مغذی بود که از میوه‌ها و سبزیجات در کنار هم تهیه شده بود.

این کارشناس تغذیه گفت: در غذاهای سنتی از موادی استفاده شده است که طبع سردی و گرمی را مورد تاکید قرار داده و متناسب با مزاج افراد می باشد یعنی مواد اولیه به گونه ای کنار هم طبخ می شود که تعادل خوبی در سردی و گرمی داشته باشد.

**مضرات استفاده از غذاهای فست فود

یکی از پزشکان تغذیه نیز درخصوص مضرات استفاده از غذاهای فست فود گفت: با توسعه شهرنشینی، افزایش اشتغال بانوان و کمبود وقت و زمان در طبخ غذا، متاسفانه ذائقه مردم و به ویژه جوانان به سمت غذاهای آماده و فست فود رفته است.

دکتر عبدی، ادامه داد: استفاده از فست فودها به دلیل وجود نمک و مواد افزودنی در طولانی مدت سلامت را به مخاطره می اندازد و موجب بیماری‌های گوارشی، چاقی و فشار خون می شود.

وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه استفاده از نوشیدنی‌هایی همچون نوشابه‌های گاز دار در کنار فست فودها زمینه را برای بروز دیابت فراهم می سازد.

**راهی برای مقابله با قاتل سلامتی خانواده‌ها

«قاتل خوشمزه»؛ این 2 کلمه توصیف خوبی است برای بلایی که تازگی خانواده‌ها را دچار خود کرده است. فست فود که از هر دری هم بیرونش می‌کنیم، یک پنجره برای بازگشت پیدا می‌کند.

یکی از دلایل گرایش جوانان به فست فود این است که نسل‌های جدید غذاهای اصیل و سنتی را نمی‌شناسند. شاید نتوانیم جلوی تنوع روزافزون فست فودها و جلب مشتری رستوران‌هایی که این غذاها را می‌فروشند، بگیریم اما با معرفی صحیح غذاهای سنتی حداقل می‌شود کاری کرد تا فست فودها در آینده یکه‌تاز سفره ایرانیان نباشد و حداقل بخشی از مردم به این غذاها توجه نشان دهند.

محسن جعفری یکی از شهروندان قمی است که در یکی از سفره خانه های سنتی حضور یافته است و می گوید ما غذاهای سنتی ارزشمندی داشتیم که کم کم به دست فراموشی سپرده می شود در حالی که باید آنها را به نسل جوان معرفی کرد.

وی می گوید: برخی از مردم فکر می کند که زندگی به شیوه اروپایی ها و یا مثلا سبک های چینی و ژاپنی خیلی جذاب است و کلاس بالایی دارد اما هنوز هم طعم غذاهای سنتی و حضور در سفره خانه های قدیمی برای مردم جذاب است زیرا موجب می شود مدتی را از فضای شلوغ شهر دور ماند و به یاد دوران کودکی و جوانی افتاد.

یکی از مهمترین علل بروز و افزایش این بیماریها مصرف غذا غیر سنتی به ویژه فست فودها می باشد که به دلیل نحوه پخت، چربی و نمک اضافه این نوع غذاها سلامتی افراد را تهدید می کنند و این درحالی است که در گذشته با مصرف غذاهای ساده، طبیعی و سنتی این بیماریها کمتر بودند و باید در زمینه باید بسترهای لازم و فرهنگ جامعه را به سوی مصرف غذاهای سنتی و سالم سوق داد.

متاسفانه نسل امروز با توجه به فضایی که در جامعه وجود دارد گرایش به مصرف غذاهای فست فودی دارد که ادامه این روند موجب بروز مشکل در سلامتی آنها در آینده خواهد شد و باید مضرات غذاهای آماده به ویژه فست فودها به اطلاع مردم برسد و این امر نیازمند اطلاع رسانی مناسب در بین اقشار مختلف جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha