• شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94020502246
  • خبرنگار : 71132

جلیلی در گفت‌و‌گو با ایسنا مطرح کرد:

لازمه استانی شدن انتخابات مجلس، تدوین قانون احزاب و افزایش اختیارات شوراهای شهر است

لازمه استانی شدن انتخابات مجلس، تدوین قانون احزاب و افزایش اختیارات شوراهای شهر است

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی، تدوین قانون احزاب و قانون افزایش اختیارات شوراهای شهر و روستا را از ملزومات اثربخشی طرح استانی شدن انتخابات عنوان کرد.

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی، تدوین قانون احزاب و قانون افزایش اختیارات شوراهای شهر و روستا را از ملزومات اثربخشی طرح استانی شدن انتخابات عنوان کرد.

اسماعیل جلیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: هر طرحی یک سری مزایا و معایبی دارد که استانی شدن انتخابات مجلس هم جزو این طرح‌هاست. وقتی انتخاب نمایندگان به صورت استانی برگزار شود، رویکرد مردم هم در انتخاب نماینده تغییر پیدا می‌کند و فعالیت‌های حزبی در انتخابات افزایش پیدا می‌کند، لذا قانونگذار و دولت بایستی به روشنی تکلیف خود را با فعالیت‌های حزبی روشن کند و سهم برای احزاب را نسبت به کرسی‌های مجلس به رسمیت بشناسد. در غیر این صورت ورود پول‌های کثیف و صاحبان قدرت و ثروت در قدرت سیاسی بخصوص پارلمان افزایش خواهد یافت؛ البته که رونق بازار دلالان انتخاباتی نیز نباید فراموش شود.

وی با بیان اینکه در صورت استانی شدن انتخابات مجلس، فرصت برای سرمایه‌های انسانی نوظهور و توانمند بسیار کمتر خواهد بود، ادامه داد: حتی ممکن است این نگاه بدبینانه و شائبه به وجود بیاید که نمایندگان فعلی با تصویب این طرح مانع رقابت نیروهای جوان و نوظهور در عرصه سیاست می‌شوند.

نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس با اشاره به محرومیت‌های استان خوزستان تاکید کرد: ممکن است با استانی شدن انتخابات مجلس و افزایش حجم فعالیت‌ها، نمایندگان نتوانند خود را پاسخگوی مردم شهر‌های حوزه اصلی بدانند.

جلیلی با بیان اینکه ممکن است در استانی شدن انتخابات مجلس نگاه نمایندگان به مرکز استان و مناطق پر جمعیت متمرکز شود، افزود: این یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این طرح است که دغدغه‌ها و مشکلات مردم شهرهای کوچک دیده نشود، به‌خصوص شهرهای کمتر برخوردار که به‌دلیل تبعیض و بی عدالتی از توسعه بازمانده‌اند و اگر این اتفاق بیفتد نتیجه این طرح مؤثر نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد:‌ علاوه بر موضوع احزاب بایستی نسبت به افزایش اختیارات شوراهای شهر و روستا، شوراهای شهرستان و استان اقدام شود و مدیران اجرایی پاسخگویی لازم را در سطح شهرستان و استان به شوراها داشته باشند تا پیگیری‌های منطقه‌ای و نیاز مردم به فراموشی سپرده نشود.

وی با اشاره به دوش وری شدن این طرح نیز گفت: هرچند در شور دوم این طرح اصلاحاتی صورت می‌گیرد اما قطعا دو الزام تدوین قانون احزاب و قانون افزایش اختیارات شوراهای روستا، شهر، شهرستان و استان برای اثربخشی طرح استانی شدن انتخابات ضروری خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha