• دوشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94013112841
  • منبع : نمایندگی مرکزی

عضو کمیسیون آموزش مجلس:

تقلب علمی در کشور بیداد می‌کند

تقلب علمی در کشور بیداد می‌کند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به فروش آزادانه پایان‌نامه در کشور گفت: تقلب علمی در کشور بیداد می‌کند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به فروش آزادانه پایان‌نامه در کشور گفت: تقلب علمی در کشور بیداد می‌کند.

علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی – با تاکید بر اینکه فروش پایان‌نامه در کشور به حدی رشد یافته که به ایجاد بنگاه‌های اقتصادی در این خصوص منجر شده و افراد آزادانه در این زمینه فعالیت دارند، اظهارکرد: علیرغم وجود قانون در این حوزه اما، تقلب علمی در کشور بیداد می‌کند.

وی تصریح کرد: از یک سو باید وزارت علوم با اساتید، مسئولان دانشگاه‌ها و دانشجویانی که در این زمینه تخلف کرده‌اند، برخورد کند و از سوی دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در مقابل آنها بایستد و به این موضوع رسیدگی کند و مشخص شود که چگونه به این مراکز تهیه و فروش پایان‌نامه مجوز فعالیت داده شده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه وزارت علوم باید از چنین مراکزی شکایت کند، گفت: چنین فعالیت‌هایی از نظر قانونی و اخلاقی خلاف است و باید مجازات سنگینی برای خاطیان درنظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: ادامه این وضعیت دزدی علمی را ترویج خواهد داد. فعالیت در این مراکز امروز به شغلی پردرآمد تبدیل شده است که آینده علمی کشور را به مخاطره خواهد انداخت. این موضوع بسیار حساس است و باید به صورت جدی با آن برخورد شود.

سلیمی با بیان اینکه به این منظور از وزیر علوم به منظور پاسخ به سوالات اعضای کمیسیون و ارائه گزارش از روند برخورد و نظارت بر چنین مراکزی دعوت شده است، افزود: وزارت علوم باید برای اساتید و راهنمایانی که وظیفه مشاوره در تدوین پایان‌نامه‌ها را به عهده دارند تعیین تکلیف کند و با دانشجویانی که با این رویه مدرک تحصیلی خود را گرفته‌اند و دانشگاه‌هایی که عملکرد دانشجویان و فضای علمی خود را رصد نکرده‌اند نیز برخورد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۵:۰۹

وقتي عده‌اي مافياي کلاس کنکور و کتب کمک آموزشي و دانشگاه راه بندازند و همه راهها به دانشگاه اون هم بی توجه به کيفيتش ختم بشه و از همه مهمتر، مدرک مهمترين عامل ارتقاي شغلي توي ادارات و نهادها باشه نه تجربه و کار و ایده نو، نتيجه همين ميشه . فکر نکنم چيز عجيبي باشه تو اين شرايط

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۸ ۱۲:۳۸

دستبرد علمي به رساله‌ها، پايان‌نامه‌ها و مقالات ساير محققين، داده‌سازي، دروغ‌پردازي، نادرستي در درج نام نويسندگان، دستبرد علمي با ترجمه و سوء رفتار حرفه‌اي و بي‌توجهي به اخلاق پژوهشي، ارائه مقاله در ژورنال‌هاي ليست سياه و يا بي‌اعتبار، همگي نوعي تقلب و فريبکاري در حوز‌ه‌هاي علم و پژوهش به شمار مي‌روند. از دلايل اين تخلفات مي‌توان به سودجويي و بي‌اخلاقي افراد، عدم آشنايي با قواعد نگارش علمي، بي‌دقتي در درج استناد متناسب، عدم آموزش صحيح نگارش در آموزش عالي، سوء استفاده از فناوري‌هاي نوين، فشار بي‌رويه براي توليد مقاله و اثر علمي، ضعف قوانين براي پيشگيري و پيگيري موارد تخلف و البته عموميت يافتن و عادي شدن تخلفات اشاره کرد.