• دوشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94013112801
  • خبرنگار : 71089

/مذاکرات هسته‌ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی/

افتخاری: بنیان تحریم‌ها علیه ایران سست شده است

افتخاری: بنیان تحریم‌ها علیه ایران سست شده است

یک استاد دانشگاه با حمایت از تیم هسته‌ای ایران گفت: اگر از من بپرسند می‌گویم ما هر چیز که از مذاکرات می‌خواستیم به دست آوردیم و در مقابل هیچ چیز نداده‌ایم.

یک استاد دانشگاه با حمایت از تیم هسته‌ای ایران گفت: اگر از من بپرسند می‌گویم ما هر چیز که از مذاکرات می‌خواستیم به دست آوردیم و در مقابل هیچ چیز نداده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قاسم افتخاری، استاد دانشگاه در همایش مذاکرات هسته‌ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی که صبح امروز (دوشنبه) در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: تکنولوژی هسته‌ای به دو گروه بالادستی و پایین دستی تقسیم می‌شود. در گروه بالادستی هدف از تکنولوژی هسته‌ای دستیابی به سلاح اتمی است اما در تکنولوژی پایین دستی هدف دستیابی به برنامه هسته‌ای غیرنظامی است. در حال حاضر همه کشورها از تکنولوژی هسته‌ای پایین دستی استفاده می‌کنند و روز به روز این تکنولوژی رونق پیدا کرده است.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تفاهم‌نامه سوئیس، گفت: این تفاهم‌نامه قابل ارزیابی است. اگر طرفدار تکنولوژی بالادستی باشید با این تفاهم‌نامه مخالفت می‌کنید اما اگر طرفدار تکنولوژی پایین دستی باشید از این تفاهم‌نامه حمایت می‌کنید.

افتخاری افزود: اعلام این‌که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است یک جمله غلط انداز است. باید گفت برنامه هسته‌ای ایران غیرنظامی است. زیرا کشورهای دارای زرادخانه‌های هسته‌ای نیز اعلام می‌کنند برنامه‌شان صلح‌آمیز است.

این استاد دانشگاه با اشاره به دستاوردهای حقوقی بیانیه سوئیس، گفت: دیپلمات‌های ما مسأله هسته‌ای ایران را به نحوی حل کرده‌اند که طرف مقابل حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخت. این به رسمیت شناختن پیامدهای حقوقی بسیاری برای ما به همراه دارد. در درجه اول باعث سست شدن و باطل شدن آن شش قطعنامه شورای امنیت می‌شود. زیرا در هر شش قطعنامه شورای امنیت از ما خواسته بود که غنی‌سازی نداشته باشید.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از تکنولوژی پایین دستی باعث می‌شود که ایران وارد بازار جهانی رادیواکتیو شود. پیش روی ما کاملاً باز است و این امتیاز بسیار خوبی است و می‌تواند برد اقتصادی بسیار زیادی برای ما داشته باشد. ایران توانسته است موقعیت استثنایی در معاهده ان‌پی‌تی داشته باشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه همه تحریم‌هایی که علیه ایران به دلیل غنی‌سازی اورانیوم شده بود برداشته می‌شود. زیرا این تحریم‌ها پیامد مصوبات شورای امنیت است و غربی‌ها با بیان این‌که ما مصوبات شورای امنیت را اجرا می‌کنیم این تحریم‌ها را اعمال کردند.

وی با تأکید بر این‌که بنیان و اساس تحریم‌ها علیه ایران سست شده است، گفت: تأسیسات هسته‌ای ما دست نخورده باقی مانده است. ممکن است برخی کار نکند اما همه تأسیسات پابرجا هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha