• دوشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94013112766

افزایش شانس موفقیت در استخراج لخته‌های خونی مرگبار مغز با رگ مصنوعی دانشمند ایرانی

افزایش شانس موفقیت در استخراج لخته‌های خونی مرگبار مغز با رگ مصنوعی دانشمند ایرانی

دانشمند ایرانی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو یک رگ مصنوعی تولید کرده‌ است که می‌تواند برای بررسی کاربرد و همچنین تاثیرات دستگاه‌های مورد استفاده جهت استخراج لخته‌های خونی مرگبار از مغز مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

دانشمند ایرانی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو یک رگ مصنوعی تولید کرده‌ است که می‌تواند برای بررسی کاربرد و همچنین تاثیرات دستگاه‌های مورد استفاده جهت استخراج لخته‌های خونی مرگبار از مغز مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، رگ مصنوعی می‌تواند کاربردهای چشمگیری برای توسعه فناوری‌های اندوواسکولار (درمان داخل رگی مغز) از جمله کاهش نیاز به مدل‌های حیوانی برای آزمایش دستگاه‌ها یا رویکردهای جدید در آینده داشته باشد.

دکتر آرش خالصی، رییس بخش جراحی اعصاب اندوواسکولار و رییس بخش جراحی مراقبت‌های نوروکریتیکال در بخش سلامت دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو و سرپرست این تحقیقات اظهار کرد: این دستاورد بسیار نویدبخش است؛ مدل مصنوعی می‌تواند یک جایگزین کاربردی مقیاس‌پذیر و فیزیولوژیکی را برای فناوری‌های موجود ارائه کند.

برای مثال،در درمان بیماری‌های مغزی‌عروقی که گروهی از اختلالات عملکرد مرتبط با عرضه خون به مغز را پوشش می‌دهند، پزشکان در برخی موارد خاص باید از روش ترومبکتومی اندوواسکولار استفاده کنند که طی آن، آمبولی یا لخته خون بطور مکانیکی حذف می‌شود.

خالصی یادآور شد: نرخ ترومبکتومی اندووسکولار در حال افزایش است، اما رویکردی که به طور معمول شامل ارسال یک کاتتر به محل انسداد و استفاده از یکی از چندین دستگاه موجود در بازار برای حذف لخته است، می‌تواند ارتقاء یابد.

تحلیل‌های پیش‌بالینی کنونی از روشهای درمانی یا دستگاه‌های جدید، یا به شیشه آزمایشگاهی و لوله آزمایش که به تقلید از همتایان زیستی‌شان می‌پردازند، محدود می‌شود یا به استفاده از مدل‌های حیوانی.

این درحالیست که به گفته خالصی، هر دو روش از نقاط ضعف چشمگیری برخوردارند.

محققان یک پلت‌فرم جدید آزمایشگاهی سلول زنده تولید کرده‌اند که به توصیف بصری مستقیم آثار و الگوهای آسیب به سلول‌های اندوتلیال می‌پردازند.

آنها دستگاه‌های بازیابی لخته مختلفی را آزمایش کرده و تاثیرات پس از حذف لخته را بررسی کردند.

خالصی اظهار کرد: ما دریافتیم که پلت‌فرم آزمایشگاهی به توصیف و تعیین وضوح بالای الگوها و زمان آسیب سلول‌های اندوتلیال با استفاده از دستگاه‌های ترومبکتومی و قطرهای رگ می‌پردازد.

این دستگاه‌ها هر کدام تاثیر متفاوتی را نمایش داده‌اند.

محققان متعاقبا یافته‌های آزمایشگاهی خود را در بدن موجود زنده معتبر کردند.

این یافته‌ها در مجله Stroke منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۸:۲۸

خوب همه اين اخبار کشف مال کسايي که هست تو خارج از ايران هستن شما چرا داري کلاسش رو ميذاري ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۲۱:۲۵

ايشون تمام مدارک دانشگاهيشون رو در آمريکا گرفتند (دانشگاههاي استنفورد و جانز هاپکينز) (حدس ميزنم متولد آمريکا هم باشند- الکساندر خالصي.) به ديد خبري خب يک خبر معموليه. اما اگر تاکيدي روي ايراني بودن اين فرد هست، بايد عرض کنم که اصلا باعث افتخار براي ايراني ها نيست چون رشدشون کاملا توي يک کشور ديگه بوده. خواهشا درج کنيد نظرات افراد رو.