رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: میزان مصرف سموم کشاورزی درکشور از میانگین جهانی کمتر است.
به گزارش خبرنگار ایسنا درخراسانشمالی، محمدعلی باغستانی میبدی درجمع خبرنگاران اظهار کرد: میزان استفاده از سموم کشاورزی در کشور 44 درصد از میانگین جهانی کمتر است.
وی با اشاره به این که میزان مصرف سموم در عرصه کشاورزی نگرانکننده نیست، ادامه داد: در کشور میزان ماده مؤثر درسموم مصرفی در هر هکتار 562 گرم است که این شاخص در جهان یک هزار گرم است.
باغستانی میبدی با بیان این که عمده نگرانیها در زمینه سموم، در سبزی و صیفیجات است، افزود: با توجه به این که مبارزه بیولوژیک در عرصه کشاورزی در دستور کار است، سال گذشته نیز مبارزه با آفات در 300 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی به صورت بیولوژیک انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: هر سال مبارزه شیمیایی در 16 میلیون هکتار از عرصه کشاورزی کشور انجام میشود که شش میلیون هکتار از این میزان، درکشتزارهای گندم است.
باغستانی میبدی ادامه داد: استفاده از سموم در کشتزارهای گندم در مرحله پنجهزنی یا پیش ازآن است بنابراین در زمان طی شده تا فصل برداشت، آثار این سموم از بافت گیاه خارج میشود.
وی افزود: میزان باقیمانده آثار سموم دردانههای گندم در فصل برداشت، بسیار ناچیز است و نمیتواند برای استفاده مخاطرهآمیز باشد.
باغستانی درباره عرضه قرص برنج نیز افزود: هماکنون واردات و عرضه قرص برنج در بازار ممنوع شده و قرصهای برنج در بازار به صورت قاچاق و غیرمجاز وارد شده یا از قرصهای وارداتی گذشته است اما بههرحال عرضه این کالا در بازار ممنوع است.
رئیس سازمان حفظ نبات کشور گفت: با آزادسازی قیمت سموم، اعتبار آن صرف هزینه حقوق ناظران و نیز کنترل استفاده غیرمجاز از سموم شیمیایی میشود.
باغستانی در خصوص سموم غیراستاندارد در بازار نیزگفت: 90 تا 95 درصد سموم مصرفی کشور از هند و چین وارد میشود و تنها 10 درصد از کشورهای اروپایی تأمین میشود.
انتهای پیام
نظرات