• یکشنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94012307463

بررسی احیای روابط آمریکا-کوبا در دیدار دوجانبه اوباما و رائول کاسترو

بررسی احیای روابط آمریکا-کوبا در دیدار دوجانبه اوباما و رائول کاسترو

روسای جمهور آمریکا و کوبا در حاشیه نشست رهبران قاره آمریکا در پاناما رو در رو با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

روسای جمهور آمریکا و کوبا در حاشیه نشست رهبران قاره آمریکا در پاناما رو در رو با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه، این دیدار تاریخی باراک اوباما و رائول کاسترو روسای جمهور آمریکا و کوبا بیش از یک ساعت بطول انجامید.

در اولین دیدار روسای جمهور آمریکا و کوبا از سال 1956 تاکنون، اوباما و کاسترو در مورد تلاش‌های دو کشور در راستای احیای روابط دوجانبه مذاکره کردند.

اوباما در مورد این دیدار گفت: آشکارا این یک دیدار تاریخی بود. پس از 50 سالی که سیاستهای ما در قبال کوبا عمل نکرد، زمان آن فرا رسیده که مسیر دیگری را در پیش بگیریم. ما اکنون در مسیر پیشرو به سوی آینده قرار داریم.

رئیس جمهور آمریکا خاطر نشان کرد که اقدام فوری در مسیر احیای روابط دوجانبه بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور است.

رائول کاسترو نیز به رغم استقبال از این برگزاری چنین دیداری خاطر نشان کرد که دو طرف همچنان در یکسری مسائل با یکدیگر اختلاف دارند.

رئیس‌جمهور کوبا در ادامه عنوان کرد: ما تمایل داریم در مورد همه موضوعات مهم برای دو طرف گفت‌و‌گو کنیم اما لازم است در این مسیر صبور باشیم. ما پیش از این به برخی از دوستان‌مان در قاره آمریکا گفته بودیم که تمایل داریم در مورد هر موضوعی رایزنی کنیم.

اوباما پس از دیدار با کاسترو به خبرنگاران گفت که این دیدار مثبت و مفید بود. اوباما گفت: این تغییر در سیاستهای آمریکا نشان‌دهنده نقطه عطفی برای کل منطقه است. رائول کاسترو نیز در ادامه از اوباما به عنوان فردی صادق یاد کرد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین عنوان کرد: نتیجه ما از این دیدار این بود که می‌توانیم با حفظ احترام به یکدیگر همچنان اختلاف نظر داشته باشیم. ما توانستیم صادقانه در مورد اختلافات و نگرانی‌هایمان گفت‌و‌گو کنیم. ما دیدگاههای بسیار متفاوتی در این راستا که جامعه چگونه باید سازماندهی شود، داشته‌ایم. به رائول کاسترو صراحتا گفتم که ما می خواهیم به ارائه نظرات مان در مورد مسائلی همچون وضعیت دموکراسی، حقوق بشر و یا وضعیت آزادی رسانه در کوبا ادامه دهیم.

پس از این مذاکره روسای جمهور آمریکا و کوبا در مقابل خبرنگاران با یکدیگر دست دادند.

دیدار رهبران کوبا و آمریکا با استقبال گرم سران کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب مواجه شده است. "دیلما روسف" رئیس جمهوری برزیل این ملاقات را اقدامی "شجاعانه" برای پایان دادن به آخرین بقایای جنگ سرد در نیمکره غربی جهان توصیف کرد. همچنین "کریستینا فرناندز دی کرشنر" رئیس جمهوری آرژانتین، بخش اعظم اعتبار این کار را به کوبا داد و گفت که این کشور با شایستگی در برابر تحریم‌های آمریکا مبارزه کرده است.

در سال ۱۹۵۹ و پس از آنکه "فیدل کاسترو" رهبر انقلابی سابق کوبا و برادرش رائول در یک انقلاب زمام قدرت را در کوبا به دست گرفتند، آمریکا روابط خود با این کشور را قطع کرد. برادران کاسترو حکومتی سوسیالیستی در کوبا برقرار کردند که روابط نزدیکی با اتحاد جماهیر شوروی داشت. رهبر کوبا خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه کشورش شده و گفته است که نام کوبا باید از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف شود.

این در حالی است که تلاش برای بهبود رابطه آمریکا و کوبا از دسامبر ۲۰۱۴ آغاز شد هنگامی که اوباما شیوه برخورد واشنگتن با این کشور را "از مد افتاده" توصیف کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha