نشست خبری بسیج دانشجویی 6 دانشگاه بزرگ تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران، شریف، شاهد، علامه، علوم پزشکی ایران و شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران صبح امروز در یک نشست خبری در محل لانه جاسوسی نقطه نظرات خود را درباره توافقنامه لوزان، سفر اردوغان به تهران و حمله ائتلاف عربی به یمن بیان کردند.
در ابتدای این نشست مهدی انصاری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مذاکرات هستهای، اظهار کرد: به تیم مذاکره کننده ایران خدا قوت میگوییم؛ چرا که مذاکرات طاقت فرسایی را پشت سرگذاشتند، اما آنچه مایه نگرانی ما است اختلافاتی است که میان صحبتهای مقامات حاضر در مذاکرات و متنهای ارائه شده از سوی طرفهای مختلف وجود دارد.
وی افزود: به ویژه وقتی طرف آمریکایی متنی ارائه میدهد که اختلافات زیادی با بیانیه مشترک ظریف، موگرینی دارد این نگرانیها بیشتر میشود. تعهدات طرف ایرانی در متنهای مختلف یکسان است، ولی تعهدات آمریکاییها به ویژه درباره لغو تحریمها متفاوت ارائه میشود. با توجه به سابقه آمریکا اعتماد کردن به آنها سخت است. آقایان ظریف و روحانی هم بیان کردهاند که طرف مقابل در صحبتهای خود دروغ میگوید. ما از مواضع دولت در این زمینه حمایت میکنیم و اجازه نمیدهیم زیر بار زروگویی طرف درگیر بروند.
در ادامه سیدعباس وحدانیفر عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تحولات یمن، گفت: آنچه در یمن در حال رخ دادن است، دخالتی متجاوزانه، سراسیمه و دیوانهوار در امور داخلی یک کشور و به منظور سرکوب و انتقامگیری از مردم و انقلاب یمن به حساب میآید.
وی اضافه کرد: این تجاوز ناقض مبانی حقوق بشر است و اگر همت این کشورهای دهگانه ائتلاف عربی به جای نزاع و درگیری در کشورهای اسلامی صرف نابودی اسرائیل میشد رنگی از رژیم صهیونیستی باقی نمیماند.
همچنین در این نشست سهیل کیارش مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد با بیان اینکه بسیج دانشجویی درباره سفر اردوغان به تهران مطالباتی دارد، بیان کرد: مطالبه ابتدایی ما عدم ورود اردوغان به کشور بود و بعد از اینکه دولت اقدام موثری انجام نداد از مجلس خواستیم تا دولت را مجبور به لغو سفر کند. هرچند که امروز اردوغان وارد تهران شد و به همین دلیل مطالبهای دیگری داریم.
وی ادامه داد: مطالبه فعلی ما با توجه به ورود اردوغان به تهران این است که دولت و شخص آقای روحانی باید در جلسه رسمی با اردوغان به او اعتراض کند و درباره توهینی که به ملت و نمایندگان ملت از سوی اردوغان صورت گرفته توضیح بخواهد.
کیارش خاطرنشان کرد: بر کسی پوشیده نیست که حمایت بیدریغ اردوغان از تکفیریهای منطقه باعث بخش زیادی جنایتها و کشتار به وجود آمده در سوریه و عراق شده است. همچنین اردوغان در این چند سال تلاش زیادی در جهت تخریب ایران در میان مردم انقلابی منطقه صورت داده و یکی از محورهای اصلی جهت تحقق جنگ شیعه و سنی در منطقه بوده است.
در ادامه جلال خالقی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران، اظهار کرد: باید از زحمات صورت گرفته چه در دولت فعلی و چه در دولتهای قبلی درباره مذاکرات هستهای تشکر کنیم؛ چرا که این مذاکرات یک روند مدتدار پانزده ساله را طی کرده است. غربیها با قلدری پیش میروند و مشکلاتی را ایجاد میکنند. آنچه در توافق فعلی اعلام شده بسیار گنگ و تفسیرپذیر است.
وی تأکید کرد: این حس وجود دارد که بعضی مسئولین، رسانهها و کارشناسان، دشمن بودن طرف مقابل را قبول ندارند و خوش خیالی بعضی از دوستان باعث رنج ما میشود. میدانیم که طرف مقابل از مواضع خود عدول نمیکند، اما بعضیها فکر میکنند که دشمن از دشمنی خود کوتاه خواهد آمد.
همچنین در این نشست کرمی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه با بیان اینکه توافق لوزان قابل نقد است، گفت: پیش از هر چیز باید به تیم هستهای خودمان به خاطر زحماتی که کشیدند، خسته نباشید بگوییم. ولی باید توجه داشت ما با طرفی مواجه هستیم که دائماً در حال کارشکنی است و از حسن نیت ایران سوءاستفاده میکند.
وی افزود: انتظار ما از آقای صالحی این است که به بعضی از ابهامات مهم پاسخ بدهند. مثلاً اگر طرف غربی به تعهدات خود پایبند نباشد که بسیار محتمل است چه مدت طول میکشد تا برنامه هستهای ایران به حالت سابق خود بازگردد و به پیشرفتاش ادامه دهد.
کرمی همچنین بیان کرد: در تحریمها هم سوالات زیادی مطرح است. مثلاً اینکه مسئولین ما میگویند همه تحریمها یکجا لغو میشود. ولی باید پرسید که آیا زیرساختهای تحریمها هم برداشته خواهد شد؟ ضمن اینکه در بحث مذاکرات اگر قرار باشد طرف مقابل بحث موشکهای بالستیک و حمایت از مقاومت را پیش بکشد بهتر است ما راهمان را جدا کنیم.
در پایان این نشست سیدمحسن میرحاجی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با ابراز تأسف از لغو مجوز تجمع دانشجویان مقابل سفارت عربستان، تصریح کرد: خطاب به وزارت امور خارجه میگوییم که به جای قدم زدن و لبخند زدن با دشمنان بهتر است به فکر مستضعفان امت اسلام باشند و فکری به حال اوضاع منطقه کنند.
وی اضافه کرد: متأسفانه به دو تن از هموطنان ما در فرودگاه جده تعرض شده و ما خطاب به آقای روحانی میگوییم که بهتر است از شرافت مردم ایران حمایت کنید و برخورد محکمی در این زمینه صورت دهید. چرا که اگر دولت وارد نشود دانشجویان کوتاه نمیآیند و در این زمینه ورود خواهند کرد.
میرحاجی با اشاره به اتفاقات صورت گرفته در یمن، عنوان کرد: طبیعی است که در وضع سیاسی و ژئوپلیتیک منطقه حکومتهای مرتجع وارد جنگ نیابتی از طرف آمریکا شوند. آل سعود بعد از 65 سال از مردم عرب زبان و مسلمان فلسطین حمایت نمیکنند و حالا وارد جنگ در یمن شدهاند. ما مطمئنیم که شیعیان حوثی و مردم یمن قطعاً پیروز این جنگ خواهند بود و خطابمان به مردم یمن این است که مردم ایران یکپارچه حامی مردم یمن هستند. امیدواریم که دولت هم تغییر رویه دهد و به حمایت عملی از مردم یمن بپردازد.
وی همچنین درباره سفر اردوغان به تهران، گفت: اردوغان قبل از این سفر زیادهگویی کرده و مطالبی را به دولت، مردم و رهبری نسبت داده که به خود دولت ترکیه بازمیگردد. امروز بسیح دانشگاه تهران با نگاه به اینکه دولت همتی برای پاسخ دادن به اردوغان نداشته در نامهای به سفارت ترکیه از اردوغان برای پاسخ دادن به مواضع و صحبتهایش دعوت کرده تا در دانشگاه تهران به سوالات دانشجویان پاسخ بدهد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در پایان با اشاره به توافق لوزان، اظهار کرد: نقاط ابهام فراوانی در بیانیه مشترک لوزان وجود دارد که از آقای ظریف میخواهیم به این ابهامات پاسخ بدهد و در توافق نهایی این ابهامات برطرف شود. درباره پروتکل الحاقی که قطعاً باید در مجلس نیز تصویب شود تعبیر ما این است که پذیرش پروتکل الحاقی محکوم است چون باعث هضم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در این نشست خبری اعلام شد که دانشجویان علوم پزشکی دانشگاههای بقیهالله، علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، شاهد و دانشگاه آزاد تهران اعلام آمادگی کردهاند تا به مناطق تخریب شده یمن اعزام شوند و به مداوای مجروحین یمنی بپردازند.
انتهای پیام
نظرات