• شنبه / ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۸:۴۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94011503387
  • خبرنگار : 71443

برندگان و بازندگان مذاکرات لوزان از نگاه گاردین

برندگان و بازندگان مذاکرات لوزان از نگاه گاردین

روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به نتایج به دست آمده از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در لوزان سوییس فهرست برندگان و بازندگان آن را مشخص کرد.

روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به نتایج به دست آمده از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در لوزان سوییس فهرست برندگان و بازندگان آن را مشخص کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه گاردین ایران و قدرت‌های جهانی روز پنج‌شنبه توانستند پس از یک سری مذاکرات سخت و فشرده به یک تفاهم سیاسی مشترک که چارچوب توافق هسته‌ای نهایی محسوب می‌شود دست یابد.

در این میان برخی بیش‌ترین نفع و برخی دیگر کم‌ترین منفعت را داشته‌اند که نام آن‌ها از این قرار است:

برندگان

- جان کری

وزیر امور خارجه آمریکا در طول مدت مذاکرات همواره به دلیل زمان و تلاشی که برای حل مساله هسته‌ای ایران سرمایه‌گذاری کرده بود در خانه مورد انتقاد قرار می‌گرفت. برخی از این منتقدان حتی این اقدامات را احمقانه می‌خواندند اما تفاهم به دست آمده در لوزان پاسخ وی به آن‌هاست. حتی این تفاهم به عنوان مهم‌ترین دستاورد دیپلماتیک در طول یک نسل گذشته و حتی بیش‌تر خوانده می‌شود و سبب شده است تا جان کری به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی جایزه صلح نوبل در نظر گرفته شود.

- باراک اوباما

رییس‌جمهور آمریکا نیز در جریان این مذاکرات با انتقادات زیادی در داخل مواجه بود. از این رو یک توافق هسته‌ای نهایی با ایران به وی اجازه می‌دهد تا بگوید بالاخره توانسته است به آن دست پیدا کند.

هم‌چنین این توافق حصول یک دستاورد در عرصه سیاست خارجی و اثبات مشروعیت وی را تضمین می‌کند و برای وی یک پیروزی محسوب می‌شود.

- محمدجواد ظریف

وزیر امور خارجه ایران کسی است که روز جمعه همانند یک قهرمان در تهران مورد استقبال قرار گرفت و نتیجه مذاکرات لوزان نشان‌دهنده نقش پررنگ و مهم وی بود.

دست‌ نیافتن به یک توافق نهایی می‌تواند به عنوان پایان کار سیاسی وی محسوب شود بنابراین برای ظریف توافق همه یا هیچ است. اگر یک توافق کامل و نهایی در ماه ژوئن سال جاری حاصل شود وی نیز می‌تواند در کنار جان کری همتای آمریکایی‌اش در اسلو در انتظار دریافت جایزه نوبل بنشیند.

- حسن روحانی

برای رییس‌جمهور ایران نیز دستیابی به یک توافق هسته‌ای از اهمیت بسیاربالایی برخورد است. وی خواهان برخورداری از فواید مالی لغو فوری تحریم‌هاست تا بتواند به معنای واقعی به دنبال اصلاحات اجتماعی برود و آرزوهای مردمی که به وی رای داده‌اند را برآورده کند.

- فدریکا موگرینی

این وزیر امور خارجه پیشین ایتالیا در حالی به عنوان مسوول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتخاب شد که مذاکرات شش قدرت جهانی و ایران وارد مرحله حساس خود شده بود. اما این حقیقت که موگرینی اولین کسی بود که تفاهم لوزان را اعلام کرد یک مساله شانسی نبود.

وی توانسته بود قدردانی‌های زیادی را به دلیل ریاست برخی از جلسات رایزنی در ساعات پایانی شب و مدیریت گروهی که برای وی کار می‌کنند را به دست آورد.

بازندگان

- بنیامین نتانیاهو

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کسی بود که تمام تلاش خود را برای توقف تفاهمی که به دست آمد به کار گرفت و تقریبا از سوی تمامی طرف‌های مذاکره کننده در اتاق مذاکرات مورد سرزنش قرار گرفت.

اما پس از مخالفت‌ها و نگرانی‌های فراوانش به ویژه در سخنرانی ماه گذشته‌اش در کنگره آمریکا توافق به دست آمده در لوزان سبب شد تا وی به عنوان یک فرد غیر موثر، بیهوده و حاشیه‌یی شناخته شود.

- سناتور باب کورکر

حصول این تفاهم سبب شده است تا حزب جمهوری‌خواه آمریکا برای به دست آوردن اکثریت رای نمایندگان برای تصویب لایحه این سناتور علیه ایران کار سخت‌تری داشته باشد. این لایحه قرار است هفته جاری در مجلس سنا مطرح شود که در آن اعمال تحریم‌های بیش‌تر علیه ایران مطرح شده است.

وی برای تصویب این لایحه نیازمند 13 رای موافق دموکرات‌ها برای به دست آوردن 67 رای موافق است در حالی که جلب موافقت دموکرات‌هایی که اکنون خواهان حمایت از رییس‌جمهورشان که توانسته به این تفاهم دست پیدا کند کار بسیار دشواری است.

- ملک سلمان بن عبد العزیز

دیگر فردی که نتوانست هیچ دستاوردی را در رویکردش در قبال ایران به دست آورد پادشاه عربستان است. در حالی که بهبود روابط میان ایران و آمریکا شکست نفوذ سعودی‌ها محسوب می‌شود.

هرچند تقویت روابط میان ایران و آمریکا ممکن است پس از مدتی بعد از حصول یک توافق هسته‌ای ایجاد شود، به طور قطع ایران به لحاظ اقتصادی به یک رقیب قوی‌تر برای عربستان در منطقه خلیج فارس پس از لغو تحریم‌ها تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha