رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در حال حاضر کشور چین، بزرگترین مشتری فرش دستباف ایرانی است.
حمید کارگر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خراسان شمالی، با اشاره به اینکه یک چهارم فرشهای صادراتی ایران، به آمریکا صادر میشد، اظهار کرد: از چهار سال پیش به علت وقوع تحریمها، ورود هر گونه فرش صادراتی به این کشور متوقف شد و در گذشته که چین یکی از رقبای بزرگ فرش دستباف ایران بود، هم اکنون تبدیل به یکی از مشتریان بزرگ واردکننده شده است.
وی با بیان اینکه طی 10 ماهه سال گذشته 284 میلیون دلار فرش دستباف صادر شده است، ادامه داد: این میزان نسبت به سال 1392 معادل 32 درصد رشد داشته است.
کارگر اظهار کرد: میزان صادرات فرش از لحاظ وزنی در سال گذشته 5400 تن بوده که این میزان نسبت به سال 1392 بیش از 14 درصد رشد دارد.
رئیس مرکز ملی فرش با ذکر اینکه میزان صادرات فرش در سال گذشته 314 میلیون دلار بوده است، بیان کرد: رکود اقتصادی در برخی از کشورهای اروپایی از پیامدهای غیرمستقیم تاثیرگذار بر صادرات فرش بوده است.
وی توضیح داد: البته کم کاری ما در داخل کشور در خصوص توجه به نیاز و سلیقه بازارهای هدف و تطبیق دادن تولیدات بر اساس خواسته مشتریان یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل بود اما با این وجود در حال حاضر روند کاهشی صادرات متوقف شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در خصوص بیمه قالیبافی تصریح کرد: قانون بیمههای قالیبافی و شاغلان صنایع دستی که خواسته به حق فعالان این حوزه است به مدت چهار سال اجرایی شد که تا پایان سال 1392 حدود 48 هزار قالیباف در کشور تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند اما به دلیل اینکه اعتباری که در سال گذشته برای این امر مصوب شد جوابگو نبود، در این امر وقفه ایجاد شده که امیدواریم با تصویب اعتبار مناسب در سال جدید این مشکل حل شود.
وی خاطرنشان کرد: البته تعدادی از افراد، تحت پوشش بیمه قالیبافی نیستند که بررسی به منظور پالایش قالیبافان واقعی در حال انجام است.
کارگر تصریح کرد: حدود 40 درصد از افراد بیمه شده قالیباف واقعی نیستند.
او با اشاره به اینکه به طور حتم تولید فرش بدون سفارشپذیری و توجه به سلایق بازار راه به جایی نخواهد برد، گفت: هم اکنون مرکز ملی فرش ایران انواع تحقیقات در خصوص سلیقهیابی را انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات