• شنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 93122313363
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

ارسال پرونده ثبت جهانی کویر لوت به یونسکو

ارسال پرونده ثبت جهانی کویر لوت به یونسکو

ایسنا/خراسان جنوبی مسئول پروژه‌ی ثبت جهانی کویر لوت از ارسال پرونده این کویر به یونسکو خبر داد.

مسئول پروژه‌ی ثبت جهانی کویر لوت از ارسال پرونده این کویر به یونسکو خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی خراسان‌جنوبی،«مهران مقصودی» در جمع خبرنگاران و اعضاء کمیته تثبیت جهانی کویر لوت در بیرجند با اشاره به این‌که کویر لوت به‌عنوان میراث طبیعی است، تصریح کرد: تاکنون در سطح کشور 17 میراث جهانی به ثبت رسیده که هیچکدام از آنها میراث طبیعی نبوده است.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر توجه خاصی به ثبت میراث طبیعی در کشور شده که تاکنون سه پرونده تشکیل شده که پرونده ثبت جهانی کویر لوت تکمیل و به یونسکو ارسال شده است.

مسئول پرونده‌ی ثبت جهانی کویر لوت اظهار کرد: اگر مدیریت صحیحی وجود نداشته باشد آثار طبیعی و فرهنگی نمی‌توانند در فهرست جهانی به ثبت برسند.

مقصودی تصریح کرد: ۱۰ معیار برای ثبت جهانی مورد نظر قرار می‌گیرد که شش معیار آن مربوط به آثار فرهنگی و چهار معیار نیز برای آثار طبیعی است.

وی با اشاره به این‌که این کویر در سه استان خراسان‌جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان است، ادامه داد: رودخانه‌ی شور، تپه‌های ستاره‌ای شکل، سنگفرش بیابانی، بلندترین کلوت‌ها و نبکاها از دیگر ویژگی‌ها و عوارض منحصر بفرد این بیابان است.

مسئول پرونده‌ی ثبت جهانی کویر لوت با اشاره به این‌که ثبت جهانی یک اثر راهی است تا از آن حفاظت شود، افزود: ثبت جهانی یک اثر برای این بوده تا همه آن را بشناسند و از آن محافظت انجام شود و جذب توریست و استفاده اقتصادی از این آثار در مرحله بعدی قرار دارد.

مقصودی تصریح کرد: برای حفاظت و مدیریت لوت باید نیروی انسانی تربیت و مراکز آموزشی عالی برای تربیت نیروی انسانی تشکیل شود.

وی گفت: منحصر بفرد بودن، نشان دادن فرآیند تحول یک اثر در طول تاریخ زمین شناختی، مکان‌هایی که از نظر بیولوژیکی و اکولوژیکی دارای ویژگی‌های خاص هستند و پدیده‌هایی که در معرض خطر قرار دارند از جمله معیارهای ثبت جهانی آثار طبیعی بشمار می‌رود.

مقصودی یادآورشد: بیابان لوت در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ به عنوان گرمترین نقطه زمین معرفی شده است.

مقصودی تصریح کرد: بلندترین هرم ماسه بادی‌های جهان در این بیابان قرار دارد که این هرم‌های ماسه بادی حتی از بلندترین هرم‌های ماسه بادی که در چین شناسایی شده بلندتر است.

وی خاطرنشان کرد: حدود دو ماه پیش پرونده بیابان لوت به یونسکو فرستاده شده و روند ثبت جهانی آن حدود یک سال به طول خواهد انجامید.

«حسن رمضانی» مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی نیز گفت: یکی از محوری‌ترین موضوعات اقتصادی استان می‌تواند گردشگری باشد و برای این امر باید جاذبه‌ها و عرصه‌های ملی و بین‌المللی معرفی کنیم.

وی یادآور شد: ثبت جهانی کویر فراهم کردن فرصتی برای حضور در فضای جهانی بوده این خود یک مزیت است تا دسته‌ای از گردشگران جهانی که خواستار دیدار از آثار تاریخی هستند را به استان جذب کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی تصریح کرد: ثبت جهانی قنات بلده فردوس نیز در یونسکوکورد نظر بوده و در اجلاس جهانی سال جاری مطرح می‌شود.

رمضانی خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی کویر لوت در اولین قدم امیدواریم در آینده شاهد شکوفایی گردشگری استان به‌عنوان محور توسعه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha