وزارت نفت درحالی ار طرح خود برای مشارکت در صادرات برق دفاع کرده و ایرادات زیادی را متوجه فعالیت وزارت نیرو و رسانه ها دانسته است که وزیر نیرو بالاخره با موضعگیری در این زمینه تاکید کرد: مبحث صادرات برق توسط وزارت نفت در دولت مطرح نشده است.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر طرح نشدن موضوع صادرات برق از سوی وزارت نفت در دولت اظهار کرد: صادرات برق، ماهیتا و ذاتا به عهده وزارت نیرو است و متولی صادرات برق صرفا این وزارت خانه است.
حمید چیتچیان با ابراز تعجب از ورود وزارت نفت در عرصه صادرات برق، تاکید کرد: انجام صادرات برق خارج از وظایف وزارت نفت است.
وی با استقبال از ورود بخش خصوصی به عرصه صادرات برق و عقد قرارداد با وزارت نیرو، تاکید کرد: هر نیروگاهی که بخواهد در کشور برق تولید و صادر کند باید از طریق شبکه انتقال این کار را انجام دهد. سرمایه گذاران به شرط اینکه 50 درصد برقی که صادر میشود را در داخل بفروشند، می توانند با هدف صادرات، برق تولید کنند.
وزیر نیرو با تاکید بر این که هر کسی از این به بعد با میتواند با وزارت نیرو قرارداد ببندد و برق تولیدی خود را به شرط عرضه نیمی از تولید در بازار برق یا بورس انرژی صادر کند، افزود: به ازای صادرات ما هزینه انتقال انرژی را دریافت میکنیم.
وی با اشاره به هدر رفتن گاز فلر در عسلویه نیز با اشاره به این که با توجه به نرخ های تکلیفی، پول بیشتری برای برق تولیدی از گاز فلر پرداخت نمی شود، تاکید کرد: گاز فلری که تا الان سوزانده میشد را می توان مجانی برای تولید برق عرضه کرد.
چیت چیان با استقبال از ورود شرکتها به عرصه تولید برق از طریق سوخت گاز فلر نیز تاکید کرد: پرداخت پول بیشتر برای خرید برق حاصل از گاز فلر منطقی نیست و باید راههایی پیدا کنیم که تولید برق از فلر با قیمت تمام شده کمتری صورت گیرد و حتی گاز فلری که تا الان سوزانده میشد را میتوانیم مجانی دهیم.
وزیر نیرو تاکید کرد: در حال حاضر خرید برق در شبکه با دو مکانیسم رقابتی شامل بورس انرژی و بازار برق صورت میگیرد. در بازار برق، شبکه برق از هر نیروگاهی که برق را با قیمت ارزانتری عرضه کند، خرید میکند لذا برق با قیمت بالاتر نمیخرد.
انتهای پیام
نظرات