• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93121609141
  • خبرنگار : 71282

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار:

راه‌حل مشکل کارفرمایان کاهش حقوق کارگران نیست

راه‌حل مشکل کارفرمایان کاهش حقوق کارگران نیست

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه افزایش قدرت خرید کارگران، بیکاری را کاهش می‌دهد گفت: راه حل مشکل کارفرمایان در کم کردن حقوق کارگران نیست.

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه افزایش قدرت خرید کارگران، بیکاری را کاهش می‌دهد گفت: راه حل مشکل کارفرمایان در کم کردن حقوق کارگران نیست.

رحمت‌الله پورموسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا،‌ اظهار کرد: حقوق و دستمزد 600 هزار تومان در حدی نیست که کارگر بتواند با آن هم امرار معاش کند هم از عهده هزینه‌های درمان و تحصیل و مسکن خانواده‌اش برآید.

وی گفت: وقتی قدرت خرید کارگران کاهش می‌ِیابد نقدینگی به جامعه وارد نمی‌شود در نتیجه کارگران برای چرخیدن زندگی ناچار به شیفتهای کاری بیشتر و شغل دوم و سوم روی می آ‌ورند در حالی که اگر قدرت خرید خانوارهای کارگری افزایش پیدا کند، هم اقتصاد جامعه متحول می‌شود و هم نرخ بیکاری کاهش می‌یابد.

پورموسی تصریح کرد: وقتی کمیسیون تلفیق مجلس مصوب می‌کند که یارانه خانوارهای بالای دو میلیون و 500 هزار تومان قطع شود یعنی زیر این رقم در وضعیت معیشتی مناسبی قرار ندارند و در نظر بگیرید که کارگری با 600 هزار تومان حقوق معجزه می‌کند تا بتواند هزینه‌های خوراک، پوشاک و تحصیل و درمان خانواده‌اش را تامین کند.

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ادامه با بیان اینکه بند اول ماده 41 قانون کار هر سال مصلحتی محاسبه شده است،‌ گفت: ماده 41 قانون کار دو بند دارد که بند اول به میزان نرخ تورم و بند دوم محاسبه هزینه سبد خانوار کارگری اشاره کرده است ولی در جریان تعیین دستمزد هیچگاه نرخ واقعی تورم در تعیین دستمزد محاسبه نشده است.

وی با مثبت ارزیابی کردن جلسه تعیین دستمزد سال گذشته شورای عالی کار،‌ اظهار کرد: علیرغم آنکه جلسه بیش از هشت ساعت به طول انجامید اما وزیر کار بر خلاف دیگر وزرا جلسه را به حالت قهر ترک نکرد و با صبر و حوصله تا لحظه آخر ماند تا با اتفاق نظر همه شرکای اجتماعی و موافقت کارفرما و کارگر رقم دستمزد تعیین شود.

به گفته پورموسی کارگران از مشکلات کارفرمایان آگاهند ولی انتظار دارند که راه حل مشکل کارفرمایان در کم کردن حقوق کارگران نبینند.

این فعال کارگری با طرح این پرسش که چرا سهم تولید از محل هدفمندی یارانه‌ها داده نشده است، خاطر نشان کرد: مشکل اقتصاد و کارفرمایان دستمزد کارگران نیست که تا حرف افزایش حقوق و دستمزد می‌شود تهدید به تعدیل و اخراج می‌کنند مشکل، عدم حمایت سیستم بانکی و ‌واردات بی‌رویه کالا به کشور است که تولید و اقتصاد را فلج کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۹:۱۴

ما کارگران فقط انتظار داريم که مسئولين فقط يک ماه با اين حقوق کارگري سپري کنند. بقيه سال رو ما طي مي کنيم . اينقدر حق اين قشر بدبخت رو نخورين يه روز يقيه شماها رو ميگيره.