محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) الگوریتمی ارائه دادهاند که چگونگی چینوچروک خوردن هر چیزی از صورت تا کشمش را توضیح میدهد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان مدعیاند که این الگوریتم برای نخستینبار قادر به توضیح دقیق ظهور چروکهای یک سطح انحنادار است. زمانی که انگوری به تدریج خشک میشود، سطح آن چروک میخورد و در نهایت به شکل یک کشمش چروکخورده در میآید.
الگوهای مشابهی بر روی سطوح مواد خشکشده دیگر و همچنین اثرانگشت انسان وجود دارند. در حالی که این الگوها مدتهای مدیدی است در طبیعت و همچنین در آزمایشات اخیر مشاهده شدهاند، دانشمندان تا پیش از این قادر به یافتن راهی برای توضیح چگونگی ایجاد این الگوها در سیستمهای انحنادار مانند میکرولنزها نبودهاند.
محققان موسسه فناوری ماساچوست موفق به ارائه الگوریتم ریاضیاتی شدهاند که چگونگی شکلگیری این چروکها را توضیح میدهد.
محاسبات محققان نشان میدهد، یکی از پارامترهای اصلی یعنی «انحنا» بر نوع شکلگیری این الگوها غالب است؛ بر این اساس، هر چه سطوح انحنادارتر باشند، الگوهای سطح آنها بیشتر شبیه یک شبکه بلورمانند خواهند بود.
نتایج این تحقیق در مجله Nature Materials منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات