• شنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 93120904742
  • منبع : نمایندگی همدان

‌بی‌تفاوتی به سرفه‌های زمین

‌بی‌تفاوتی به سرفه‌های زمین

ایسنا/همدان مردم همدان نگرانند که بیماری زمینی استان غربی کشور به همدان سرایت کند، غافل از این‌که چند روزی همدان در ماه بهمن میزبان این بیماری بود.

مردم همدان نگرانند که بیماری زمینی استان غربی کشور به همدان سرایت کند، غافل از این‌که چند روزی همدان در ماه بهمن میزبان این بیماری بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، این بیماری که ریزگردها نام دارد برای کسانی که دچار ناراحتی قلبی هستند، به نگرانی تبدیل شده و مادرانی که نوزاد دارند در استرس هستند که مبادا روزی این ریزگردها به همدان بیاید و آسمان پاک و بی‌مانند ما چنگ بزند.

اگر این نگرانی در وجود تمامی مردم ایجاد شود، شاید مسئولان با فرهنگ سازی و رعایت برخی اصول و قوانین زیست محیطی بتوانند جلوی آن را بگیرند.

خشکسالی‌های پی در پی و فاجعه کاهش بارندگی و شاید تغییر اقلیم، شرایط را برای میزبانی ریزگردها که بدترین مهمان ناخوانده زیست محیطی محسوب می‌شوند، فراهم می‌آورد.

ریزگردها دست زنان و پایکوبان با عدم رعایت صرفه‌جویی در منابع طبیعی از راه می‌رسند و به این ترتیب گلوی محیط زیست را می‌فشارند.

آیا راه‌حلی برای پیشگیری از بروز این فاجعه زیست محیطی وجود دارد؟ یا تنها زمانی باید با آن مقابله کنیم که مبتلا باشیم و بالاخره پیشگیری بهتر است یا درمان و اصلا چه کسانی مسئول جلوگیری از میزبانی ریزگردها هستند و باید تابلوی عبور ممنوع را جلوی ریزگردها بگیرند؟

21 تا 25 بهمن همدان میزبان ریزگردها بود

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: استان همدان در مقطع زمانی 21 تا 25 بهمن سال جاری میزبان ریزگردها بود و طی سه روز در حالت هشدار قرار گرفت و در روز 21 بهمن به مدت پنج ساعت به اوج خود رسید که شاید برخی شهروندان در این بازه زمانی به وجود ریزگردها در آسمان استان شک کردند و برخی نیز متوجه وجود ریزگرد نشدند.

عادل عربی افزود: در بازه زمانی 21 تا 25 بهمن، میزان ریزگردها در حالت هشدار قرار داشت و به مرز اضطرار نرسید، چرا که اگر به این مرز برسد، محیط زیست به طور رسمی وجود ریزگردها را اعلام می‌کند تا بیمارانی که ناراحتی قلبی عروقی و تنگی نفس دارند، از منزل خارج نشوند.

وی ادامه داد: ریزگردها از روز 22 بهمن روند کاهشی را طی کرد و 25 بهمن نیز آخرین روزی بود که در همدان شاهد وجود ریزگرد بودیم.

عربی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون 6 روز هشدار داشتیم که پنج روز آن در حالت هشدار بوده و تنها یک روز در حالت اضطرار قرار داشتیم، بنابراین با توجه به آمار موجود وضعیت ریزگردها در سالجاری نسبت به سال گذشته مطلوب است، چرا که در سال گذشته 48 روز در حالت هشدار قرار داشتیم.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زبست استان همدان خاطرنشان کرد: کانون اصلی ریزگردها در کشورهای همسایه ما قرار دارد اما اخیرا کانون‌هایی در کشور برای وقوع فاجعه ریزگرد ایجاد شده که از جمله آن عدم مدیریت مصرف آب است که در استان خوزستان علت اصلی وقوع ریزگردها همان عدم مدیریت صحیح مصرف آب است.

وی ادامه داد: ذرات به راحتی با کوچکترین جابجایی در هوا به صورت معلق قرار خواهند گرفت و با توجه به خشکسالی های پی در پی در کشور دچار تنش آبی شدیم که در این میان تالاب‌های کشور نیز از این وضعیت متضرر شدند و همین خشکی تالابها عاملی برای به وجود آمدن ریزگردها شده است.

عربی تاکید کرد: تخریب مراتع و لخت شدن اراضی ملی از دیگر عوامل به وجود آمدن ریزگردها هستند که می‌توانند به کانون ریزگردها تبدیل شوند.

مقصر لخت شدن اراضی ملی، عشایر نیستند

وی با بیان اینکه مقصر لخت شدن اراضی ملی عشایر نیستند، اظهار کرد: عشایر در حال حاضر در استان همدان نبوده، اما وجود دام‌های مازاد در مراتع موجب لخت شدن اراضی ملی و تخریب مراتع شده است که در نهایت موجب فرسایش خاک شده و ذرات گردو غبار را در هوا معلق می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر خاک رطوبت کافی داشته باشد‌ یا پوشش گیاهی در منطقه به اندازه کافی وجود داشته باشد، همچنین مالچ پاشی انجام شود از جابجایی خاک جلوگیری شده و در نهایت جلوی ریزگردها گرفته می‌شود.

پیشگیری از میزبانی ریزگردها کم هزینه است

عربی با بیان اینکه پیشگیری از میزبانی ریزگردها بسیار کم هزینه تر از درمان آن است، تصریح کرد: مدیریت منابع آبی و منابع طبیعی بسیار راحت بوده، اما نیاز به فرهنگ سازی دارد و تا زمانی که فرهنگ مدیریت صحیح از منابع ایجاد نشود، باید در انتظار بروز ریزگرد باشیم.

وی با بیان اینکه بروز ریزگرد در محیط زیست زنگ خطر زمین است، گفت: زمانی‌که ریزگردها ایجاد می‌شوند، طبیعت با زبان بی زبانی خود اعلام می‌کند که کار انسان صحیح نبوده و زندگی زمین در خطر است.

مقصر اصلی ریزگردها کیست؟

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زبست استان همدان تاکید کرد: در وقوع ریزگردها نباید یک سازمان را مقصر دانست، بلکه تمامی افراد و هر فرد به اندازه خود در وقوع پدیده ریزگردها مقصر است.

وی گفت: آموزش و فرهنگ سازی از مهمترین اموری است که باید در حوزه جلوگیری از وقوع ریزگردها ایجاد شود و تمامی جامعه نسبت به آن آگاهی یابند.

همدان مستعد میزبانی ریزگردها

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زبست استان همدان با بیان اینکه استان همدان نیز می تواند مستعد میزبانی ریزگردها باشد، گفت: اگر این روند ادامه یابد و هیچ یک از عوامل و نکات رعایت نشود، قطع به یقین میزبان ریزگردها خواهیم بود.

وی گفت: وضعیت بارندگی در استان همدن مطلوب بوده، اما خشکسالی‌های پی در پی و کاهش بارندگی ها همدان را مستعد میزبانی ریزگردها می‌کند که با رعایت سایر عوامل می‌توان به راحتی جلوی ریزگردها را گرفت.

درختان بلوط را قطع نکنید

عربی با اشاره به وجود درختان بلوط در شهرستان نهاوند، تصریح کرد: تعداد معدودی درخت بلوط در شهرستان نهاوند وجود دارد و از بین رفتن این درختان و عدم حفاظت از آنها منبع مناسبی برای بروز ریزگردهاست.

16 واحد آلاینده هوا در همدان داریم

وی با بیان اینکه 16 واحد آلاینده هوا در همدان داریم، افزود: برخی واحدهای تولیدی در استان همدان آلاینده بودند که با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی این واحدها در جهت اصلاح و بهینه سازی سیستم تولید خود اقدام کردند و نواقص آنها نیز برطرف شد، اما در مجموع وجود واحدهای آلاینده زمینه ساز بروز ریزگردها خواهند بود، اما خوشبختانه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی همدان خود نیز دغدغه زیست محیطی دارد و ابتدا به مبحاث زیست محیطی توجه می‌کند.

محیط زیست واحد شهرستان همدان امروز آغاز بکار کرد

عربی در بخش دیگری از سخنانش از آغاز بکار واحد شهرستانی حفاطت محیط زیست شهرستان همدان خبر داد و افزود: واحد محیط زیستی شهرستان همدان از امروز 6 اسفند به طور رسمی آغاز بکار کرده که وظیفه آنها نیز نظارت و هدایتگری محیط زیست است.

به گزارش ایسنا، اگر مردم در مصرف آب صرفه جویی کنند، میزان تقاضا و عرضه دام یکسان شود تا تعداد دام‌ها در محیط زیست بیشتر از ظرفیت محیط زیست نباشد و پوشش‌های گیاهی خوش خوراک دست نخورده باقی بماند، واحدهای آلاینده هوا اصلاح شوند و کشاورزان از کاشت محصولات آب‌بر خودداری کرده و از حفر چاه‌ها خودداری کنند، هیچگاه شاهد بروز ریزگردها نخواهیم بود، چرا که در این هوا مادربزرگ‌ها، پدربزرگ‌ها و نوزادان ما متضرر می‌شوند و شاید زندگی شخصی با تنفس هوای سرتاسر غبار به خطر بیفتد، پس با انجام این کارها می‌توانیم ضمن حفظ محیط زیست به نوعی جان همنوعان خود را نجات دهیم.

راه حل ساده است ،اما عمل کردن به راه حل مشکل، چرا که همیشه انتظار داریم دیگران رعایت کنند و خودمان تصور می‌کنیم سهم ما بسیار ناچیز است، در حالیکه اگر فرهنگ رعایت حفظ محیط زیست در بین مردم ایجاد شود و هر فردی خود را در بروز ریزگردها مسئول بداند، ریزگردها برای همیشه از آسمان محو می‌شوند.

حال شما که مخاطب این مطلب هستید تصمیم بگیرید قدم زدن و لذت بردن در هوای پاک را ترجیح می‌دهید؟ یا بی توجهی به محیط زیست و در نتیجه هوایی غبار آلود و ماندن در گوشه خانه به خاطر ترس از رفتن غبار به گلویتان را ؟!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha