• سه‌شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 93120502632
  • منبع : فضای مجازی

آیا بارش اخیر به خاطر باروری ابرها بود؟

آیا بارش اخیر به خاطر باروری ابرها بود؟

فرارو نوشت: چندی است باروری و عدم باروری ابر‌ها دربین مردم شنیده می‌شود، هرموقع هوا‌شناسی پیش بینی می‌کند سیستم خوب و پر بارش در پیش است بعد از بارندگی وزارت نیرو و یکی از ادارات کل آب استان‌ها اعلام می‌کند این بارندگی‌ها نتیجه باروری ابر‌ها توسط ما بوده! است.

فرارو نوشت: چندی است باروری و عدم باروری ابر‌ها دربین مردم شنیده می‌شود، هرموقع هوا‌شناسی پیش بینی می‌کند سیستم خوب و پر بارش در پیش است بعد از بارندگی وزارت نیرو و یکی از ادارات کل آب استان‌ها اعلام می‌کند این بارندگی‌ها نتیجه باروری ابر‌ها توسط ما بوده! است.

به گزارش ایسنا، در ادامه یادداشت علی محمودی می‌خوانید: سازمان هوا‌شناسی کشور وادارت کل هوا‌شناسی مربوطه موضوع باروری ابر‌ها را تکذیب می‌کنند از نظر علمی بارورسازی ابر‌ها در ابرهای سرد و گرم موقعی امکان پذیر است که اولاً آسمان پوشیده از ابر مناسب بوده و ثانیاً ابر رطوبت کافی داشته باشد.

حال در این زمان بنا به تشخیص متخصصان هوا‌شناسی چنانچه هسته‌های تراکم که بطور طبیعی در جو وجود دارند در داخل ابر کم باشد می‌توان با انجام پرواز و اسپری نمودن یخ خشک یا پودر یدور نقره به عنوان هسته تراکم در یک شعاع مشخص حداکثر ۳۰۰ کیلومتر مربع و پس از حدود ۳۰ دقیقه شاهد بارش باشیم، بهترین هسته برای تشکیل یخ در ابر یا تشکیل هسته یخبندان خود یخ می‌باشد اما بعد از آن یدور نقره که ساختار مولکولی‌اش بسیار شبیه یخ می‌باشد مناسب است، اما این یدور نقره از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

در موارد طبیعی می‌توان از خاک‌های برگدار استفاده کرد که دمای یخبندان در آن‌ها ۷- تا ۹ - است. مواد آلی خوب هستند خصوصا کلسترول و متالوئید که در دمای ۲- و ۵- ساختار یخی پیدا می‌کنند.

اما برای بررسی ساختارمیکرو فیزیک ابر‌ها لازم است که قبل از بارور سازی ابر با اشعه لیزر میزان قطرک‌های درون ابر‌ها را اندازه گیری کنند در حالی که این سامانه از لحاظ هوا‌شناسی سامانه‌ای زمستانی بوده که در غالب نقاط بارش را موجب شده، آیا می‌تواند دارای تعداد قطرکهای کمی باشد.

آیا واقعاً ریزساختار ابر قبل از این عملیات به اصطلاح باروری مورد بررسی قرارگرفته؟

در هر حال این روش در کل می‌تواند بین ۵ تا ۱۰ درصد و نهایتا ۱۵ درصد افزایش میانگین بارش در منطقه داشته باشد آن هم با کلی اما و اگر به عنوان مثال در شهرکرد با میانگین بارش ۳۲۰ میلی متر تنها می‌توان ۱۵ تا ۲۰ میلی متر بارش اضافه نمود.

موضوع تناقض از اینجا شروع می‌شود که وزارت نیرو درست هر زمان که سازمان هوا‌شناسی اخطاریه می‌دهد که بارش قابل توجهی در پیش رو داریم بدون هماهنگی با سازمان مذکور امور آب آن استان چند پرواز انجام و اعلام می‌نماید بارور سازی ابر‌ها انجام گرفته حال آنکه خودبخود ابر‌ها قابلیت بارش خوب و مناسب را داشته و از قبل هم پیش بینی شده و اعلام گردیده است پس چگونه می‌خواهند اثبات نمایند بارورسازی باعث افزایش بارش دریک منطقه خاص شده و چرا استان‌های قبلی و بعدی منطقه هدف باروری ابر‌ها بارندگی‌اش بیشتر از منطقه هدف مورد ادعا بوده است؟

این یک مثال ساده است که هر فرد با حداقل آگاهی می‌تواند بفهمد که باروری ابر‌ها چقدر صحت دارد اما چرا وزارت نیرو و ادارات امور آب اصرار به باروری ابر‌ها دارند دلایلی دارد که در پایان خواهم آورد اما قبل از آن چند سوال از وزارت نیرو و از ادارات آب منطقه‌ای می‌شود:

۱- اگر بدنبال کار مطالعاتی و تحقیقاتی می‌باشند چرا هیچگونه هماهنگی با سازمان هوا‌شناسی و ادارات هوا‌شناسی استان‌ها بعمل نمی‌آید؟

۲- چرا این باروری ابر‌ها در زمانی که ابر کافی وجود دارد اما شرایط کافی برای بارش فراهم نیست مبادرت به انجام این کار نکرده و گزارش در این مورد منتشر نشده است؟

۳- حال که باروری ابر‌ها این همه راحت و سهل الوصول است چرا در سال‌های گذشته و یا ماه‌های گذشته انجام نگرفته است؟ آن هم با توجه به هزینه بالای باروری ابر‌ها و کمبود بودجه سالجاری کشور و خیلی سوالات بی‌پاسخ دیگر

۴- چرا به تکذیبیه‌های مدیرکل هوا‌شناسی خوزستان در مصاحبه با هورنیوز و مدیرکل هوا‌شناسی چهارمحال و بختیاری در صدا و سیما و خبرگزاری ایرنا و دیگر مسئولین هوا‌شناسی کشور پاسخ داده نمی‌شود؟

در پایان از مسئولین صدا و سیما دو سوال دارم:

الف – چرا توضیحات مسئولین و کار‌شناسان هوا‌شناسی را کامل پخش نمی‌کنند؟

ب – چرا یک مناظره با حضور کار‌شناسان هوا‌شناسی و امور آب استان یا کشور برگزار نمی‌نمایند تا زوایای مختلف این موضوع روشن شود؟

اما چرا وزارت نیرو و ادارت آب استان‌ها یک‌طرفه اصرار بر بارور شدن ابر‌ها توسط خود دارند، شاید دلایلی از جمله اینکه، در کار انجام شده‌ای قرار گرفته باشند، بنابر گفته‌ها و شنیده‌ها و بعضی مستندات بیانگر آن است که این پروژه تا کنون مبالغ هنگفتی را به خود اختصاص داده و حال بدنبال سند سازی آن هستند.

جدای از اینکه این مبالغ هزینه شده یا نشده باشد، اعلام باروری ابر‌ها خطرات جبران ناپذیری در آینده بر اعتماد مردم به نظام و مسئولان خواهد داشت و اگر نتوانند این روش ادعایی خود را اثبات کنند و در سال‌های بعد هم این باروری ادعا شده را انجام ندهند علاوه بر بی اعتمادی نسبت به مسئولین، صحت و سقم مطالعات و پژوهش‌های علمی هم زیر سوال می‌رود. لذا انتظار می‌رود استاندار محترم، سازمان‌های بازرسی کشور و استان به جد موضوع را پیگیری و نتیجه آن را به اطلاع مردم برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha