• یکشنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93120301390
  • خبرنگار : 71214

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

خسارت 900 میلیارد تومانی ریزگرد‌ها به کشاورزی خوزستان

خسارت 900 میلیارد تومانی ریزگرد‌ها به کشاورزی خوزستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از برآورد خسارت 900 میلیارد تومانی ریز‌گرد‌ها به بخش کشاورزی این استان خبر داد و گفت: عمده خسارات بخش کشاورزی به حوزه زراعت به ویژه محصول گندم وارد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از برآورد خسارت 900 میلیارد تومانی ریز‌گرد‌ها به بخش کشاورزی این استان خبر داد و گفت: عمده خسارات بخش کشاورزی به حوزه زراعت به ویژه محصول گندم وارد شده است.

کیخسرو چنگلوایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ریزگرد‌ها در کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی می‌تواند تاثیر بگذارد و شدت تاثیر آن بستگی به مرحله‌ رشدی گیاه دارد.

وی افزود: ریز‌گرد‌های خوزستان به بخش‌های مختلف زراعی، باغی، شیلاتی، دام، طیور، زنبور عسل و غیره خسارت‌هایی وارد کرده که مسلما کاهش میزان برداشت را در ادامه خواهیم داشت اما عمده خسارات به بخش زراعت و به ویژه محصول گندم وارد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان این‌که پس از گندم نباتات جالیزی و سبزیجات بیشترین آسیب را از ریزگرد‌ها دیده‌اند، ادامه داد: خسارات وارده به بخش کشاورزی برآورد شده و به وزارت جهاد کشاورزی و استانداری خوزستان گزارش شده که حدود 900 میلیارد تومان است.

وی اظهار کرد: خوشبختانه بارندگی‌های اخیر کمک کرد تا برگ‌ها و گیاهان شسته شوند و امیدواریم با استمرار هوای خنک، حال استان خوزستان نیز بهتر شود.

چنگلوایی در خصوص راهکارهای موجود برای مقابله با پدیده ریز‌گردها گفت: به نظر می‌رسد می‌توان برنامه‌هایی متعددی در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت برای مقابله با این بحران اجرا کرد که می‌توان به طراحی و توسعه منابع آبی استان در این راستا توجه کرد، چرا که انتقال آب و سد‌سازی‌هایی که در بالا‌دست استان خوزستان انجام شده باعث شده در پایین‌دست، آب تالاب‌ها قطع شود.

وی تاکید کرد: باید حق‌آبه تالاب‌های شادگان و هورالعظیم به آنها داده شود تا بتوانند به حالت گذشته برگردند و به عنوان یک سد در مقابل ریزگرد‌ها عمل کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باید طی مطالعات عمیق، کانون‌های ریزگرد‌ها شناسایی شوند و عملیات بهبود اراضی و تثبیت آن در راستای مطالعات انجام گرفته، اجرا شود.

چنگلوایی همچنین درباره وضعیت کشاورزی و برنامه‌های موجود برای اجرای الگوی کشت در این استان اعلام کرد: یکی از اصولی‌ترین برنامه‌ها با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی موجود حرکت کردن به سمت ارتقای راندمان مصرف آب از طریق آموزش کشاورزان و حذف گیاهان پرمصرف است؛ به گونه‌ای که گیاهان با راندمان بالا و دوره تولید کوتاه‌تر جایگزین آنها شوند و از سویی از ارقام مقاوم خشکسالی استفاده شود.

وی افزود: اصلاح روش‌های آبیاری، انجام فعالیت‌های سازه‌ای مانند شبکه‌های آبیاری و تجهیز و نوسازی اراضی، لایروبی کانال‌ها، نهرها و زهکش‌ها، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و غیره نیز از جمله فعالیت‌هایی است که می‌تواند در راستای مدیریت منابع آبی و افزایش راندمان تولید در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بحران اصلی در آینده، بحران آب است که در این راستا باید الگوی کشت را مطابق با ظرفیت منطقه‌ای و براساس محدودیت منابع آبی تدوین و اجرا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha