• شنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 93120200863
  • منبع : مطبوعات

صادق طباطبایی درگذشت

صادق طباطبایی درگذشت

سید صادق طباطبایی، برادر دکتر فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیّد احمد خمینی و خواهرزاده امام موسی صدر،امروز و در پی ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

سید صادق طباطبایی، برادر دکتر فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیّد احمد خمینی و خواهرزاده امام موسی صدر،امروز و در پی ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

به گزارش ایسنا، وی در دوران پس از انقلاب، سخنگویی دولت و معاونت وزارت کشور در دولت مهدی بازرگان را برعهده داشت.

دکتر سید صادق طباطبایی فرزند آیت‌الله محمد باقر سلطانی بروجردی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم متولد شد. وی پس از گذراندن دوران دبیرستان در شهر قم و اقامت کوتاهی نزد امام موسی صدر برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد. وی در رشته شیمی با درجه تخصص در شیمی آلی در دانشگاه آخن و سپس در دانشگاه بوخوم به تحصیل در رشته بیوشیمی پرداخت و سرانجام موفق به اخذ درجه دکتری در رشته بیوشیمی، در شاخه آنزیمولوژی و ژنتیک گردید و در سن 32 سالگی استاد دانشگاه بوخوم شد.

وی همچنین در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) به عضویت جامعه پژوهشگران آلمان DFG در آمده و نتایج پژوهش‌های او در مجله علمی FEBC، ارگان فدراسیون اروپایی بیوشیمیست ها منتشر می‌شده‌ است.

صادق طباطبائی در کنار تحصیل و رشد و تکامل علمی، به کارهای اجتماعی و سیاسی نیز پرداخته‌است. از مبارزه در سازمان کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی گرفته تا بنیان گذاری و عضویت وی در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و چند دوره دبیر روابط بین‌الملل آن سازمان و نیز عضویت در کادر سر دبیری فصل نامه عقیدتی سیاسی: اسلام مکتب مبارز؛ ارگان انتشاراتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و بالاخره مبارزه علیه استبداد داخلی و استیلای خارجی همگام با سیاسیون مذهبی پیروان حضرت آیت‌الله خمینی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی، بخش‌هایی پر کار و پر تلاش در زندگی سیاسی وی به شمار می‌آید.

وی در سال ۱۳۴۴ با دختر خاله خود "فاطمه صدرعاملی" (فارغ التحصیل روانشناسی و نیز جامعه شناسی تعلیم و تربیت) ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر و پسر بنام‌های غزاله (پزشک و متخصص مغز و اعصاب، متولد ۱۳۵۲) و عدنان (دانشجوی حقوق و اقتصاد سیاسی، متولد ۱۳۵۷) است.

دکتر طباطبایی همچنین کتابهایی را نگاشته و ترجمه کرده که از میان آنها می‌توان به "طلوع ماهواره و افول فرهنگ "و " تکنوپولی " و " زندگی در عیش مردن در خوشی" و "زوال دوران کودکی " اشاره کرد. دکتر صادق طباطبایی مجموعه خاطرات سیاسی اجتماعی خود را در پنج جلد تدوین کرده‌است که سه جلد آن تا کنون توسط نشر عروج منتشر شده‌است.

خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) درگذشت مرحوم دکتر طباطبایی را به بیت‌ آیت‌الله سلطانی بروجردی، سرکار خانم دکتر فاطمه طباطبایی، فرزندان آن مرحوم و حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی تسلیت می‌گوید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۰

روحشون شاد. اين ضايعه رو به خانواده طباطبايي، صدر و بيت حضرت امام تسليت مي‌گيم.

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۵۳

خدا رحمتشان کند

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۵۷

خدايش رحمت كناد

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۹:۵۹

روحش شاد و ياد و خاطره امام موسي صدر گرامي انسان با شخصيت و با اصالتي بود

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۲۳:۳۹

روحش قرين رحمت حق باداين بنده صادق خدا

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۱:۳۷

درگذشت اين اسطوره خاموش انقلاب را که از نزديکترين ياران امام و پايه گذاران انقلاب بودند را به خاندان معزز ، فرزندان دلبند ، برادران و خواهر بزرگوارش و بخصوص برادر گرامي حضرت حجه الاسلام والمسلمين جناب آقاي حاج سيد حسن خميني تسليت عرض مي نمايم.

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۷:۳۴

کساني که براي آمرزش يک درگذشته، نمره منفي مي‌دهند يعني چه؟ اين اخلاق بدي است که اگر بخواهيم با اموات تسويه حساب کنبم. ضمن آن که همه ما روزي خواهيم مرد و چيزي نيست که شامل ما نشود.