• پنجشنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 93113016731
  • منبع : نمایندگی خوزستان

بارورسازی ابرها برای خوزستان کارآیی لازم را ندارد

بارورسازی ابرها برای خوزستان کارآیی لازم را ندارد

ایسنا/خوزستان مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پتانسیل اجرایی طرح بارورسازی ابرها در استان خوزستان وجود ندارد. همچنین این طرح، کارآیی لازم را در این استان ندارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پتانسیل اجرایی طرح بارورسازی ابرها در استان خوزستان وجود ندارد. همچنین این طرح، کارآیی لازم را در این استان ندارد.

کوروش بهادری در گفت​وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: طرح بارورسازی ابرها برای استان خوزستان در نظر گرفته نشده است، به نظر من این طرح مطالعاتی است و ممکن است در نقاطی اجرا شده باشد ولی پتانسیل اجرایی آن در استان خوزستان وجود ندارد و اگر هم این پتانسیل وجود داشته باشد، کارآیی لازم را در استان ندارد.

وی ادامه داد: بارورسازی ابرها معمولا در مناطقی انجام می​شود که بارش آن​ها بالای 230 میلیمتر است که در خوشبینانه​ترین حالت اگر تمام پیش​‌بینی​ها در باروری ابرها محقق شود، 10 تا 15 درصد میانگین نرمال بارش را بهبود می​بخشد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: ما در استانی هستیم که بارش بیش از 48 درصد نسبت به بلندمدت کاهش یافته است و 10 تا 15 درصد نمی​تواند مشکلی را از خشکسالی​های هشت سال گذشته که تنش و آسیب به اقتصاد استان خوزستان وارد کرده، حل کند.

بهادری افزود: البته هزینه​های اجرای این طرح نیز بسیار بالاست و هر پرواز حدود 100 میلیون تومان هزینه دارد. به نظر من اگر هزینه​هایی که صرف بارورسازی ابرها می​کنند، صرف مدیریت آب در استان کنند، بهتر است.

وی اظهار کرد: موضوع دیگری که در بحث بارورسازی ابرها وجود دارد، آثار زیست​محیطی ناشی از این عملکرد است. چون در طرح بارورسازی ابرها با موشک یا هواپیما ابر را با "یدور نقره" بارور می​کنند و نقره می​تواند آثار منفی زیست‌محیطی داشته باشد. البته زمانی این کار انجام می​دهند که هسته​های تشکیل​دهنده باران وجود داشته باشد اما در خوزستان این هسته​ها بسیار است و مشکلی از لحاظ وجود هسته​های تشکیل​دهنده باران نداریم.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: بحثی که در استان وجود دارد این است که میزان رطوبت کاهش یافته است. زمانی هورها منبع رطوبت بودند و بادهایی که از سمت عراق می​وزید، رطوبت را از هورالعظیم به سمت استان هدایت می​کرد اما اکنون هورالعظیم خشک است.

بهادری عنوان کرد: اکنون بادهایی هم که از شمال غربی و سمت عراق می​وزند دارای رطوبت کافی نیستند.

وی ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که سازمان هواشناسی کرده، معتقدیم اینگونه طرح​ها نمی​تواند مشکلی را از کم​آبی استان حل کند. باروری ابر در هیچ جای دنیا برای رفع خشکسالی یا افزایش میزان آب پشت سدها استفاده نمی​کنند. بارورسازی ابرها در مقیاس کوچکی شاید امکان​پذیر باشد اما در وسعتی چندین هزار کیلومتری هرگز قابلیت اجرایی ندارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان افزود: معتقدیم هزینه بارورسازی ابرها در مقیاس بسیار کوچک در خوزستان، در بخش زیرساخت​های استان، کشاورزی و اصلاح مصرف آب هزینه شود، بهتر است.

بهادری درباره وضعیت هوای استان در 24 ساعت آینده، اظهارکرد: آسمان استان نیمه ابری است و به تدریج از بعدازظهر تمام ابری خواهد شد و وضعیت بارش​های پراکنده در سطح استان تا اوایل صبح روز جمعه هفته جاری ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha