مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: به دنبال احداث رصد خانه در تپه مرادآب هستیم.
ابوالفضل عبیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه البرز، اظهارکرد: کاخ سلیمانیه یکی از آثار تاریخی دوره قاجار است که با شماره ثبت 370 به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: این بنا در دوره فتحعلی شاه قاجار و به دستور وی برای اقامت تابستانی در باغ بزرگی که هم اکنون دانشکده کشاورزی است، بنا شده است.
عبیدی خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته بخشی از ساختمانهای مربوط به این بنا از جمله ساختمانهای ملازمین شاهی به طور کامل از بین رفته است.
وی با اشاره به علت نام گذاری این کاخ به سلیمانیه ادامه داد: فتحعلی شاه همزمان با تولد سی و چهارمین فرزندش به نام سلیمان میرزا نام این کاخ را سلیمانیه گذاشته است.
وی تاکید کرد: در تالار این بنا، دو نقاشی توسط عبدالله خان نقاشباشی روی دیوارها کشیده شده که یکی تصویر آقا محمدخان و دیگری تصویر فتحعلی شاه و اطرافیان آنهاست.
این مسئول یادآورشد: در اوایل انقلاب به دلایلی تصویر فتحعلی شاه به طور کامل رنگ شده بود و هیچ جزئیاتی از چهره او مشخص نبود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز ادامه داد: برای این که برای گردشگران مشخص کنیم که تصویر رنگ شده تصویر فتحعلی شاه است ناچارشدیم به جای تصویر، بنری از چهره او بر روی دیوار نصب کنیم.
وی تاکید کرد: درهای کاخ سلیمانیه به جهت انجام برخی مرمتها، مدتی به روی گردشگران بسته شده بود و طی این مدت مرمتکاران میراث فرهنگی توانستند رنگها را از چهره نقاشی شده فتحعلی شاه پاک کنند و مجدداً نقاشی اصلی را نمایان سازند.
وی تصریح کرد: حالا تصویر فتحعلی شاه نیز در کنار اطرافیانش به طور کامل و به وضوح مشخص است.
عبیدی گفت: کاخ سلیمانیه اولین بنایی است که تا زمان قاجار در ایران روی پیلوت ساخته شده که این در زمان خود نوعی نوآوری محسوب میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به برنامه میراث فرهنگی برای تبدیل تپه مرادآب به منطقه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: بنا شده با همکاری سایر دستگاهها جاذبههای گردشگری مختلفی در این منطقه ایجاد شود که یکی از آنها احداث رصدخانه است.
عبیدی در پایان گفت: طرحهای گردشگری این منطقه در حال بررسی و مطالعه است و در صورت تصویب، اعتبار مناسب برای اجرایی کردن آنها تخصیص مییابد.
انتهای پیام
نظرات