• سه‌شنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93112815400
  • خبرنگار : 71434

سی‌بی‌اس مدعی شد:

"مغنیه توسط موساد ترور شد؛ سیا نقش حاشیه‌ای داشت"

"مغنیه توسط موساد ترور شد؛ سیا نقش حاشیه‌ای داشت"

شبکه "سی بی اس" آمریکا با انتشار گزارشی بر خلاف گزارش‌ها قبل مدعی شد که عملیات ترور عماد مغنیه با حمایت سیا صورت گرفته اما نقش اصلی را موساد بر عهده داشته است. پیشتر فاش شده بود که آمریکا در ترور مغنیه نقش محوری را ایفا کرده است.

شبکه "سی بی اس" آمریکا با انتشار گزارشی بر خلاف گزارش‌ها قبل مدعی شد که عملیات ترور عماد مغنیه با حمایت سیا صورت گرفته اما نقش اصلی را موساد بر عهده داشته است. پیشتر فاش شده بود که آمریکا در ترور مغنیه نقش محوری را ایفا کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شبکه سی بی اس آمریکا در گزارشی جزئیات جدیدی را در خصوص عملیات ترور عماد مغنیه، فرمانده نظامی و ارشد حزب الله لبنان در سال 2008 فاش کرده است.

در این گزارش که در پایگاه اینترنتی شبکه سی بی اس منتشر شد، فاش شده است که سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) از ین عملیات حمایت اطلاعاتی و لجستیکی به عمل آورده اما نقش سازمان اطلاعات آمریکا حاشیه‌ای بوده و نقش کلیدی را موساد و دیگر نهادهای نظامی امنیتی اسرائیل بر عهده داشتند.

در این گزارش آمده است: سیا پیشتر از عملیات ترور عماد مغنیه اطلاع داشته و کمک‌های لجستیکی و اطلاعاتی در اختیار اسرائیل قرار داده است.

این در حالی است که جزئیات گزارش مذکور با آنچه در دو گزارش روزنامه‌های نیوزویک و واشنگتن پست قبلا منتشر شده بود تفاوت دارد. به نحوی که در این دو گزارش اشاره شده بود که آمریکا نقش محوری در عملیات ترور عماد مغنیه داشت.

گزارش شبکه سی بی اس آمریکا بر منابع اطلاعاتی کشورهای غربی تکیه دارد و برای اولین بار جزئیات دقیقی را در مورد ترور عماد مغنیه منتشر کرده است.

در این گزارش آمده است که ترور عماد مغنیه با درخواست و اصرار مئیر داگان، رئیس وقت موساد و ایهود اولمرت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی انجام شده و داگان به مایکل هایدن، رئیس سیا پیشنهاد داده بود که در این عملیات اسرائیل را یاری کند اما در مراحل بعدی سیا خود را کنار کشیده کرده و همکاری با موساد را از "ترس اینکه انفجار به مرگ افراد بی‌گناه منجر شود" متوقف کرد.

همچنین در گزارش شبکه سی بی اس تاکید شده که بمب استفاده شده در این انفجار در اسرائیل ساخته شده و چندین بار امتحان شده بود و اولمرت نیز این عملیات را از نزدیک پیگیری می‌کرد.

براساس گزارش مذکور اولمرت دریکی از سفرهایش به آمریکا از جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا خواسته بود که دستور همکاری سازمان اطلاعات آمریکا در این عملیات را صادر کند و وی را قانع کرده بود که این بمب خطری برای غیرنظامیان نخواهد داشت و به همین دلیل بوش دستور همکاری سیا با اسرائیل را صادر کرد.

این گزارش فاش می‌کند که پس از عملیات جمع آوری اطلاعات توسط شاباک و موساد، مکان دقیق حضور عماد مغنیه مشخص شده و تصمیم گرفته شد تا عملیات شب 12 فوریه سال 2008 انجام شود یعنی زمانی که مغنیه به آپارتمان محرمانه‌اش در دمشق بدون محافظانش وارد می‌شد.

علاوه بر این در گزارش شبکه سی بی اس آمریکا آمده که اسرائیل تصمیم گرفت این عملیات را پس از خروج یکی از همراهان عماد مغنیه با نام محمود سلیمان و مسئول سوری آپارتمان مذکور انجام دهد. بمب استفاده شده در عملیات توسط یکی از مراکز وابسته به موساد در تل‌آویو و از راه دور فعال شد.

در گزارش مذکور اعلام نشده که بمب دقیقا در کجا جاسازی شده بود و در این خصوص اخبار مختلفی وجود دارد. در گزارش‌های سابق ادعا شده که بمب در قسمت تکیه گاه سر در پشت صندلی ماشین وهمان جایی که مغنیه نشسته بود، کار گذاشته شده بود. برخی گزارش‌ها نیز ادعا دارند که بمب در زاپاس خودرو مذکور کار گذاشته شده بود.

در گزارش سی بی اس تاکید شده زمانی که بمب منفجر شد یکی از نمایندگان سیا در پایگاه موساد حضور داشت و پس از انجام عملیات دیک چنی، معاون رئیس جمهوری وقت آمریکا با اولمرت تماس تلفنی گرفته و ترور مغنیه را به وی تبریک گفت.

همچنین محمد سیلمان که اسرائیل و آمریکا مدعی هستند مسئول برنامه‌های هسته‌ای سوریه بوده نیز چند ماه بعد با شلیک گلوله توسط یک تک تیرانداز ترور شد.

در پایان گزارش شبکه سی بی اس تاکید شده که امروز به رغم روابط تیره میان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا همچنان همکاری سیا و موساد مطابق قبل ادامه دارد و تیرگی روابط رهبران در همکاری‌های اطلاعاتی دو طرف تاثیر نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha