یک کارشناس اقتصادی، ایجاد پیوستگی میان چهار جزء منفک برای تبدیل دانش به ثروت و تحقق اهداف اقتصادی مقاومتی را مهم عنوان کرد.
سعید شوالپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تبدیل دانش به تکنولوژی نیازمند انجام چهار مرحله است؛ منابع انسانی به دانش، دانش به تکنولوژی، تکنولوژی به تجاریسازی و تجاریسازی به ثروت میانجامد. هماکنون همه این چهار جزء در کشور وجود دارند اما از هم منفک هستند که گسترش شرکتهای دانشبنیان میتواند به پیوستگی این اجزا و تحقق تجاریسازی دانش بینجامد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی با تکیه بر منابع لایزال دانش محقق میشود. در حال حاضر به مدد توسعه آموزش عالی و نیروی جوان تحصیلکرده، این منابع روز به روز در حال افزایش است. اما آنچه که کمک میکند تا این منابع به ثروت تبدیل شوند، بهکارگیری آنها در جای خود است.
شوالپور، ایجاد ارتباط میان عناصر زنجیره ارزش را در اقتصاد، ضروری دانست و گفت: اگر به منابع به عنوان مولفههای زنجیره ارزش نگاه کنیم که هرکدام جزئی از آن باشند و ارتباط نظاممند میان آنها برقرار شود، حداکثر استفاده از توان داخلی در جهت پیشرفت صورت میگیرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی، یکی از پیشنیازهای استقرار اقتصاد مقاومتی، تکیه بر اصل شبکهسازی و نظام نوآوری است که در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها به رئوس آن از جمله تکیه به مردم اشاره شده است. در جای جای کشور، چه از لحاظ مادی و چه معنوی سرمایههایی وجود دارد که به صورت جزیرهای و جدا عمل میکنند که اگر وارد زنجیره شوند، اقتصاد پیشرفت میکند.
وی با بیان اینکه تحقق این امر باعث کنترل شوکهای بیرونی به اقتصاد میشود، گفت: مزیت ایران سرمایه و منابع دانشی است که هماکنون کشورهای توسعهیافته به دنبال آن هستند. باید ساز و کاری ایجاد کنیم که از دانش، ثروت تولید شود.
شوالپور ادامه داد: امروز در فضایی هستیم که اقتصاد کشور با چالشهایی مواجه است و اقتصاد مقاومتی کلید حل بحرانهای پیش روست. طی چند دهه اخیر عدم توجه به مقاوم کردن اقتصاد و اتکا به محصول تکبعدی، اقتصاد ما را به طور روزافزون به سمت فروش نفت و منابع طبیعی سوق داده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب، راهکارهای مقابله با تحریمهای ظالمانه نظام سلطه علیه کشور را نشان میدهد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری برای جلوگیری از ضربهپذیری و ایجاد وقفه در روند رو به رشد اقتصاد کشور چارچوبی را طراحی کردند که کشور بتواند ضمن تعامل موثر با اقتصاد بینالمللی، بر ظرفیتها و منابع داخلی خود تکیه کند. لذا این باور که میگوید اقتصاد مقاومتی درهای خود را به روی دنیا میبندد اشتباه است.
شوالپور تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی با نگاه هوشمندانه ضمن استفاده از مزیتهای جهانی، بیشتر به درون کشور تکیه دارد تا بیرون. لذا شناخت منابع فیزیکی و ظرفیتهای داخلی در پیشبرد اهداف آن موثر است.
انتهای پیام
نظرات