هفتاد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر اهواز در حالی دیروز، دوشنبه (20 بهمنماه) برگزار شد که عمده مطالب ناطقین این جلسه خطاب در خصوص رسیدگی به وضعیت مردم خوزستان در شرایط وقوع پدیده گردوخاک بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، آذر زمانپور در نطق پیش از دستور خود در این جلسه، گفت: با توجه به وقایع اخیر و حوادثی که گریبانگیر شهروندان عزیز در استان شده، نفس کشیدن برای مردم خوزستان سخت شده است.
وی با اشاره به انتظارات مردم خوزستان از مسئولان ادامه داد: گردوخاک در خوزستان اگر آثار تخریبی بیشتری نسبت به زلزله گیلان، بم و آذربایجان نداشته باشد، کمتر هم ندارد. هر زمان در هر نقطه از ایران اسلامی زلزله یا مشکلی رخ میدهد، هیات دولت خود را به آن نقطه میرساند و دستور تشکیل جلسه اضطراری میدهد، این انتظار در مردم خوزستان هم وجود دارد اما متاسفانه طی 2 هفته اخیر که بارها و بارها شاهد وقوع گردوخاک استان بودیم، تنها به گزارشهای مختصر از رسانهها اکتفا شد.
زمانپور اظهار کرد: نباید به مستندات و گزارشهایی که از تلویزیون پخش میشود یا به گزارشهای کاغذی اکتفا شود. در دولت قبل اشتباهی رخ داد و با خشک کردن تالاب هورالعظیم و آبگیرها و خشک شدن تالاب شادگان، عوارض و گردوغبار آن شامل حال مردم خوزستان شده، حال مردم انتظار دارند دولت در شرایط فعلی با اتخاذ تصمیمات بهینهتر، شرایط زندگی مردم را آسانتر و مطلوبتر کند.
وی ادامه داد: در دولت گذشته هزاران هکتار از تالاب هورالعظیم جهت حفر چاههای نفت خشک شد تا چرخ مملکت بچرخد، ولی نفع مردم استان از نفت چه بوده است؟ آیا با خشکاندن تالاب هورالعظیم یک اصله نهال به جای آن کاشته شد یا یک هکتار جنگلکاری صورت گرفت؟
این عضو شورای شهر اهواز افزود: آیا شرکت نفت را وادار کردند که برای کاهش این گردوغبار چارهاندیشی کند؟ این بحران اکنون کشاورزی یک استان را به مخاطره انداخته است و استان زرخیز خوزستان را به کویری لمیزرع تبدیل و نخیلات را بیثمر کرده است.
وی ادامه داد: درخواست میکنیم برای حفظ نیروهای انسانی این استان و فرهیختگان، متخصصان، اساتید دانشگاه و سرمایهگذاران، دولتمردان هرچه سریعتر تدبیری بیندیشند.
زمانپور با اشاره به انتظار مردم خوزستان از وزیر بهداشت، ادامه داد: مردم استان میخواهند که وزیر بهداشت با حضور در خوزستان از نزدیک شرایط بغرنج آلودگی هوا را مشاهده و تدابیری در جهت این آلایندگیها بیندیشد.
عضو شورای شهر اهواز با بیان این مطلب که وقتی مشخص شد منبع آلایندگیها و گردوغبارها داخلی است به این معنی است که 50 درصد کار را پذیرفتیم که جایی اشتباه کردیم، تاکید کرد: پس برای برون رفت از این معضل، باید در جهت همافزایی و حل مشکل به صورت ریشهای و با تخصیص اعتباراتی از مرکز، برای جنگلکاری دور تا دور استان اقدام شود.
وی بار دیگر به انتظار مردم استان از مسئولان دولت برای حضور در استان در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: وقتی دریاچه ارومیه خشک میشود فرزندان آن مرز و بوم ستاد بحران تشکیل میدهند، مناظره تلویزیونی میگذارند و صورت مسئله را پاک نمیکنند. وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست را به برنامه دعوت میکنند و مطالبات به حق مردم را از طریق تریبونهایی که در اختیار دارند، به آنها منتقل میکنند، ولی فرزندان خوزستان، کی فرزندان خوزستان هستند؟
زمانپور اظهار کرد: طی 48 ساعت گذشته فرزندان خوزستان کجا بودند که مشکلات و معضلات مردم خوزستان را به سمع و نظر دولتمردان برسانند؟ قطعا اگر این بحران در اصفهان و تهران بود یک هفته مراکز دولتی و غیردولتی تعطیل بود، ولی خوزستان روز یکشنبه از ساعت 11:30 تعطیل شد.
وی افزود: مردم انتظار دارند مدیریت بحران، سلامت مردم را اولویت اول کار خود قرار دهد. اگر قرار است بارانی هم ببارد آیا این باران اسیدی است؟ چرا سازمانهای ذیربط برای رفع معضل گردوغبار تدبیری نمیاندیشند؟ اگر کسی کمکاری میکند چرا از مردم خوزستان عذرخواهی نمیکند؟
زمانپور افزود: صدا و سیما باید به طور کارشناسی معضلات را مورد بررسی قرار دهد.
وی گفت: بهتر است پولی که صرف تبلیغات دستگاههای شهری میشود جهت خرید ماسک و شیر برای مردم در شرایط گردوخاک هزینه شود.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین کاظم سواری، دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز در نطق پیش از دستور این جلسه اظهار کرد: آیا زمان آن نرسیده که بعد از یک سال و اندی که از فرمایش مقام معظم رهبری درباره گردوغبار خوزستان میگذرد، اقدامی اساسی صورت بگیرد؟ حداقل میشد کمیتهای اضطراری در مرکز، تشکیل تا موارد به طور جدی پیگیری شود.
وی ادامه داد: روز به روز بر شدت غبار در نقاط مختلف این استان افزوده میشود. آیا زمان آن نرسیده که این کار به صورت ویژه دنبال شود.
این عضو شورای شهر به عملیات استخراج نفت در تالابها اشاره کرد و گفت: ما از جایی آسیب میبینیم که نفت را استخراج میکنند. جهت وزش باد پیش از این از غرب بوده ولی اکنون جهت آن از شرق تغییر پیدا کرده و این بدان معناست که گردوخاک از مناطق مختلف در حال برخاستن است. آیا با توجه به این شرایط امتیازهایی به مردم اهواز داده میشود؟ حتی حق بدی آب و هوا را نیز به کارکنان نمیدهند، بنابراین لازم است تصمیمات جدی در این زمینه برای استان خوزستان اتخاذ شود.
سواری در ادامه نطق خود شهردار را مورد خطاب قرار داد و گفت: امروز پروژههایی در حال اجراست که باید طعم شیرین اجرای آنها به کام مردم خوش آید و مراقب باشیم که با اقداماتی کام آنها را با این پروژهها تلخ نکنیم. در این مورد میتوان به مسیر اصلی تردد مردم از پل پنجم به سمت میدان جمهوری اسلامی اشاره کرد که اکنون به دلیل انجام اقدامات عمرانی بسته شده و مردم با مشقت تردد میکنند. لازم است جایگزین مسیرهای بسته شده را تعیین و به مردم اطلاعرسانی کنید.
وی افزود: پروژههایی هم در شهر موجود است که هم کلنگزنی شده و هم اعتبار آنها مشخص شده است، ولی اقدامات شهرداری نباید به گونهای باشد که کلنگزنی در یک سال صورت بگیرد و عملیات اجرایی آن به سال بعد کشیده شود.
به گزارش ایسنا، پس از پایان نطق دو عضو شورای شهر، اعتراض فرمانداری مبنی بر مغایرت تعدادی از مصوبات شورا با قانون مطرح شد که به دلیل اینکه این اعتراض در سه برگ و بندهای مختلف، 15 دقیقه قبل از شروع جلسه به دست شورا رسید، به آن رسیدگی نشد و به هفته آینده موکول شد.
همچنین دراین جلسه نامه مساعدت به تکمیل بارگاه علیبنمهزیار اهوازی به مبلغ 2 میلیارد تومان از محل اعتبارات شهرداری مورد بررسی قرار گرفت.
جمشید سلحشور، عضو شورا به عنوان مخالف این موضوع گفت: بارگاه علیبنمهزیار اهوازی برای همه ما یک مقبره ارزشمند است اما هر کاری را باید از مسیر خود انجام داد. سازمان اوقاف و امور خیریه متولی این کار است و برای این امور نیز اعتبارات خاص خود را دارد. همچنین استانداری خوزستان در سالهای گذشته کمک زیادی به تکمیل این بارگاه کرد.
وی ادامه داد: شهرداری مگر چقدر اعتبار دارد که 2 میلیارد تومان برای بازسازی از آن درخواست میشود؟ اکنون مشکل گردوغبار را داریم و اگر شهرداری بتواند این مبالغ را در مبارزه با گردوغبار و حتی درختکاری و حتی کاهش عوارض ناشی از این پدیده صرف کند بهتر است.
خورشیدی، عضو دیگر شورا نیز به عنوان موافق این موضوع گفت: اگر دستگاههای دولتی تاکنون به تکمیل این بارگاه کمک میکردند اکنون به این وضعیت نمیرسیدیم و تاکنون این پروژه تکمیل میشد.
حسین حیدری، عضو شورای شهر اهواز در خصوص این موضوع گفت: 9 میلیارد تومان تاکنون برای تکمیل این بارگاه ملکوتی هزینه شده و حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که طبق اعلام مسوولان اوقاف 6 میلیارد تومان دیگر اعتبار لازم است.
غلامرضا سبزعلی، عضو شورا نیز به عنوان مخالف این موضوع گفت: کسانی که قبلا موجب تخریب این بارگاه شدند ادعا میکردند که پول بازسازی آن را تأمین خواهند کرد. به نظرم کسانی که مسبب تخریب این بارگاه بودند اکنون باید مورد بازخواست قرار بگیرند.
انتهای پیام
نظرات