• چهارشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93110804262

قایقرانی فضایی بر روی بادهای خورشیدی

قایقرانی فضایی بر روی بادهای خورشیدی

یک شرکت غیرانتفاعی آمریکایی قصد دارد فضاپیمایی را با استفاده از بادهای خورشیدی به فضا ارسال کند و اولین آزمایش آن در ماه مه رخ خواهد داد.

یک شرکت غیرانتفاعی آمریکایی قصد دارد فضاپیمایی را با استفاده از بادهای خورشیدی به فضا ارسال کند و اولین آزمایش آن در ماه مه رخ خواهد داد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، قایق‌رانی کردن با بادهای خورشیدی از مدتها قبل آرزوی دانشمندان سازنده موشک بوده است. شرکت The Planetary Society اکنون اعلام کرده که قصد دارد یکی از دو فضاپیمای کوچک خود را برای آزمایش فناوری قایقرانی خورشیدی در تابستان سال آینده در کنار چند ماهواره کوچک دیگر بر روی یک موشک اطلس 5 به مدار پرتاب کند.

ویلیام نای، مدیرعامل شرکت The Planetary Society اظهار کرد: ما قویا بر این باوریم که این فناوری می‌تواند بخشی از ماموریت‌های میان‌سیاره‌ای باشد. این فناوری در نهایت می‌تواند ماموریت‌های زیادی را به مسیرهای دور ببرد.

هنگامی که فوتون‌ها از یک سطح درخشان منعکس می‌شوند، حرکت کوچکی منتقل می‌شود، اثری که مستقیما از معادلات الکترومغناطیسی جیمز کلرک ماکسول، فیزیکدان دهه 1860 آمده است. در کتاب «از زمین به ماه» وی، شخصیت داستان برای اولین بار درمی‌یابد که می‌توان این نیرو را در سفر درون منظومه شمسی جمع‌آوری کرد. بمباران نور خورشید بر روی یک منطقه بزرگ می‌تواند به تدریج و بطور مداوم فضاپیما را به جلو بفرستد.

فضاپیمای LightSail در زمان پرتاب به اندازه یک تکه نان – 10x10x30 سانتیمتر – است که در مدار برای یک ماه ورد آزمایش قرار گرفته و سپس چهار بادبان مثلثی چهار متری آن باز شده تا یک قایق مربع 32 متر مربعی را تشکیل دهند.

پرواز این فضاپیما در ماه مه برای بررسی عملکرد این قایق و سایر سیستم‌های طراحی شده است. اگرچه هنوز ارتفاعی که این قایق خورشیدی در آن به پرواز درخواهد آمد هنوز مشخص نشده زیرا محموله اصلی موشک اطلس 5 یک ماهواره نظامی است.

فشار هوایی که با این قایق برخورد خواهد کرد بسیار بیشتر از فشار نور خواهد بود و فضاپیما طی چند روز از مدار خارج شده و خواهد سوخت.

سال آینده میلادی، فضاپیمای دوم LightSail توسط موشک فالکون اسپیس‌ایکس به ارتفاع 724 کیلومتری ارسال خواهد شد. این پرواز اولین نمونه برای نمایش قایقرانی کنترل‌شده خورشیدی در مدار اطراف زمین خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha