• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: سند چشم انداز
  • کد خبر: 93110602853
  • خبرنگار : 80001

در آستانه یک سالگی ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی یعنی هوشمندانه‌ترین تصمیمات

اقتصاد مقاومتی یعنی هوشمندانه‌ترین تصمیمات

یک کارشناس، اقتصاد مقاومتی را اتخاذ هوشمندانه‌ترین تصمیمات عنوان کرد و بهره‌وری نیروی کار، کاهش ضایعات، افزایش توان صنعتی، الگوی کشت کشاورزی، امکان سنجی و استفاده بهینه از منابع را از ملزومات آن دانست.

یک کارشناس، اقتصاد مقاومتی را اتخاذ هوشمندانه‌ترین تصمیمات عنوان کرد و بهره‌وری نیروی کار، کاهش ضایعات، افزایش توان صنعتی، الگوی کشت کشاورزی، امکان سنجی و استفاده بهینه از منابع را از ملزومات آن دانست.

محمدرضا قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که ما را در مقابل هر نوع تهدید و آزار دشمن مصون نگه دارد. تنها راه مصونیت نیز اتکا به امکانات و توان داخلی است. این هم افزایی باعث می‌شود در عرض دو یا سه سال از شرایط سخت عبور کنیم و از اقتصاد تک محصولی به اقتصاد پویا و تولیدمحور برسیم.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای هوشمندانه‌ترین روش‌های تصمیم‌گیری در معادلات اقتصادی است. متاسفانه هدررفت انرژی، آب و زمین در کشور نسبت به میانگین جهانی، بالاست. لذا نگرش عامه مردم باید صرفه جویی بشود. نباید نعمات خدادادی را دور بریزیم. باید حتی المقدرو کمتر مصرف کنیم و از تقاضاهای کاذب پرهیز کنیم.

به گفته قنبری، اگر به جایی برسیم که وابستگی بودجه‌ی جاری کشور از درآمدهای نفتی قطع شود، مردم می‌توانند در اقتصاد شرکت کنند و دولت هم از نقش مردم برای پیشرفت اقتصادی استفاده می‌کند و تعامل بیشتری برقرار می‌شود. به بیان دیگر هرچقدر دولت به نفت وابسته باشد از مردم دور می‌شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: چون گرفتن مالیات سخت است و فروش نفت ساده است، دولتها در کشور نیازهای داخلی را با فروش نفت تامین می کنند. تجربه نشان داده هرچه قیمت نفت بالا رفته، واردات ایران افزایش یافته است.

قنبری، کاهش قیمت نفت را یک توفیق اجباری دانست و گفت: خوشبختانه دولت طی 1.5 سال گذشته که راس کار قرار گرفته، نشان داده که اراده ای جدی برای قطع وابستگی به نفت دارد و تجار و تولیدکنندگان هم در حال همکاری با دولت هستند.

وی با بیان این که پولهای سرگردان باید وارد تولید شوند، افزود: با اقتصاد تولیدمحور، استفاده از درآمدهای مالیاتی در امور جاری، توسعه کشاورزی با لحاظ الگوی کشت، افزایش توان بخش صنعت، گردشگری، تولید فکر و دانش افزار مطمئنا بدون هرگونه مشکلی می توانیم کشور را اداره کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha