• جمعه / ۳ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: سند چشم انداز
  • کد خبر: 93110301076
  • خبرنگار : 80001

/در آستانه یک سالگی ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی/

با اقتصاد مقاومتی در منطقه اول می‌شویم

با اقتصاد مقاومتی در منطقه اول می‌شویم

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که اجرای صحیح و دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌تواند ایران را به اهداف افق 1404 که همان اول شدن در منطقه است برساند.

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که اجرای صحیح و دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌تواند ایران را به اهداف افق 1404 که همان اول شدن در منطقه است برساند.

بهمن محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بر مبنای یک تئوری استوار است که تلاش می‌کند مزیت رقابتی ایجاد کند. این تئوری یعنی استفاده بجا و بهینه از منابع، لذا هر کشوری در حالت طبیعی هم می‌تواند از مزایای اقتصاد مقاومتی استفاده کند.

وی افزود: با این وجود شرایط غیرعادی همچون تحریم، لزوم استفاده از کارکردهای اقتصاد مقاومتی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مقام معظم رهبری با تشخیص هوشمندانه‌ی شرایط کشور، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند که هم‌اکنون در آستانه‌ی یک سالگی این ابلاغیه قرار داریم.

این کارشناس اقتصادی به لزوم اهتمام دولت و مجلس برای تسهیل در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید و تصریح کرد: مجلس باید موانع و قوانین دست و پاگیر استفاده از مزیت‌های تولید و رقابت را بردارد. دولت هم تلاش خود را برای کاهش نقش نفت در سیاست‌های بودجه‌ریزی انجام دهد. کاهش هزینه‌های غیرضروری در بودجه و افزایش توان تولید باید جدی گرفته شود.

محمدی با بیان این‌که لازم است تا اراده‌ای ملی برای گذار از اقتصاد نفتی به کار گرفته شود، گفت: باید با استفاده از کارکردهای رسانه‌ای، مردم را مجاب کنیم که تکیه بیش از حد به نفت منطقی نیست. ما مزیت‌های زیادی بخصوص در بخش کشاورزی، دام و طیور داریم اما در حال حاضر تنها از یک سوم ظرفیت کشور در این زمینه استفاده می‌کنیم. زمینه‌های این ظرفیت‌ها همچون نیروی انسانی، زمین و خطوط مواصلاتی آماده است و تنها باید به کار گرفته شوند.

وی، افزایش توان ترانزیتی و خطوط هوایی را برای صادرات غیرنفتی به کشورهای همجوار، ضروری عنوان کرد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به شرایط ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها بعد از جنگ، دکتر دنینگ را برای رصد و ساماندهی اوضاع ژاپن به آن‌جا ارسال کردند. او ماموریت داشت کاری کند تا ژاپنی‌ها حداقل بتوانند شکمشان را سیر کنند. دنینگ در سفر اول متوجه شد بهره‌وری نیروی کار در آمریکا 8 برابر ژاپن است. اما بار دوم که به ژاپن رفت با دیدن روحیه‌ی کار و کوشش در بین ژاپنی‌ها اعلام کرد که باید تئوری ژاپنی در اقتصاد آمریکا پیاده شود. ژاپنی‌ها با توجه به فقر منابع زیرزمینی، ارزش کار را شناختند و با تکیه به نیروی انسانی تلاشگر و نظم‌پذیر پیشرفت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha