• جمعه / ۲۶ دی ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93102614097

افخمی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا:

شفافیت مهم‌ترین شرط کاهش فساد اقتصادی است

شفافیت مهم‌ترین شرط کاهش فساد اقتصادی است

رییس سازمان توسعه تجارت شفافیت و ضرورت رعایت قوانین را از مهم‌ترین شرایط کاهش فساد اقتصادی دانست و راه‌های رسیدن به اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد.

رییس سازمان توسعه تجارت شفافیت و ضرورت رعایت قوانین را از مهم‌ترین شرایط کاهش فساد اقتصادی دانست و راه‌های رسیدن به اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد.

ولی الله افخمی‌راد - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کاهش وابستگی به نفت و توجه به صادرات غیرنفتی را نه تنها باید در اولویت اول دستگاه‌های اجرایی و دولتی قرار دهیم بلکه آحاد ملت ایران نیز باید بدانند برای خروج از اقتصاد وابسته به نفت ضرورت دارد تولید در داخل کشور حمایت شود و صادرات کالا و خدماتی که در ایران تولید می‌شود را در اولویت کاری خودمان قرار دهیم.

وی افزود: اگر این عزم ملی در جامعه به وجود آید و صادرات بتواند جایگاه مطلوب خود را در نظام اقتصادی پیدا کند، به تدریج اقتصاد کشور از حالت وابستگی به نفت خارج می‌شود و می‌تواند روی پای خود بایستد.

ضرورت توجه به زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری در صادرات غیرنفتی

افخمی‌راد با تاکید بر زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری در امر صادرات غیرنفتی گفت: نکته‌ای که نباید از آن غافل شویم این است که صنعت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و طبیعی است که با غفلت از این مهم نمی‌توانیم صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در 9 ماهه امسال جاری مجموع صادرات غیرنفتی ایران با احتساب میعانات، 35 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد رشد داشته است و میزان واردات حدود 38.4 میلیارد دلار بود که بیشتر این واردات به محصولاتی از قبیل گندم، ذرت ،سویا و برخی کالاهای دیگر مربوط می‌شود.

رشد 18 درصدی صادرات غیرنفتی ایران رضایت‌بخش نیست

رییس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: رشد 18 درصدی صادرات غیرنفتی ایران به هیچ وجه رضایت بخش نیست و باید تلاش بیشتری صورت بگیرد تا درآمدهای ارزی حاصل از صادرات کالاهای غیر نفتی افزایش یابد.

وی با بیان اینکه با توجه به کاهش شدید قیمت نفت، صادرات غیرنفتی باید در برنامه‌های توسعه‌ای کشور و اسناد بالادستی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی دولت بدون افزایش میزان صادرات حل نمی‌شود و صادرات، نیاز اصلی جامعه و برطرف کننده بسیاری از مشکلات است.

راه‌های رسیدن به اقتصاد مقاومتی

افخمی‌راد همچنین درباره‌ راهکارهای رسیدن به اقتصاد مقاومتی گفت: در بخش‌های مختلف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید بر صادرات غیرنفتی و پشتیبانی از آن و برطرف کردن مشکلات صادر‌کنندگان به عنوان یک ضرورت بارها تکرار شده است.

وی ادامه داد: برداشت ما این است که اقتصادی مقاوم است که با هر بادی نلرزد و اقتصاد وقتی مقاوم می‌شود که اگر یک کالایی را تحریم کردند، چند کالای دیگر برای جایگزین کردن داشته باشند ولی مادامی که اقتصاد ما به یک یا چند کالای محدود و وابسته است، هر تغییری در آنها می‌تواند اقتصاد را دچار نوسان کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: بدون شک برای خروج از رکود فعلی و برای تحقق اقتصاد مقاومتی راه دیگری جز تقویت بخش صادرات نداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha