چین در یک برنامه بلندپروازانه برای فرود فضاپیمای بدون سرنشین بر روی ماه و بازگرداندن آن به زمین، گام رو به جلوی دیگری برداشته و یک فضاپیمای آزمایشی را برای انجام آزمایشات بیشتر به مدار ماه فرستاد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، واحد خدماتی یک مدارگرد ماه که در ماه نوامبر به زمین پرواز کرده بود، در موقعیتی موسوم به نقطه لاگرانژ دوم قرار گرفته که با مدار زمین منطبق است. این فضاپیما در ماه نوامبر از مدارگرد جدا شده بود.
فضاپیمای مذکور که حامل سیستمهای پشتیبانی برای هدایت یک فضاپیماست، به جمعآوری اطلاعات بیشتر برای کمک به برنامهریزی در راستای ماموریت چانگه 5 در سال 2017 خواهد پرداخت.
چانگه 5 برای اجرای فرود نرم بر سطح ماه و جمعآوری حداقل دو کیلوگرم نمونه سنگ و خاک برای انتقال به زمین طراحی شده است.
این ماموریت در صورت موفقیت، چین را به سومین کشور در جهان پس از آمریکا و روسیه تبدیل خواهد کرد که با چنین چالشی روبرو شدهاند.
در برنامه اکتشاف ماه چین تاکنون یک جفت مدارگرد به ماه ارسال شده و در سال 2013 یک فضاپیما را به همراه کاوشگری بر روی آن در ماه فرود آورد. هیچکدام از این کاوشگرها برای بازگشت مجدد به زمین طراحی نشده بودند.
چین همچنین به دنبال طراحی یک ماموریت سرنشیندار احتمالی به قمر زمین است.
اولین فضانورد چینی در سال 2003 توسط این کشور به فضا ارسال شد که آن را پس از روسیه و آمریکا به سومین کشوری تبدیل کرد که سفر فضایی سرنشیندار را بطور مستقل محقق کرده است. همچنین این کشور یک ایستگاه فضایی موقت سرنشیندار را به فضا ارسال کرده است.
چین در برنامه فضایی خود از کمک روسیه بهرهمند بوده اما تا حد زیادی مستقل از آمریکا عمل کرده که اکنون در ششمین دهه ارسال انسان به فضا قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات