• جمعه / ۱۹ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93101910234
  • خبرنگار : 71467

موج انتقادات از تعداد شعب بانک‌ها/ تهرانفر: انحلال شعبه ساده نیست

موج انتقادات از تعداد شعب بانک‌ها/ تهرانفر: انحلال شعبه ساده نیست

معاون نظارت بانک مرکزی با اعلام فعالیت 21 هزار شعبه بانکی در کشور تاکید کرد که کاهش شعب با موانع بسیاری همراه بوده و کار ساده‌ای نیست.

معاون نظارت بانک مرکزی با اعلام فعالیت 21 هزار شعبه بانکی در کشور تاکید کرد که کاهش شعب با موانع بسیاری همراه بوده و کار ساده‌ای نیست.

حمید تهران‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اتنقادات نسبت به افزایش شعب بانک‌ها گفت: کاهش شعب بیشتر یک کار بانکی است و بانک مرکزی می‌خواهد که آن‌ها کارآیی خود را اضافه کرده و یک بانک با تعداد شعبه خود نشان دهد که اثربخشی و عملکرد بالایی دارد.

وی با بیان این‌که با ورود روش‌ها و تکنولوژی‌های جدید بانک ها نیز به فکر کاهش شعب خود افتاده‌اند، افزود: این درحالی است که در برخی موارد آنها برای انحلال قابل توجه تعداد شعب اقدام کرده‌اند که نمونه بارز آن بانک ملی است.

معاون نظارت بانک مرکزی همچنین با اشاره به این که برای کم کردن شعبه‌های بانکی اشکالات فراوان و موانع زیادی وجود داشته و به همین سادگی نیست، عنوان کرد: وقتی قرار است یک بانک حتی یک شعبه خود را تعطیل کند حداقل 10 مسوول محلی اعم از نمایندگان، فرماندار و یا استاندار با مسوولان بانک مرکزی تماس گرفته و عنوان می‌کنند که نباید چنین اتفاقی بیفتد. آن‌ها معتقدند که انحلال شعبه یک بانک در ضمن بیکار کردن کارکنان در شان شهرشان نیست.

تهرانفر با بیان این‌که انگار بانک‌ها اجازه ایجاد و انحلال ندارند، یادآور شد: مسوولان محلی به ما نامه می نویسند که اگر قرار است بانکی شعبه خود را منحل کند به تنهایی تصمیم نگرفته و اول با بانک مرکزی هماهنگ کرده و این بانک نیز با ما مشورت کند.بنابراین اشکال در کاهش شعب بانک‌ها فراوان است.

انتقادات گسترده به افزایش شعب بانکها

به گزارش ایسنا، اظهارات معاون نظارت بانک مرکزی در حالی مطرح می شود که چندی پیش رییس جمهور خطاب به بانک مرکزی تاکید کرد که باید نسبت به تعداد بانک‌ها و شعبات آن نظارت کند و توجه داشته باشد که معیار دنیا برای تعداد بانک در کشور چه اندازه است؟ و در ده سال اخیر در دنیا چند بانک تاسیس شده و این تعداد در کشور ما چقدر بوده است؟

روحانی انتقادی هم به تجلل شعب بانکی داشت و عنوان کرد که به جای صرف پول برای تاسیس شعب مجلل بهتر است این پول را در تولید استفاده کنند و بانک‌های دولتی هم سرمایه‌شان را به پول تبدیل کرده و در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند که این کار به نفع کشور است.

همچنین پیش تر همتی-مدیر عامل بانک ملی هم که معتقد است باید از تعداد شعب بانک‌های خاصه این بانک کم شود نسبت به نبود اختیار کافی در این زمینه انتقاد کرد و گفت که ما حتی نمی‌توانیم برای تعداد شعب خود تصمیم‌گیری کنیم به‌طوری که می‌توانم همین الان امضاء دهم که یک سوم شعب بانک ملی ناکاراست، اما هرگاه که خواستیم برای تعطیلی هریک از آنها اقدام کنیم نمایندگان مجلس این اجازه را نداده و در امور ما دخالت کردند.

این در حالی است که رییس موسسه عالی بانکداری نیز علی رقم ارزیابی مثبت از توسعه بانکداری مجازی در کشور تاکید کرده که آنچه تاکنون تحت عنوان بانکداری مجازی در بانک‌های کشور پیاده شده در واقع نوعی بانکداری ترکیبی است به‌طوری که برخی فعالیت‌ها، خدمات و محصولات بانکی در شعب و برخی دیگر به صورت مجازی انجام می‌شود که این عمل با بانکداری مجازی به صورت کامل و یکپارچه متفاوت است.

رضوی این را هم گفت که در حالی که بانک‌های کشور‌های پیشرفته صنعتی به موازات توسعه فعالیت‌های مجازی تعداد شعبات خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند، اما در کشور ما توسعه فعالیت‌های الکترونیکی و مجازی با افزایش تعداد شعب همراه بوده است که این چندان خوشایند نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha