در حمله مسلحانه روز چهارشنبه به دفتر مجله طنز «شارلی ابدو» در پاریس 11 تن کشته شدند. پس از این حمله در فرانسه بالاترین سطح هشدار امنیتی اعلام شد.
آخرین بروزرسانی: پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۶
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، در این حمله که ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی، در دفتر مجله شارلی ابدو صورت گرفت، 11 تن کشته و 10 تن زخمی شدند. این مجله 15 دقیقه قبل از وقوع این عملیات تروریستی اقدام به چاپ کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی، رهبر داعش کرده بود. گفته میشود، 4 تن از کاریکاتوریستهای مشهور و سردبیر نشریه در بین قربانیان هستند.
مهاجمان که نقاب سیاه داشتند پس از فرار یک خودرو را دزدیده و راننده آن را نیز به قتل رساندند که به این ترتیب شمار قربانیان به 12 تن رسید.
سایت خبری «لوپوئن» گزارش داد، دو فرد مسلح با اسلحه اتوماتیک ساختمان مجله طنز شارلی ابدو را هدف قرار داد. در همین حال، خبرگزاری شینهوا گزارش داد، برنارد کازنو، وزیر کشور فرانسه گفته که سه فرد مسلح در حمله به دفتر این روزنامه فرانسوی دست داشتهاند. وی این اظهارات را پس از نشست اضطراری دولت در کاخ الیزه که عصر روز چهارشنبه برگزار شد، مطرح کرد.
یکی از کارمندان سایت خبری «ون مینوت» از کشته شدن افراد زیادی خبر داد و گفت: این حادثه تلفات بسیاری بر جای گذاشت. شبکه «ای تله» نیز در گزارشی اعلام کرد، این حمله 11 کشته و 10 مجروح برجای گذاشت که حال 6 تن از آنها وخیم اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چندین گلوله شلیک شده است و افراد مهاجم از صحنه متواری شدهاند. سایت خبری لوپوئن اعلام کرد، مرکز مبارزه با جرایم پاریس در حال جستجو برای بازداشت فرد یا افراد مهاجم فراری است. بسیاری از کارمندان نشریه شارلی ابدو بر روی پشت بام ساختمان پناه گرفته بودند.
تاکنون خبری از دستگیری افراد مهاجم منتشر نشده است. با این حال، بی.بی.سی گزارش داده است: رسانه های فرانسوی به نقل از منابع مطلع پلیس از سه مظنون حمله نام برده اند. دو برادر به نام های سعید کواچی و شریف کواچی و مظنون سوم حمید مراد معرفی شدهاند. یک منبع مطلع از این پرونده به خبرگزاری فرانسه گفته است که مظنون سوم به نام حمید مراد که 18 سال دارد پس از دیدن نامش در شبکه های اجتماعی خود را تسلیم پلیس کرده است. بنابه این گزارش او اکنون دستگیر شده و تحت بازداشت است.
در فیلم منتشر شده پس از این حادثه به خوبی روشن است که تروریستها به نارنجکانداز و مسلسل مجهز بوده و به خوبی برای این عملیات آموزش دیده بودند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه با حضور در محل حادثه گفت: به فرانسویها میگویم که ساعات سختی را سپری میکنیم و یک عملیات تروریستی در کشور ما انجام شده که چندین کشته و زخمی برجای گذاشته است اما به همه اطمینان میدهم که ما مهاجمان را هرکجا که باشند به سزای عملشان خواهیم رساند.
اولاند ادامه داد: فرانسه کشوری آزاد است و به قوانین پایبند. هیچ کس نباید فکر کند که میتواند در فرانسه با آزادی عمل اقدام به فعالیتهای تروریستی کرده و آزادی بیان را محدود کند.
وی تاکید کرد که در تمامی برنامهها و طرحهای امنیتی کشور بازنگری جدی انجام خواهد شد.
واکنشها
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان حمله تروریستی در پاریس را محکوم کرد و هرگونه اقدام تروریستی علیه انسان های بی گناه را با تعالیم اسلام بیگانه دانست.
به گزارش ایسنا، مرضیه افخم سوء استفاده از آزادی بیان و تندروی فکری و ترور شخصیت های مورد احترام ادیان و ملت ها، توهین به ادیان الهی و ارزش ها و نمادهای مورد احترام این ادیان را محکوم و غیرقابل قبول دانست.
افخم در واکنش به حوادث پاریس اظهار داشت: این قبیل رفتارها ادامه موج افراطی گری و خشونت طلبی فیزیکی و فکری بی سابقه ای است که طی یک دهه گذشته در سطح جهان توسعه یافته و متاسفانه بدلیل سیاست های نادرست و برخوردهای دوگانه در مواجهه با خشونت ورزی و افراط گری باعث ترویج این قبیل اقدامات و رفتارها شده است.
وی ضمن تاکید مجدد بر ایده ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در باره جهان عاری از خشونت و افراط، ابراز امیدواری کرد که رهبران کشورهای جهان با هم فکری و اتخاذ یک سیاست یکپارچه و پرهیز از استانداردهای دوگانه، به درمان ریشه ای عوامل خشونت ورزی و افراطی گری بپردازند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد هم با بیان این که این گونه حملات وحشتناک به هیچ وجه قابل توجیه نیست، تصریح کرد: هدف از چنین حملاتی تفرقهافکنی است. ما نباید در این دام بیفتیم.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز ضمن محکوم کردن حمله تروریستی پاریس، این حمله را اقدامی وحشیانه و بزدلانه نامید. در بیانیه ای که فرانسه پیشنهاد و 15 عضو شورای امنیت آن را تصویب کردند، آمده است: طبق منشور ملل متحد، هرگونه اقدام تروریستی تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی و جنایتی غیرقابل توجیه است. اعضای شورای امنیت اقدامات تروریستی را بدون در نظر گرفتن انگیزه، در هر مکان و زمان و توسط هر شخصی محکوم می کنند.
در همین راستا، جامعه مسلمانان فرانسه با انتشار بیانیهای ضمن وحشیانه خواندن این اقدام، آن را محکوم کرد.
سازمان همکاری اسلامی حمله به دفتر این نشریه را به شدت محکوم و اعلام کرد: این قبیل اقدامات تروریستی تنها نشان دهنده اعمالی جنایتکارانه است و سازمان همکاری اسلامی تروریسم را به هر شکل و نوع آن محکوم میکند. خشونت و افراطگرایی در حقیقت بزرگترین دشمنان اصول اساسی و ارزشهای اسلامی هستند.
الازهر مصر و اتحادیه عرب نیز با محکوم کردن این اقدام، اعلام کردند که اقداماتی از این دست با قوانین اسلامی مطابقت ندارد.
همچنین دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس در پیامی با "وحشیانه" خواندن این حمله بر حمایت کامل لندن از فرانسه در مبارزه با تروریسم تاکید کرد. انگلیس سطح هشدار امنیتی خود را به بالاترین سطح افزایش داد.
کاخ سفید نیز این حمله را محکوم و اعلام کرد که آمریکا آماده است با فرانسویها برای کمک به تحقیقات همکاری کند. باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در بیانیه خود گفت: من حمله مسلحانه به دفتر نشریه شارلی ابدو را که ظاهرا 12 کشته بر جای گذاشته است به شدت محکوم میکنم.
از سوی دیگر ولایمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه حمله تروریستی اخیر در پاریس را محکوم و اعلام کرد که مسکو برای همکاری با فرانسه در راستای مقابله با تروریسم آمادگی دارد.
خبرگزاری شینهوا گزارش داد، ژان کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپا در واکنش به حمله اخیر این اقدام را حرکتی غیرانسانی و وحشیانه خواند و گفت: حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو اقدامی غیرقابل تحمل است که همه ما را به چالش میکشد.
دونالد تاسک، رییس شورای اروپا در واکنش به این حمله گفت که اتحادیه اروپا در کنار فرانسه است و این حمله را محکوم میکند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن این حمله آن را اقدامی وحشیانه علیه آزادی رسانه خواند. دبیرکل این ائتلاف نظامی با خانوادههای قربانیان ابراز همدردی کرد و گفت: تروریسم در هر شکل و صورتی موجه و قابل تحمل نیست.
در همین حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز حمله به دفتر این نشریه فرانسوی را محکوم کرد و گفت: شنیدن خبر این حمله مرا بسیار بهتزده کرد. وی ادامه داد: مایلم از طرف مردم آلمان با طرف فرانسوی ابراز همدردی کنم.
نخست وزیر هلند نیز این حمله را محکوم کرد و گفت: اقدامات بزدلانه و وحشیانه تروریستی در پاریس همه ما را تحت تاثیر قرار میدهد. هلند شانه به شانه در کنار فرانسه است. همچنین رییس دستگاه دیپلماسی هلند در واکنش به این حمله به ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان آن پرداخت.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه ترکیه نیز به این حمله واکنش نشان داد. مولود چاوشاوغلو، رییس دستگاه دیپلماسی ترکیه با بیان این که کشورش این حمله را محکوم می کند، خواهان آن شد که اروپا با اسلام هراسی رو به رشد مقابله کند. وی تصریح کرد: این حمله به هر دلیل یا هدفی که باشد ما آن را محکوم میکنیم و مخالف هر نوع اقدام تروریستی هستیم. رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه هم با انتشار بیانیهای حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو در شهر پاریس را محکوم کرد و گفت: در اینجا لازم است بر روی این موضوع تاکید کنم که تروریسم هیچ جایگاهی در دین یا ملیت ندارد.
رییسجمهوری و نخستوزیر بلغارستان نیز با انتشار بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که این کشور حمله به دفتر این هفتهنامه طنز فرانسوی را محکوم میکند.
مقامات نروژی نیز این حمله مسلحانه را حرکتی فاجعهبار قلمداد کردند. ارنا سولبرگ، نخستوزیر نروژ در صفحه توئیتر خود نوشت که این حمله حرکتی بزدلانه و فاجعهبار بوده و حملات این چنینی علیه افراد بیگناه و آزادی بیان قابل قبول نیست.
همچنین کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل متحد، نخستوزیر استرالیا و شهردار لندن این حمله را با انتشار بیانیههایی محکوم کردند.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران نیز با انتشار بیانیهای خواهان آن شد که مقامهای دولت فرانسه برای محاکمه عاملان این حمله هر آنچه را که در توان دارند، انجام دهند.
شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد، دولت عربستان یورش به دفتر نشریه شارلی ابدو در پاریس را اقدامی تروریستی خواند و آن را محکوم کرد.
حیدر العبادی، نخستوزیر عراق هم با محکوم کردن حمله مرگبار به دفتر این هفته نامه در پایتخت فرانسه گفت: این حمله تاکیدی بر ضرورت اتحاد علیه ستیزهجویان است. وی تصریح کرد، این حمله نشان می دهد تروریسم همه کشورهای جهان را تهدید می کند؛ نه فقط عراق را.
تمام سلام، نخستوزیر لبنان با ارسال پیامی برای فرانسوا اولاند، کشته شدن شماری از شهروندان فرانسوی را در حمله به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس تسلیت گفت. وی این اقدام تروریستی غیرقابل توجیه را به شدت محکوم کرد.
به دنبال حمله به دفتر این هفتهنامه فرانسوی، متئو رنتسی، نخستوزیر ایتالیا در برابر سفارت فرانسه در رم به زبان فرانسوی اعلام کرد: ما همه فرانسوی هستیم زیرا فکر می کنیم که آزادی تنها علت وجودی اروپا و شهروندان اروپایی است. من نه تنها می خواهم همبستگی ایتالیا و ایتالیاییها را با فرانسه اعلام کنم، بلکه میخواهم این پیغام را به فرانسویها بدهم که غیر ممکن است اجازه دهیم تروریسم در برابر آزادی و عقل پیروز شود.
در همین حال، نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری پیشین فرانسه خواستار تقویت وحدت ملی برای مبارزه با تروریسم شد. سارکوزی با محکوم کردن این حمله اعلام کرد: ما باید سطح هوشیاری خود را افزایش دهیم. حزب اتحاد برای جنبش مردمی از هر اقدام و ابتکاری که دولت کنونی فرانسه برای مبارزه با تروریسم اجرا کند، حمایت خواهد کرد.
آنتونی ساماراس، نخستوزیر یونان هم اعلام کرد: به نمایندگی از یونانیها با خانواده های قربانیان این حمله تروریستی در پاریس ابراز همدردی می کنم. مردم یونان در کنار خانوادههای قربانیان بیگناه این حمله تروریستی ایستادهاند.
انتهای پیام
نظرات