• دوشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93101507875
  • خبرنگار : 71467

انتقاد کمیجانی از بانک‌ها

دلیلی ندارد که بانک‌ها به همه درخواست‌ها پاسخ مثبت دهند

دلیلی ندارد که بانک‌ها به همه درخواست‌ها پاسخ مثبت دهند

قائم مقام بانک مرکزی از رشد اضافه برداشت بانک‌ها در ماه‌های اخیر گله‌مند است. او معتقد است در حالی که بانک‌ها با کمبود منابع روبه‌رو هستند، دلیلی ندارد که به هر تقاضایی برای دریافت تسهیلات پاسخ مثبت بدهند.

قائم مقام بانک مرکزی از رشد اضافه برداشت بانک‌ها در ماه‌های اخیر گله‌مند است. او معتقد است در حالی که بانک‌ها با کمبود منابع روبه‌رو هستند، دلیلی ندارد که به هر تقاضایی برای دریافت تسهیلات پاسخ مثبت بدهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اکبر کمیجانی در اولین کنفرانس اقتصاد ایران با اشاره به این‌که بررسی نسبت ذخائر اضافی به کل سپرده‌ها نشان می‌دهد که از روند کاهشی برخوردار بوده و در هشت ماهه امسال حدود 42 درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: این در حالی است که نه تنها بدهی بانک‌ها نسبت به دوره قبلی افزایش یافته، بلکه نسبت ذخائر اضافی و مازاد آنها کاهش داشته و حتی نسبت به اضافه برداشت هم حرکت کرده‌ است.

وی با بیان این‌که بانک‌ها هم‌اکنون با کمبود منابع مواجه‌اند، تاکید کرد: در این شرایط هیچ دلیلی ندارد که سیستم بانکی به تمامی متقاضیانی که با آنها روبه‌روست بدون توجه به کیفیت و یا توجیه فنی طرح‌های پیشنهادی برای دریافت تسهیلات پاسخ دهد.

به گفته قائم مقام بانک مرکزی شرایط فعلی می‌طلبد که با انضباط پولی شدید‌تر و با دقت بالاتر بانک‌ها از اضافه برداشت بیشتر خودداری کرده و به نظم درآیند.

زمان بروز اثرات کاهش درآمدهای نفتی

کمیجانی در ادامه با اشاره به روند رشد نقدینگی به خصوص در حدود 15 ماه گذشته بیان کرد: در حالی رقم نقدینگی در پایان سال 1392 حدود 594 هزار میلیارد تومان بود که در ادامه با اضافه‌شدن حجم نقدینگی تعداد موسسات مالی که در حال قرار گرفتن تحت نظارتند به این رقم اضافه شد تا حدی آن را افزایش داد.

وی با اشاره به 94 هزار میلیارد تومانی که به عنوان سپرده در شش موسسه مالی غیرمجاز قرار دارد که در شرف ساماندهی هستند، گفت: این جزو خالص دارایی‌هاست که اگر به نقدینگی سال گذشته اضافه شود آن را به بالغ بر 680 هزار میلیارد تومان افزایش داده؛ بنابراین در حال حاضر کمبود نقدینگی وجود نداشته و انضباط پولی برقرار است.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به این‌که روند کنترل نقدینگی ادامه خواهد داشت، یادآور شد: در اینجا مساله‌ی مورد توجه کاهش درآمد‌های نقدی است که اثر واقعی آن در ماه‌های پایانی سال بروز خواهد کرد که از روی ناچاری اثر بیشتر آن در مورد بودجه‌های عمرانی است.

وی تاکید کرد: اما با توجه به تعهد دولت در ماه‌های اخیر می‌توان مطمئن بود در صورت هرگونه کسری منابع دولت به طرف استقراض از بانک مرکزی که موجبات افزایش پایه پولی را فراهم می‌آورد حرکت نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha