معاون وزیر جهاد کشاورزی از شکستن انحصار بازار نهادههای دامی که در سالهای گذشته وجود داشت خبر داد و گفت: خرید تضمینی شیر خام از دامداران به میزان لازم ادامه پیدا می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن رکنی امروز - یکشنبه - در حاشیه بیست و نهمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی اظهار کرد: شاید قبلا هر دامدار یا مرغداری که می خواست نهاده مورد نیازش را تامین کند باید دو ماه قبل از آن بهای آن را پرداخت می کرد اما در حال حاضر شرایط به گونهای بهبود یافته که دو ماه بعد از تحویل نهاده پولش را پرداخت میکند.
وی افزود: چنانچه در جذب شیرخام اختلالی ایجاد شود، دولت به هر مقدار که لازم باشد این محصول را خریداری میکند و آن را به شیرخشک تبدیل و به کشورهایی که متقاضی هستند صادر میکند، زیرا کشورهایی هستند که متقاضی شیرخشک تولیدی ما باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در خصوص خرید تضمینی شیر خام از دامداران گفت: خرید تضمینی باید در اعتبارات سازمانی یا وزارتخانه لحاظ شود اما ممکن است سال آینده بتوانیم به صورت واقعی و با تخصیص اعتبارات مورد نیاز خرید تضمینی شیر خام را نیز مانند دیگر محصولات کشاورزی انجام دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام و طیور ادامه داد: در برخی از محصولات کشاورزی مازاد تولید وجود دارد و برخی از این محصولات را میتوان به کشور روسیه صادر کرد چندی پیش هیأتی از روسیه برای بازدید از پتانسیلهای تولیدی محصولات کشاورزی ایران به چند استان از کشورمان سفر داشتند و جمعبندی آنها از این بازدیدها مثبت بود.
رکنی اظهار امیدواری کرد بتوانیم صادرات محصولات لبنی را بعد از بازدید هیأت روسیه به کشور روسیه نهایی کنیم. در کنار بحث صادرات مواد لبنی، صادرات مرغ و تخممرغ از جمله مسائلی است که در حال پیگیری است. البته در فاز اول در خصوص صادرات آبزیان مطلب نهایی شده و امیدواریم بتوانیم بخشی از صادرات را در روزهای آینده انجام دهیم.
وی گفت: امسال هیچگونه واردات مرغ صورت نگرفته، بلکه در مقایسه هشت ماهه ابتدای امسال با هشت ماهه سال 92، صادرات آن 70 درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام و طیور در خصوص واردات مرغ آلوده از ترکیه نیز اظهار کرد : این موضوع صحیح نیست و آن را تأیید نمیکنم؛ در دو سال قبل این اتفاق افتاد و همان زمان معدوم شد.
رکنی خاطرنشان کرد: در ماههای گذشته که گوشت مرغ با کاهش قیمت مواجه شد شرکت پشتیبانی امور دام براساس وظیفه مندی خود حدود 10 هزار تن گوشت مرغ خریداری کرد و باعث شد قیمت این محصول در حال حاضر به حد متعادلی برسد.
وی درباره وضعیت بودجه بخش دام و طیور در سال آینده اظهار کرد: علیرغم تنگناهای دولت برای تامین کامل بودجه مورد نیاز این بخش، حمایتهای مناسبی از سوی دولت صورت گرفته که میتوان به اعتبارات مناسب تجهیز و نوسازی واحدهای مستهلک، عملیاتی کردن سیستم اتوماسیون و کاهش مصرف انرژی و نهادهها اشاره کرد که میتواند به کاهش هزینه تمام شده تولید منجر شود.
انتهای پیام
نظرات