• چهارشنبه / ۳ دی ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93100300986
  • خبرنگار : 71496

گزارش سازمان ملل از تخریب گسترده اماکن تاریخی سوریه

گزارش سازمان ملل از تخریب گسترده اماکن تاریخی سوریه

سازمان ملل اعلام کرد که به دنبال درگیری نیروهای مخالف سوریه با نیروهای دولتی در سه سال گذشته 290 مکان تاریخی سوریه که متعلق به تمدن‌های باستانی این سرزمین است به طور کلی تخریب شده یا آسیب دیده است.

سازمان ملل اعلام کرد که به دنبال درگیری نیروهای مخالف سوریه با نیروهای دولتی در سه سال گذشته 290 مکان تاریخی سوریه که متعلق به تمدن‌های باستانی این سرزمین است به طور کلی تخریب شده یا آسیب دیده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری روسیا الیوم، در گزارش اخیر کمیته آموزشی و پژوهشی سازمان ملل میزان تخریب اماکن تاریخی سوریه براساس تصاویر ماهواره‌ای اعلام شده است.

کمیته مذکور براساس تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرد 24 مکان تاریخی به شکل کامل تخریب شده و 189 مکان دیگر به شدت و یا به میزان کمتری آسیب دیده‌اند. احتمال آسیب رسیدن به 77 مکان تاریخی دیگر هم وجود دارد. تصاویر ماهواره‌ای به دست آمده سندی مهم بر تخریب مستمر میراث فرهنگی سوریه است.

در این گزارش به لزوم انجام تلاش‌های ملی و بین‌المللی برای حمایت از این مناطق و نجات هرچه بیشتر این اماکن که بخش مهمی از میراث کهن بشر هستند، دعوت شده است.

در گزارش سازمان ملل آسیب‌های گسترده‌ای که به اماکن تاریخی متعلق به تمدن‌های مختلف سوریه وارد شده، به ثبت رسیده است. همچنین اماکن تاریخی شهر حلب واقع در شمال سوریه که در لیست میراث جهانی سازمان ملل و یونسکو ثبت شده‌ است هم جزو اماکن آسیب‌دیده هستند.

طبق این گزارش، عکس‌های ماهواره‌ای از آسیب گسترده اماکن تاریخی شهرهای رقه و تدمر با عمری بیش از هزار سال و همچنین اماکن تاریخی شهر باستانی بصری و شهرهای تاریخی دوره بیزانس واقع در شمال سوریه خبر می‌دهند.

در همین حال کارشناسان آثار تاریخی از خرید و فروش گسترده قطعات کوچک و بزرگ آثار باستانی سوریه در بازارهای سیاه اروپا و آسیا خبر می‌دهند. گفته می‌شود بخشی از درآمدهای داعش از فروش این گونه آثار به دلالان بین‌المللی تامین می‌شود.

مامون عبدالکریم، مدیرکل مرکز آثار باستانی و موزه‌های سوریه نیز در این باره تاکید کرد که ده‌ها هزار قطعه اثر تاریخی متعلق به 10 هزار سال از تاریخ این سرزمین برای حفاظت از تخریب و سرقت به مراکز ویژه نگهداری آثار تاریخی منتقل شده‌اند.

درگیری‌ نیروهای دولتی سوریه و مخالفان به اماکن و بناهای تاریخی این کشور آسیب وارد کرده تا جایی که حتی برخی از قلعه‌های باستانی سوریه به عنوان پایگاه‌های نظامی مورد استفاده قرار گرفتند.

از جمعه این قلعه‌ها، دژ حصن الفرسان با 900 سال قدمت است که در ماه‌های گذشته نیروهای مخالف سوریه کنترل آن را به دست گرفته بودند تا اینکه در ماه مارس گذشته ارتش سوریه توانست آن را پس بگیرد.

آثار باستانی سوریه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha